inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 29 de gener de 2013

Arròs de carn i verdura



De vegades, et ve de gust un arroset senzill...sense massa filigranes.
Es poden utilitzar molts ingredients força econòmics i obtenir un bon arròs.
No per està fet amb ingredients econòmics un plat ha de ser de menys qualitat.
Si gaudiu d'una horta bona i ecològica....nomès haureu d'afegir una mica de tall, com he fet jo....i gaudir d'un bon arròs de carn i verdura.
Molts de vosaltres hi afegirieu cargols.....segurament, però es que a mi no m'agraden.
Veiem, doncs, com fer un bon arroset amb quatre tonteries.
I es que en el fons...quan les coses es fan amb carinyo i ganes....sempre surten bones.

INGREDIENTS
1 ceba
2 tomàquets madurs
1/2 pebrot verd
1/3 pebrot vermell
un tros de porro
un grapat de pèsols
un grapat d'espàrrecs verds
3 grans d'all
x4 tasses d'arròs
3 talls de pernil
2 salsitxes de porc
1 tros de pit de pollastre
un grapat de xampinyons
pebre vermell dolç
1 litre de brou de pollastre (o aigua)

VARIANTS:
- Hi podeu afegir cargols
- Es poden incorporar faves, mongetes, cigrons, talls d'albergínia, etc..
- Es poden utilitzar espàrrecs silvestres

ELABORACIÓ
Preparem tota la verdura, ben neta.
Mentre anem picant la verdura i la carn....anirem daurant uns allets en la mateixa paella, amb un bon raig d'oli d'oliva.
Ara, daurem el pollastre i la salsitxa tallats de daus.
Mentre, seguim picant els espàrrecs...
Una mica de pernilet (si és ibèric millor).
Els pebrots, la ceba...etc....tot en "brunoise" que diuen...ben petitó.
També podem anar rentant els xampinyons i tallant-los a llesques grosses.
Remenem la carn...
...i quan comenci a estar daurada...incorporem el pernil...
Volta i volta i ho reservem tot apart.
En el mateix oli (incorporem més si cal)....sofregim la verdura.
Els espàrrecs, els pebrots...la ceba i el porro.
Mentre es fa...ratllarem els tomàquets.
Afegirem una cullerada de pebre vermell dolç, que aportarà gust i sobretot color.
Afegim els xampinyons.
Ho remenem tot plegat i deixem que s'estovin una mica.
A continuació incorparem el tomàquet.
Ho remenem bé i deixem que caramelitzi a foc lent.
Podem anar preparant l'arròs....i els pesolets, que si son frescos millor, si no congelats.
Als 5-8 minuts veureu que la humitat del tomàquet s'ha consumit....
...i que tot el conjunt te una textura similar a la melmelada.
Es el moment d'afegir el tall.
Ho remenem bé.
Seguidament afegim l'arròs i els pèsols.
Com fem amb tots els arrossos....procurarem daurar una mica l'arròs abans d'incoporar líquid.
No pareu de rascar, que es crema i s'engantxa ràpid l'arròs.
Es el moment d'incorporar el brou de pollastre calent.
Aproximadament un litre.  Si us falta podeu completar-ho amb aigua.
Ara, a foc mitjà-baix....deixarem coure l'arròs. Saleu-lo.
Aneu controlant si l'arròs es cuit...i quan li falti una miqueta...ja ho podeu parar.
Molt bé.
Ara li donarem 5 minuts de grill al forn.
I li donarem aquesta capa torradeta tan atractiva.
Ja el podem servir.
Es un arròs sec, obviament, però molt gustós.
Acompanyeu-lo amb un vi negre.
Bon Profit !!!

14 comentaris :

  1. un arroz de montaña insuperable.
    Por cierto ayer hice una receta tuya y me encanto el conejo al ajillo con picada,este punto le va de fabula¡¡
    una abraçada

    ResponElimina
  2. Olé plat d'arrós de muntanya. Ja m'espero al cap de setmana per fer-lo, fil per randa, té una "pinta" que només de mirar-lo ja entra gana.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Un arròs de cap de setmana, boníssim!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Molt bó, el farem a casa mirant el pas a pas teu.
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina
  5. quina bona pinta que té.
    díumenge serà el dia de fer-lo.
    hi posare fredalucs que va collir en Joan
    Fins aviat

    ResponElimina
  6. Hola Dolors...fredalucs son fredolics, no?

    ResponElimina
  7. Si Albert,son fredolics,aquí en diem fredalucs,com de la llanega... brumosa.
    Boníssims per a qualsevol plat.

    ResponElimina
  8. He cambiado el pollo por costilla de cerdo con un magnifico resultado!!

    Joss Pelvis

    ResponElimina
  9. @Miquel, gràcies Miquel !!!...espero que t'agradés !!! jeje.
    @Joss....tu no seràs un colega de mi hermano Manel?...jeje, buen cambio !!!
    Gràcies a la resta companys !!!

    ResponElimina
  10. Acabo de descubrir el blog y me encanta, como puedo traducir al castellano?, y recibir a través del correo?. Muchas gracias.

    ResponElimina
  11. Hola Laura,
    Arriba a la izquierda tienes una opción para seleccionar idioma y usar el Google translator. Gracias por tu visita y bienvenida !!!

    ResponElimina
  12. Quina pinta que té !!!! Mare meva !!!

    Demà el faré. Per cert, quin tipus d'oli recomanes: verge, verge extra, de girasol ????

    Gràcies

    Una araçada

    ResponElimina
  13. Un dels millors arrossos i més econòmics!
    Salut!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !