inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 2 de desembre de 2012

Arròs amb carreretes


Arròs amb carreretes o (mal dit) Arròs amb moixernons.
Si coneixeu el gust de les carreretes, us podeu imaginar quin gust tindrà l'arròs, oi?.
És un plat molt bo i que es cuina en molt poc temps.
I si...aquest plat si que apareix al C.P.C.C. És la recepta nº 94...i per tant, un altre plat tradicional del nostre país, de Catalunya.
Val a dir que jo l'he modificat mínimament afegin-t'hi concentrat de tomàquet i una mica d'all.
No dubteu en fer-lo el dia menys pensat....ja que els ingredients, al no ser de temporada, sempre els podeu tenir a mà.

INGREDIENTS
400gr. arròs
30gr. carreretes tendres
4 talls costella confitada (o costella crua)
4 talls llonganissa confitada (o botifarra crua)
1 ceba 
1 cullerada de concentrat de tomàquet
2 alls
1 litre d'aigua
una mica de llard
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Es poden substituir les carreretes seques per 300gr. de carreretes tendres.
- S’hi poden afegir mongetes bullides en l’últim moment.
- Es pot fer amb oli i cansalada fresca.
- La llonganissa d’aquesta recepta és el que en altres zones es coneix com a botifarra crua o tastet.  
- Podeu substituir l'aigua per brou de pollastre
 
ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.

En aquesta ocasió, he utilitzat un botifarra crua i dues costelles crues. Picarem la ceba i l'all.
Com que tenia uns xampinyons...també els afegirem.
De moment, posem a hidratar les carreretes.
Les remenem una mica i que reposin 30 minuts.
Utilitzarem una mica de llard....que aportarà un gust molt especial al plat.
El greix de fregir serà meitat llard meitat oli d'oliva.
Salem i empebrem la carn.
Posem a daurar la costella...que triga més.
Quan la carn ja tingui un color més maco...hi posarem la botifarra tallada a trossos.
Quan la botifarra agafi color, afegirem l'all...
...i al minut...la ceba picada.
Afegim també els xampinyons...i deixem que agafi color tot plegat.

Utilitzaré una mica de concentrat de tomàquet, però hi podeu posar tomàquet normal.
Un parell de cullerades....aportaràn aroma i color.
Ho remenem bé i deixem que l'aigua dels xampinyons redueixi una mica.
Ara afegirem l'arròs. Sempre una tassa per persona...més un altre de regal.
L'aboquem...i l'enrosim una mica.
Anirem remenant del cul...per evitar que es cremi l'arròs...però així es torrarà una mica el gra d'arròs. Ho heu de remenar uns 3 o 4 minuts.
Ara ja podem incorporar l'aigua calenta....que cobreixi gairebé la carn.
També aprofitarem l'aigua dels bolets....ben colada però.
Ho salem al gust.
Deixem que es faci l'arròs....poc  a poc...
...fot una flaire !!!!
Quan quedin pocs minuts per acabar la cocció, afegirem els bolets i els repartirem bé.
Deixem que s'acabi de fer l'arròs....i rectifiquem de sal si cal.
I ja podem parar el foc. Deixeu-lo reposar 5 minuts.
Finalment, com sempre, li donarem 5 minuts de grill al forn....
...per donar-li aquella capa de color tant atractiva.
Emplatem.
Un arroset molt bó i fàcil de fer.
El voleu tastar?
Bon Profit !!!

9 comentaris :

  1. jo també faig arròs amb carreretes, el meu fill és un gran "caçador de bolets".
    Li donen al menjar un gust SENSACIONAL

    ResponElimina
  2. Kina bona pinta!!! No ho he tastat mai això... Mmmm

    ResponElimina
  3. Ei!!! Quin clàssic, l'arròs amb bolets. I les carreretes, un cop rehidratades, són de gust intens i explosiu... vaja, que devia sortir un arròs aromàtic de col... he he he. Petons!

    ResponElimina
  4. Hola Impresionat m'agrada molt tot un luxe.
    (anotat)Albert moltes gracies !!!

    ResponElimina
  5. un altre, ara no sé quin triar...bsts

    ResponElimina
  6. Caramba que buena receta...!!! Pero donde puedo encontrar las carreretes?! Las hay deshidratadas?!
    Saludos me encanta tu blog. :)

    ResponElimina
  7. Es que bàsicamente se compran deshidratadas, Mina. Dudo que encuentras frescas. Aquí las llamamos también moixernons, pero creo que tecnicamente son senderuelas.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !