inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 23 de desembre de 2012

Amanida verda de salmó i fruits secs


D'amanides hi ha tantes com persones multiplicades per dies, hores i minuts.
No descobriré jo la sopa d'all, a aquestes alçades.
Cadascú se les fa i se les inventa...al seu gust i amb dependència del que tinguem a la nevera. I això està molt bé, tú, per qué dona pas a la creativitat personal i fa que la cuina sigui més divertida.
Aquesta, és una amanida d'aquelles "resultones". Es fa en 5 minuts....i ens aportarà un bon equilibri vital: ens hidratarà, netejarà el nostre cor, té poques calories, evitarem l'estrenyiment...i a més a més....ens farà sentir bé.
D'aquells plats que et menges super-agust per sopar.
I recordeu que hem d'acostumar als nens petits a menjar tota mena d'amanides per raons obvies.
Que vagi de gust.

INGREDIENTS
assortiment d'herbes per amanir (canonges, rúcula, enciam de roure, etc...)
un grapat de pinyons
un grapat de pipes pelades
2 o 3 llesques de salmó fumat
1 tomàquet raf
unes olives farcides
uns talls de surimi de cranc
un raig de vinagre de mòdena
un raig d'oli d'oliva verge extra
un polsim d'anet
un polsim pebre vermell
sal

ELABORACIO
 Rentem l'assortiment de verdura verda.
Utilitzarem un tomàquet "raf".
Utilitzarem una mica de vinagre de mòdena.
  Amanim amb uns xorrets de vinagre...
...una mica d'oli d'olia verge extra.
Ara hi posarem el salmó fumat...
...uns talls de surimi de cranc...
  ...el tomàquet tallat...
I agafarem un grapat de pinyons.
Amb unes gotes d'oli...els enrosirem una mica.
Perfecte, compte que no es cremin.
Amanim amb els pinyons....unes olives farcides...
...i un grapat de pipes pelades també, que sempre aporten un gust força peculiar.
Finalment, afegirem l'anet...
...un polsim per sobre del salmó fumat (sobre la resta no cal).
    I ja la tenim.
Un raig d'oli d'oliva...un polsim de pebre vermell en pols (dolç o picant, com volgueu).
Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. Una amanida més, si senyor... però una amanida boníssima!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Molt encertada aquesta amanida.
    Molt BON NADAL
    Joan i Sara

    ResponElimina
  3. Boníssima!!! Ideal per alleugerir els menus nadalencs!!! Bones festes i xin-xin pel 2013!

    ResponElimina
  4. Una amanida magnífica i va molt bé també per aquests dies festius per començar els àpats. Que tinguis un BON NADAL ALBERT!!!!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !