inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 21 de novembre de 2012

Pollastre rostit amb rossinyols


Us porto un rostidet de temporada fet amb pollastre de pagès i rossinyols molt interesant.
L'estructura i l'estètica del pollastre i dels bolets casen molt bé amb una presència esfèrica com la de les cebetes mini (o escalunyes que li diuen) que, a més a més, li aporten un gustet important.
Si us agrada aquesta mena de plats us aconsello filtrar el blog per la categoria "Guisats" on trobareu altres receptes similars.
Plat contundent, però plat de festa, que fa Diumenge.....però no sense abans haver degustat un vermutet com Dèu mana...amb les seves patates i crostes de la xurreria, a que si?.
Us aconsello la lectura de l'article "El vermut dels Diumenges".
Podeu complementar el plat amb unes patates fregides, quadrades, al forn...o, com veureu, amb un puré i una carxofa.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
1 pollastre de pagès i ecològic tallat per rostir
200gr. de cebetes mini (escalunyes)
400gr. rossinyols frescos
1 branca de canyella
1 ceba vermella (de Figueres )
1 cullerada de llard
1/2 got de brandi
1/2 got de vi blanc
3 o 4 fulles de llorer
1 dent d'all
una mica de julivert
pebre negre
oli d'oliva
aigua
sal

Per la picada
un grapat d'amelltes torrades
2 dents d'all
una mica de julivert

ELABORACIÓ
 
Tenim uns rossinyols frescos molt macos.
 
El rossinyol és un bolet que no acostuma a corcar-se i, per tant, no tenen cucs gairebé mai. Això perfect aprofitar el 100% d'aquest bolet tant aromàtic.

A mi m'agrada passar-li un aigua per extreure les restes de sorra.
 
Al Mercat Municipal, també he trobat un pollastre de pagès i ecològic excel.lent.
 
Les cebetes no són imprescindibles, però conformaràn la presentació final del plat. Les podeu obviar.

Comencem a cuinar doncs. En una cassola gran, posarem meitat oli meitat llard per daurar el pollastre. Ho anirem escalfant.
 
Mentretant, salpebrem el pollastre per les dues bandes.

I el daurem. Si cal, ho farem en dues tandes i ho reservarem. Que vagi agafant coloret.
 
En un altre foc, posarem un mica d'aigua a escalfar. La farem bullir.
 
Quan sigui ben calenta, hi posarem les cebetes. La idea és escaldar-les per extreure'n la pell amb més facilitat.

Mentre, anirem tallant la ceba vermella...

...a trossos grans, així.

En un minut..tindrem les cebes escaldades...

...les retirem de l'aigua bullint...

...i immediatament les sumergim dins aigua ben freda.

Vigileu el pollastre, eh?

Ara, amb l'ajuda d'un ganivet pelarem la part de d'alt de la pell...

...i veureu com la resta sortirà amb molta facilitat.
 
Així amb totes les cebetes. Es una feineta, si, però és el que té la cuina.

Un cop tinguem tot el pollastre daurat...afegirem la ceba gran...i les herbes...
 
...unes fulles de llorer...i una branca de canyella...

Ho remenem una mica...deixem sortir tots els aromes....uns 4 o 5 minutets...

...i preparem el vi amb el brandi, tot junt...

...cap dins...

Ara ho tapem...abaixem el foc....i deixem evaporar l'alcohol...durant uns 10 minutets més.
 
Mentre podem tallar els rossinyols que siguin massa grans. La resta poden anar sencers.

Passats els 10 minuts ho cobrirem el pollastre d'aigua, però no del tot. Es millor anar afegint miquetes d'aigua calenta durant tota la cocció.

Així està bé d'aigua per a la primera cocció.

Tapem i deixem fer uns 20-25 minuts. Vigilem de tant en tant que no s'acabi l'aigua i s'enganxi. Passat aquest temps, tornarem a afegir aigua i ho deixem coure 20-25 minuts més. Fins que veiem que el pollastre comença a estar cuit i tendre.
 
Mentretant, podem anar preparant la picada. Una mica d'all i julivert picat...

...unes ametlles torrades...

...i ho piquem bé amb la ma de morter. Ho podeu deixatar amb un parell de cullarades del mateix suc de la cocció del pollastre.
 
Quan el pollastre estigui més o menys cuit, afegirem les cebetes.

Seguidament, en una paella amb un raig d'oli hi posarem una mica d'all i julivert picat....
 
...i hi aboquem els rossinyols.

Ho remenem bé....

...i els deixem suar una estona...

...els incorporem al pollastre, gairebé a la vegada que les cebetes, o una mica més tard, no passa res.
 
Quina pinta foten, eh?

Ho remenem tot plegat...afegim aigua si cal...ho rectifiquem de sal i deixem que es faci uns 15-20 minuts més.

Seguidament, també tirem la picada.
 
Escampeu-la bé per tot arreu.

Ja nomès hem d'esperar a que tot estigui ben cuit, tendre i al punt de sal.

Deixeu reposar el rostit un matí o una tarde (o un dia sencer).
 
Ja sabeu que aquests guisats guanyem molt si reposen unes hores.
 
Nomès ens quedarà emplatar.

I gaudir.
 
És un bon plat de temporada que espero us hagi agradat.
 
En aquesta imatge, veureu com l'he acompanyat amb un puré de patates i una carxofa al forn.
Bon Profit !!!

10 comentaris :

  1. Oh, m'encanten aquests guisats... i sí, tens tota la raó amb el vermouth.... Petons!

    ResponElimina
  2. Molt bó, de veritat.
    Una abraçada
    Sara

    ResponElimina
  3. Buenísimo, que buen acompañamiento y perfecta la presentación, verdaderamente un delicioso plato de Domingo.
    Un beso.

    ResponElimina
  4. De temporada i amb rossinyols... boníssim! I que no hi falti la picada! Petons

    ResponElimina
  5. Albert que bo un pollastre asi es genial,bona cuina siempre la teva¡¡
    una abraçada

    ResponElimina
  6. Admiro molt la feina que fas amb el blog :) De cada pas en fas una foto ^^
    És impossible que les receptes que fas ens puguin sortir malament XD
    Gràcies pel teu esforç :) Ens ajudes a millorar cada dia una miqueta més
    Respecte la recepta, el pollastre ha d'estar boníssim! Sobretot si és de pagès! No hi ha comparació amb els que es compren al súper

    Molts petons ^^

    ResponElimina
  7. @Miquel, gràcies com sempre.
    @Laia, son d'agraïr les teves paraules..i molt.

    ResponElimina
  8. Fa mengera, realment, aquest pollastre.Ens encanten aquest tipus de plats, així que haurem de fer una volta per l'apartat dels teus guisats.

    ResponElimina
  9. Com sempre Albert impressionant! Un plat per fer de qualsevol dia una festa!! I la idea del vermut amb patates per a obrir boca, genial!! Gràcies per donar-nos sempre idees per fer-nos la vida més feliç!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !