inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 22 de gener de 2013

Magdalenes de cacau amb trossets de xocolata i pinyons


Ja fa un temps....vam veure com fer unes autèntiques magdalenes de pastisseria...amb bon gust...i ben pujadetes....amb "muntanyeta" que diuen alguns.
Bé, avui us mostro una variant de la mateixa recepta que agradarà als mes golafres ja que incorpora cacau, trossets de xocolata i pinyons.
Veureu que podeu utilitzar la mateixa massa per a presentar-ho en plan "pa de pessic", per a muntar postres amb nata, crema anglesa o salses de fruita....o també el podeu tallar a llesques i servir com a acompanyament d'altres postres tipus gelat, semifreds, etc.
Es qüestió de posar-hi imaginació.
Us recomano preparar la massa la nit anterior i reservar a la nevera.
No deixeu de visitar la recepta "Magdalenes de pastisseria".
Som-hi.



INGREDIENTS
200gr. sucre
2 ous sencers
200gr. oli oliva de gust suau
200gr. llet
280gr. farina fluixa
25gr. pinyons
20gr. cacau
50gr. trossets de xocolata negre
15gr. impulsor o 25gr de llevat en pols
color, llimona

ELABORACIÓ
Com sempre, utilitzarem una màquina d'amassar com pot ser la Kitchen Aid. Però aquesta recepta la podeu fer a mà....amb un simple recipient i una varilla. Nomès s'ha de remenar tots els ingredients.
Comencem per abocar els ous...amb el sucre.
Hi afegim esència de llimona. La podeu comprar en qualsevol herboristeria i cada fabricant proposa la dosis a incorporar per litre o quilo de massa. En aquest cas hi posaré 10 gotetes.
Afegim l'oli d'oliva també, encara que es pot fer amb oli de girasol. Hi podeu posar una mica de colorant alimentari d'ou...tot i que al ser magdalenes de xocolata no es massa rellevant. El cacau farà la seva feina.
Ara, ho barregem una mica....nomès per desfer els ous.
Els pinyos....que siguin dels bons....no dels xinesos.
Els afegim.
Ara ja podem incorporar la farina i també el cacau en pols. Que sigui pur si pot ser.
A veure, podeu fer servir sucedanis de cacau o de xocolata....però jo recomano cacau autèntic.
Ara...incorporem també uns trossets de cobertura de xocolata negre. Podeu utilitzar les "perlitas" aquestes que venen de la casa "Vahiné" o el que mes us agradi.
Molt bé.
Ara l'impulsor. Com us comento...podeu utilitzar llevat en pols químic...tipus "Royal" o impulsors professionals de pastisseria que podeu comprar a webs on-line (veure consells).
L'afegim.
I per últim...la llet.
Ho posem a batir....uns minutets.
No busquem ni muntar-ho ni que tingui cap textura en especial...nomès volem barrejar-ho bé.
Un cop ben barrejat, ho reservarem en un bol. Ho taparem i ho deixarem reposar 24 hores a la nevera. Aquest repós és molt important per a garantir que les magdalenes pugin bé al forn.
Podeu utilitzar una mànega pastissera per escudillar la massa.
La omplim.
Com veureu, hem d'utilitzar motlles de magdalena amb paper adequat a la mida.
Poc a poc i bona lletra. Ja podeu preescalfar a 240º graus.
Intenteu no omplir-les del tot, ja que té el volum augmentarà considerablement. Si voleu, en aquest punt, hi podeu posar un polsim de sucre al mig.
Les enfornem a 240º graus...durant uns 8-9 minuts. Veureu com poc a poc comencen a pujar. Aquesta alta temperatura farà esperonar l'interior de la magdalena que es dispararà cap amunt.
Passats aquests 8 minuts abaixeu el forn a 180º graus...per a garantir una bona cocció dins la magdalena. Les podeu punxar amb una varilla de pinxitos...o similar...per comprovar si surt neta o si li falta cocció interior. En total, les magdalenes estaràn uns 15-18 minuts al forn.
Com podeu veure....ja estàn ben cuites i ja les podem treure del forn.
Per que podeu veure la diferència, la primera magdalena l'he cuit sense reposar i la segona amb 24 hores de repós a la nevera. De bones ho son totes dues, però la segona té millor aspecte.
El color es diferent si. Aquestes magdalenes, ja cuites, les heu de conservar a la nevera...i us aguantaràn més temps. La humitat de la nevera fa que l'oli sui una mica...i per això el color enfosqueix. Es a dir, que la segona magdalena (ben cuita), quan tingui 24 hores de nevera...agafarà el mateix color.
Doncs ja les tenim, nanos.
Estàn molt bones...i als nanos...els encanta.
Ah!!!...que la voleu veure per dins?...i tant.
Molt esponjosa...gens pesada.
Es poden apreciar els pinyonets...i els trossets de xocolata.
Com us comentava, i per a presentar altres postres, podeu utilitzar la mateixa massa per a donar altres formes al producte i tallar-lo a rodanxes...servit amb un gelat de xocolata i cookies.
Bon Profit !!!

Eps...i no us perdeu la mateixa recepta però per fer les "Magdalenes de pastisseria" més clàssiques, igual o més bones que aquestes.

17 comentaris :

  1. Si que fan muntanyeta, si! Mai no havia provat de comparar la massa amb repòs i sense. Impressionant la diferència!
    Marta

    ResponElimina
  2. És impressionant la diferència que hi ha entre les reposades i les que no... pugen molt més!!!
    I han de ser per golafres de veritat ;)

    ResponElimina
  3. Només puc dir UAU! Tenen una pinta d'estar bones perquè sí. Albert, has triomfat, segur que la Vinyet se les menja amb delit...
    Nani

    ResponElimina
  4. Estàven boníssimes !!!... us ho asseguro per que les vaig tastar...mmmmmmm !!!!... sucades amb llet...mmmmm !!!!

    ResponElimina
  5. Felicitats, tenen un aspecte fantàstic i segur que son boníssimes i agraden a tothom. Les faré aviat!
    Joan Antoni

    ResponElimina
  6. quina llepolia!!! molt esponjoses! petons!

    ResponElimina
  7. Quines madalenes més golafres, i d'aquelles que pugen i pugen, com les "d'antes"!! Aquestes sí que m'agraden! Encantada de tornar a ser per aquí, per gaudir de coses com aquestes, difícils de veure, avui dia!! Petonets i fins aviat, Albert!

    ResponElimina
  8. Albert,

    què vols dir amb farina fluixa? la de rebosteria?

    ResponElimina
  9. Efectivament. Quan parlem de farina fluixa parlem de la farina que habitualment podem trobar al super. La força és la que heu de buscar espresament.

    ResponElimina
  10. Gràcies per compartir! Jo no les deixava reposar i són bones, això diu ma filla, però em trec el barret!

    ResponElimina
  11. Doncs res, tú...ara ja ho saps.
    Enhorabona i gràcies pels comentaris.

    ResponElimina
  12. Hola Albert,
    Sólo decirte que he descubierto esta web hace un par de días, y estoy encantada! me encantan las recetas, mi mayor problema ahora es cuál probar antes..! He comenzado con esta porque soy una "golafre" jeje y no me puedo quejar. He llenado un poco de más los moldes y han salido formas un poco raras, pero el sabor es buenísimo.
    Muchas gracias!

    Laura

    ResponElimina
  13. Doncs a disfrutar Laura...que de receptes de pastisseria no t'en faltaràn en aquest bloc.
    Benvinguda i gràcies pels comentaris !!!

    ResponElimina
  14. Moltes gracies per compartir aquestes receptes. Fa pocs dies que he descobert aquest blog i estic encantada de la vida. Quines magdalenes....!!! Els de casa meva tambe t'estan molt agraïts. Passo del brioix a les magdalenes amb un pim pam.
    Les neules, es poden fer a casa o es molt complicat?
    Gracies de nou.
    Marga.

    ResponElimina
  15. Les neules es poden fer a casa...i no són complicades. Aviat publicaré la recepta.
    Gràcies.!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !