inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 26 de desembre de 2012

Suquet de peix i marisc


Ja hem vist com fer la Sarsuela de peix i marisc de dues maneres diferentes: amb sofregit triturat i amb la salsa més caldosa.
En aquesta ocasió us porto una recepta molt similiar a la Sarsuela de peix i marisc . Les diferències principals són que aquest suquet incorpora una major quantitat de brou vermell, el pebrot xoricer i una picada diferenta.
Ja veieu que el color delata el plat.
En qualsevol cas, diguem com li diguem....és un plat de festa...que us farà llepar-vos els dits fins l'eternitat.
Un plat d'aquells que fa caliu....que fa d'una vetllada qualsevol...una ocasió especial.
Aquest plat és per a 2/4 persones.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
2 talls de lluç
2 talls de rap
3 tomàquets madurs
3 alls laminats
1 ceba picada
2 pebrots verds
1/2 pebrot vermell
1 cullerada de pols de pebrot xoricer
6 o 8 musclos
6 o 8 cloïsses gallegues
6 gambes vermelles
1 calamar tallat a daus  
4 escamarlans
1 raig de conyac
1litre de brou de peix vermell

Per la picada
1 grapat d'ametlles torrades
3 palets de pa
julivert

ELABORACIÓ
  Partirem que ja tenim fet el brou de peix vermell.
 Utilitzarem gamba vermella fresca i escamarlà viu. Piqueu el pebrot.
   Ratlleu els tomàquets i barregeu-los amb una cullerada de pebrot xoricer en pols.
 Ara, en una cassola baixa amb oli d'oliva....saltegem les gambes.
Com podeu veure, l'he tret el cap a la meitat i els he incorporat al brou , per extreure'n tot el sabor i alliberar la cassola de volum.
  Saltegem també els escamarlans.
 Mentre anirem rentant el peix...en aquesta ocasió lluç i rap, però podeu fer-ho amb el vostre peix favorit.
Reservem el marisc i aprofitem per daurar el calamar tallat a daus. Compte que peta !!!...tapeu la cassola per evitar cremades. El reservem també.
 En el mateix oli....sofregim el pebrot.
 Quan sigui una mica ros...incorporem la ceba i l'all.
 Ho remenem tot plegat....
 ...i deixem que agafi una mica de color.
 Ara incorporem el tomàquet amb el pebrot xoricer. Ho barregem bé i ho deixem uns minuts que caramelitzi.
 Afegim un bon raig de conyac i deixem que s'evapori l'alcohol.
 Mentre, anirem preparant una picada amb bastonets...ametlla torrada i julivert.
 El brou ja el tenim calentó.
   Incorporem dues o tres cullerades de brou i reservem la resta. Ho deixem 3 o 4 minuts que faci xup-xup.
Ara, posem tot el sofregit en un bol per triturar....
 ...i amb el minipimer ho deixem ben fi.
    El tornem a incorporar a la mateixa cassola.
 Ara si....li afegim la resta del brou de peix vermell i deixem que arrenqui el bull.
 Podeu deixatar la picada amb una mica d'aquesta salseta.
 Quan bulli...incorporem el lluç....net i salat.
....i el rap...també.
 Seguidament, ja podem incorporar el calamar, les gambes i els escamarlans que teniem reservats.
  Ja fa bona pinta, eh?...vinga que nomès queden 10 minuts.
  Incorporem també els musclos i les cloïsses, previament rentat.
 Repartiu bé tots els ingredients per aconseguir una cocció ben uniforme.
 Seguidament, hi posem la picada.
 La desfarem bé per tota la cassola.
Deixeu que es faci el peix entre 8-10 minuts. I tanqueu el foc. Podeu posar-ho al forn, en mode grill, durant 5 minuts si voleu, per donar una aparença més torradeta.
 I emplatem.
    Serviu-lo amb cullera, eh?....que aquesta és la gràcia del plat.
 Un bon vinet blanc per acompanyar....i mitja vida nanos.
Bon Profit !!!

11 comentaris :

  1. Un magnífic plat de festa, Albert. I com ara és Nadal un magnífic plat de Nadal.
    Bones festes.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Gràcies Dolça !!! Bones festes !!!

    ResponElimina
  3. Albert una caldereta sensacional¡¡
    feliç 2013

    ResponElimina
  4. Bó de debó !!
    Bon Any 2013
    Joan i Sara

    ResponElimina
  5. Hola Albert,
    No es per tocar els collons, pero dins els ingredients t'has deixat el calamar. Juas...
    Aquesta recepta la faré aquest diumenge, quina bona pinta té !

    Merci

    ResponElimina
  6. juer, tens raó !...gràcies !!!...ja em diràs com ha anat...Jaume

    ResponElimina
  7. Bonissima recepta Albert!. Feta a casa, i possiblement dels millors suquets que he provat: Enhorabona pel teu fantàstic bloc. Excel · lent cuina i millor explicada. Salut a tots!!!

    ResponElimina
  8. He fet un parell de vegades la teva recepta encara que no hi poso ni lluç ni musclos i he triomfat! Surt boníssima! Gràcies per compartir la teva recepta.

    ResponElimina
  9. Hola Albert, soc seguidor del teu bloc, es molt bo!! Felicitats!!
    He fet la recepta,molt i molt recomanable. Jo i he fet bullir 2 galeres per cap i ha quedat boníssim!!!
    Gracies per compartir les teves receptes i bones festes.

    ResponElimina
  10. La he hecho hoy noche vieja tu receta y creo que voy a triunfar ya que solo probando esta buenisimaaaaa gracias por compartir y feliz año

    ResponElimina
  11. Quina pinta!!! Un dubte..un cop fet, es pot congelar per menjar-lo en un altre moment?

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !