inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 20 de desembre de 2012

Arròs de peix a la cassola


>Un altre arròs que trobareu al CPCC
Com veureu, és molt similar a l'Arròs Parellada o a l'Arròs a la cassola.
És important cuinar aquest plat amb cassola de fang... ja que el fang cou els productes de forma diferent i també li aporta un gust diferent al plat.
Com ja sabreu, el fang manté l'escalfor durant molt de temps, per tant, l'arròs s'haurà de coure lo just que desprès, fora del foc, ja s'acabarà de fer solet a dins.
Per la resta, és d'aquells plats per acabar llepant-se'n els dits.




INGREDIENTS
400g g d'arròs
1 litre i mig de brou de peix
150 g de musclos
4 gambes vermelles
1 sípia mitjana (amb la melsa)
2 o 4 escamarlans (1 per persona)
100 g de pèsols
3 tomàquets madurs
pebre vermell
1 ceba picada
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Podeu afegir trossets de rap
- Podeu afegir cloïsses
- Podeu fer-lo sense pèsols

ELABORACIÓ


Partirem del brou de peix ja fet. Us recomano veure prèviament aquestes receptes.

  Anirem preparant el tomàquet ratllat.

Podeu incorporar la melsa de la sípia i una cullerada de pebre vermell al tomàquet.

Ho remenem bé.


Ja podem posar la cassola de fang a escalfar, a foc baix. Ja sabeu que el fang no vol canvis bruscos de temperatura: es podria trencar.

  Sobre un rajolinet d'oli d'oliva... saltarem una mica les gambes i els escamarlans frescos.
Encara es movien, pobrissons....

Reservem el marisc... i en el mateix oli sofregirem la ceba picada...

   ...fins que tingui un coloret ros... ben maco...

  Seguidament, incorporem el preparat de tomàquet que teníem reservat.

  Al mateix temps, hi posem la sípia tallada a trossets.

Ho tapem, a foc baix, i ho deixem coure uns 10-15 minutets.

  Quan la sípia sigui tova...

...incorporem l'arròs: una tassa per persona + una altra de regal.

Deixem que es torri una mica l'arròs...i que s'enganxi a la cassola... sense deixar de remenar.

A continuació, hi afegim els pèsols.

  I finalment, el brou de peix...  que tenim ben calentó.

Ho cobrirem totalment.

  Incorporem els musclos, ja nets d'algues.

Ho salem... i ho deixem coure durant uns 15 minuts.

Quina oloreta nanos!

  Quan faltin 5 minutets... incorporem el marisc que tenim reservat.

Passat aquest temps... l'arròs serà pràcticament cuit (millor que li falti una mica que passar-nos de cocció)... i el posarem 5 minuts al forn... en mode grill.

  Així, que us quedi aquesta estupenda capa torradeta.

I ja tenim fet el nostre arroset.

  Fa bona pinta?

El podeu deixar reposar 5 minuts... i el servim. Tranquils, que no es refredarà amb facilitat... en una cassola de fang.

  Servim un plat amb una mica de tot.


Ummm... ara m'ha entrat gana, mira.

  I aquest suquet... és extraordinari... el podeu menjar amb cullera si voleu.

  Bon Profit !!!

9 comentaris :

  1. Albert que este arroz toca mañana ja,ja
    un plato de arroz de pescado cocinado con tu buena mano en la cocina es sensacional¡¡
    Bon Nadal
    una abraçada

    ResponElimina
  2. Mmmm.....Boníssim! Se m'ha fet la boca aigua.....Bon Nadal!

    ResponElimina
  3. La boca aigua! quan caigui la cassoleta de fang aquest plat será dels primers a fer

    ResponElimina
  4. La boca aigua! quan caigui la cassoleta de fang aquest plat será dels primers a fer

    ResponElimina
  5. Sempre utilitzo aquesta recepta, es la millor I es garantida.

    ResponElimina
  6. Sempre utilitzo aquesta recepta, es la millor I es garantida.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !