inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 21 de desembre de 2012

Farcellets de crema


Una recepta pastissera extremadament senzilla de fer.
De fet, jo la faig quan em sobra crema d'haver fet un pastís o un altre elaboració.
Nomès hem d'estirar el full i fer farcellets que un cop cuit cobrirem amb sucre llustre.
És bufar i fer ampolles.
Aquests farcellets s'acostumen a combinar amb d'altres tipus de pastes dolces que conformen l'assortiment de pasta de full que us poden oferir les pastisseries, amb crusanets, ensaimadetes, palmeres de full, trenes, etc...
...i a mitja tarda...entren que dona gust, nanos.
Som-hi !

INGREDIENTS
2 planxes de full
100gr. crema pastissera
1 out batut per pintar
sucre llustre

VARIANTS:
- Hi podeu tirar ametlla gra per sobre abans d'enfornar

ELABORACIÓ
Començarem per estirar la pasta de full. Jo us recomano comprar les planxes de full congelades que venen als congelats La Sirena. Aquestes planxes et permeten estirar el full amb la forma i gruix desitjats, cosa que no podem fer amb les làmines de full enrotllades que venen a la majoria de supermercats.
El full el podeu fer a casa, però per la seva complixitat, jo recomano comprar-lo fet, tot i que us aconsello fer-lo alguna vegada.
 Estirem un parell de làmines de full....per mirar de fer uns 25-30 farcellets.
 Un cop ben estirat (amb farina per evitar que s'enganxi)....tallarem el full i farem quadrats.
 Més o menys d'aquesta mida.
Ara, utilitzarem una mànega pastissera amb un cornet rodó per escudillar la crema pastissera, que haurem fet prèviament (millor el dia anterior).
  Colocarem un quantitat no massa gran de crema en el centre.
 Ara, ajuntarem dues cantonades.
  Amb l'altre ma...ajuntarem la tercera punta....
 ...i finalment la quarta...fent que totes quatre puntes quedin juntes.
  Recargolem una mica les quatre puntes i ja no s'obrià.
Anirem depositant els farcellets sobre una safata pel forn amb paper cuisson....i els pintarem amb out batut.
És importante procurar distribuir bé cada peça....i axí la cocció serà més uniforme.
 Ho enfornarem uns 15 minuts a 190-200º graus.
 Aneu controlant....fins que tingui bon coloret.
  Ja els podem treure i deixar refredar una estona.
 Per acabar, els cobrirem amb una mica de sucre llustre.
 I ja els podem servir....
...a que és molt fàcil de fer?....
 ...i segur que quedeu bé. Acompanyeu-los amb cava o amb un vi dolç tipus Oporto o PX.
 Bon Profit !!!

8 comentaris :

  1. uns paquetets estupendos, Albert!! Això ho faig ja, aquest cap de setmana no m'ho perdo!! Fantàstica, i xupada!! Bones festes, crack!!!

    ResponElimina
  2. Tienen que estar deliciosos, gracias por ese paso a paso. Te deseo unas felices fiestas, Clara.

    ResponElimina
  3. unos paqueres tremendos Albert,me la guardo para hacerla.
    Bon Nadal

    ResponElimina
  4. A mitja tarda... i a mig matí, o amb el cafetó de després de dinar, llepolies com aquesta sempre venen de gust!!

    Bones festes, Albert!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. O amb un ranci, una mistela, un banyuls, un moscatell

    ResponElimina
  6. Oh que bons! Jo sóc ben feliç amb una plata com aquesta, m'encanta la pasta defull amb crema. Crec que en faré també per Nadal perquè els torrons no m'agraden gaire
    Bones festes Albert

    ResponElimina
  7. Una de farcellets de crema per a Tarragona! El vi dolç ja el posaré jo.
    Per cert, no he pogut entrar al sopar de feina que has penjat...
    Bones festes Albert i que durant el 2013 continuïs amb les receptes tan bones que ens fas...
    Nani

    ResponElimina
  8. @RosaMaria, gràcies...a mi em passeu el mateix.
    @Patufet, bones opcions !!
    @Lacuinavioleta, Nani, l'entrada del sopar de feina va ser un error. Tinc un altre bloc personal...i em vaig equivocar amb la publicació....sento l'error, gràcies pels comentaris i, com no, que passeu molt bones festes de Nadal !!!

    ...i gràcies a la resta, companys !!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !