inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 6 de desembre de 2012

Pèsols amb xai



Aquesta recepta ja l'havia publicada, però he actualitzat les fotos.
És un plat que està molt més bo del que aparenta, que tampoc està malament, no. La combinació del gustet fort del xai amb el pèsol (fresc), sembla una tonteria, però està molt ben trobada i resulta excel.lent al paladar. Us recomano no deixar de fer aquest guisadet durant l'època de pèsols frescos (a principis d'hivern).
A banda d'això....i lo maco que és tenir a tota la família pelant pèsols al voltant d'una taula mentre miren la tele?....és d'aquelles cosetes que fan caliu, oi?
Inga nanos.

INGREDIENTS
800gr. de pèsols frescos (sense tavella)
400gr de coll de xai tallat a daus
2 o 3 tomàquets ratllats
2 alls
1 ceba 
1 porro
1/2 rama d'api
brou de pollastre o aigua
1/2 got vi blanc
oli d'oliva
2 alls
pebre negre
sal

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
Els pesolets...qué bons...es poden menjar en cru i tot.
 La resta de verduretes.
 Netegem el xai una mica...el salem i l'empebrem.
 En una cassola amb un bon xorro d'oli....daurem la carn.
  Per totes dues bandes, clar.
  A continuació...afegim la verdura picadeta....
 ...i deixem que es faci una mica tot plegat. Una mena de sofregit.
  Un cop la verdura sigui daurada...afegirem el vi blanc...i ho deixarem reduïr 5-10 minuts.
 A continuació afegirem el tomàquet ratllat. El deixarem fer també uns 10 minutets a foc baix.
  Seguidament, incorporem els pèsols.
  Afegirem suficient aigua o brou de pollastre per cobrir-ho tot plegat.
   Ho salem una mica i ho deixarem coure uns 35-40 minuts. Fins que la carn estigui tova.
 En els últims 5 minuts afegirem una mica de julivert picat i rectificarem de sal si cal.
 Desprès de reposar uns minutets...ja podem emplatar.
  Ummmm...quina flaire que fa.
 Un guisadet d'aquells de cullera.
 Bon Profit !!!

3 comentaris :

  1. Hola Albert m'encanta esta recepta ja la tinc anotada un dia d'estos la faré, moltes gràcies per estar ahí instruint-nos amb les teues receptes pas a pas. Una salutació.....desde Massamagrell (Valencia)

    ResponElimina
  2. Mai em cansaré dels pèsols. I més si tenen aquesta pinta i els cases amb la costella!!! Nyam, nyam... boníssims, albert!!!

    ResponElimina
  3. Gràcies amics !!!....però no és costella Marina, és coll de bé.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !