inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 4 de novembre de 2012

Pastís de gema amb fruits vermells


El Diumenge passat la meva filla Vinyet va fer 3 anys....i clar, li havia de fer un pastís.
Li encanta bufar les espelmes...i s'emociona molt amb els pastissos.
He volgut fer un pastís força vistós...i alhora bo de gust pels nens.
Aquests tipus de pastissos són tot un clàssic en les pastisseries i es poden decorar amb qualsevol mena de fruita de temporada. L'he farcit amb melmelada de préssec.
Com sempre us recomano alhora de fer pastissos, es més que recomanable tenir tots els ingredients fets el dia abans, com l'almivar, la gema pastissera, el pa de pessic, ametlla crocant, etc..
Espero que us agradi....a la meva filla li va encantar.
...per cert, a finals del mes que ve serà el primer aniversari del meu fill Nil....i em penso que faré un Massini...que segur us interesarà veure com es fa.
Ara...gaudeix d'aquest pastís Vinyet.....Felicitats amor meu !!!

INGREDIENTS
1 pa de pessic (o tortada)
gema pastissera
almivar + brandi (sucre bany)
1 pot melmelada de préssic
assortiment de fruits vermells (nabius, groselles, maduixes, mores, etc.)
ametlla crocant
300gr. cobertura de xocolata negre
gelatina de poma
fulles de menta fresca

ELABORACIÓ
El dia abans prepararem el pa de pessic. Ja sabeu que jo us proposo dues posibles receptes: la tradicional "Pa de pessic tradicional" i la de pastisseria "Tortada" que requereix d'impulsor i emulsionant.
Passeu-vos per ambdues receptes prèviament i veureu les diferències.
Començarem per repelar el pa de pessic. Això es fa per una qüestió estética. La gema també s'enganxarà millor a la molle que a la crosta. Li treiem la tapa, que podem guardar per fer la base d'un gelat.
Ara, subjectem el pa de pessic amb una ma...i anirem repelant el lateral....
...procurant tallar sempre la mateixa quantitat. D'aquesta manera us quedarà rodó. Seguidament el tallarem per la meitat (horitzontalment, clar) i així el podrem farcir.
Ara, agafem el nostre almivar que ja tenim preparat...i li afegirem un 30% de brandi. Amb això li direm "Sucre bany" i servirà per banyar el pastís. Com que han de menjar nens, banyarem la meitat amb almívar sol i l'altre meitat del pastís amb sucre bany (pels adults).
El lleuger sabor a brandi és molt important en un pastis.
Com veureu, l'alcohol es quedda adalt i el sucre abaix, ja que tenen densitats diferents.
Els hem de barrejar bé abans de pintar.
Ara si, banyem la capa inferior del pastis.
Treballarem una mica la melmelada amb la gelatina per fer-la més untable.
Farcim el pastis amb una capa generosa de melmelada. Podeu utilitzar la que més us agradi.
Treballeu sempre amb una paletina, eh?....res de ganivets ni culleres.
Ara assentem la capa superior i fem una lleugera pressió, que quedi ben subjecte.
Al igual que hem fet abans...banyarem el pastís amb sucre bany.

En aquest moment, posarem a escalfar la gelatina de poma. Així, més endavant, estarà al punt per banyar el pastís.
Anem a per la gema pastissera. La treballem una mica al sortir de la nevera...i l'escampem bé.
Només amb la paletina podreu obtenir bons resultats.
Dediqueu-li temps i paciència....i us quedarà maco.
És el moment de banyar el pastís amb gelatina.
S'ha de fer rapid ja que la gelatina es traba de seguida. Els laterals també.
Ara li posarem una mica de crocant pel costat. L'ametlla crocant la podeu comprar feta o la podeu fer a casa, que és el que us recomano. És molt fàcil de fer i queda més bona que qualsevol comprada.
Per posar el crocant heu d'utilitzar una base plana de la mida del pastís, com pot ser la tapa d'un tupper. Llavors, amb l'ajuda de la paletina....poseu el pastís al damunt. Ara, podreu subjectar el pastís amb una ma, a l'aire....i amb l'altre ma anar aplicar l'ametlla crocant...el xocolata granillo o el que sigui. No tinc imatges perquè no puc fer fotos si tinc totes dues mans ocupades. Ja sé...no és excusa....ho sento.
De nou, amb l'ajuda de la paletina, retirarem la base de plàstic i col.locarem el pastís a sobre d'un cartró amb blonda.
He trobat un bon assortiment de fruits vermells al mateix Carrefour. Els rentarem bé prèviament i els assecarem.
Ara ens disposarem a donar un bany de gelatina a tota la fruita. Es podreu col.locar la fruita a sobre del pastís i desprès banyar-ho tot, però d'aquesta altre manera us assegureu un millor resultat.
Banyem primer aquestes precioses groselles....i les reservem en una safata per guardar a la nevera.
Fem el mateix amb les maduixes...
...els nabius ("arándanos")...
...i les mores vermelles...
Tenim una bona safata. Ho reservem.
Ara anirem preparant una mica de cobertura de xocolata per a decorar el pastís i escriure un "Felicitats".
Poseu-lo al bany maria i no pareu de remenar fins que estigui desfeta. Deixeu-la refredar (atemperar) una mica. Un dia ja en parlarem de com tractar bé la xocolata.
Feu un cornet de paper amb punta...ompliu-lo de cobertura i practiqueu una mica en un paper. Sempre va bé, abans de cagar-la en un pastís. Sobretot per assegurar-se que la cobertura no té grumolls i llisca bé.
Ara si, fem una decoració....qualsevol...el primer que ens vingui al cap.
Així quedà bé, no?....tot el que sigui repetitiu....queda maco en conjunt.
Finalment, col.loquem la fruita vermella per sobre. Penseu que gelatina trabada amb gelatina trabada no enganxa massa. En contra del que pugui semblar...la fruita us lliscarà sobre el pastís. Us recomano posar una punteta de cobertura a sota...amb el mateix cornet que hem utilitzat per escriure. Així ens assegurem que no caurà. Unes fulles de menta sempre aporten color.
I res, escribim un "Felicitats Vinyet"...i ja ho tenim fet.
 
Queda realment vistós. Vaja que entre pels ulls, no?
 
Eps, faltaven les tres espelmes. Es millor tres que una espelma amb el número tres. Els nens petits ho veuen més clar que són tres anyets...tres espelmes, a que si?

Com podeu observar, la fruita l'he posat ordenadament desordenada...que és com queda millor.
 
I no us oblideu de servir-lo amb un bon cava super fresquet.
 
Ah!...que el voleu veure per dins?...si home si...
Bon Profit !!!!

25 comentaris :

  1. pero perquè et queden tan bé els pastissos!??? tens un art que hauré d'anar aprenent....m'encanta la iema i els fruits del bosc!!! genial! petons

    ResponElimina
  2. Un altre post impressionant Albert! Marta

    ResponElimina
  3. Ens encanta el pas a pas que has fet. Tot molt ben explicat i hem trobat respostes a moltes incògnites que teniem. Gràcies !!! Felicitats per l'aniversari i per la teva dedicació ;)
    Aprofitem per convidar-te a concursar en el nostre concurs 100 seguidors www.quinabonapinta.blogspot.com ;)

    ResponElimina
  4. Un pastís espectacular, feina fina!!!
    Jo tinc aquest motlle i mai he aconseguit fer-hi cap pa de pessic digne. No ser, no m'hi queda bé. Seguiré la teva recepta i ho provaré.
    Quin nom més bonic, Vinyet. Per les contrades on visc no n'hi han de nenes que es diguin així, però va deu anys vam tenir uns veïns que la filla s'ho deia, i em va semblar un nom preciós. Si no recordo malament eren de la zona d'Igualada. Aquest estiu en vam tornar a retrobar i va ser molt emocionant.
    Una forta abraçada!!!

    ResponElimina
  5. Hola Albert
    Un clàssic dels Clàssic, això no passa mai. Felicitats per la teva filla.
    Bona pastisseria !!

    ResponElimina
  6. @Roser, serà per què n'he fet un munt?...jeje. I no sòc dels millors pastissers...tampoc dels pitjors, eh?
    @Marta, gràcies !
    @QuinaBonaPinta, d'això es tracta...de mostrar pas a pas com poder fer-ho.
    @Reme, sempre al tanto de tot...gràcies !
    @Gemma, Vinyet no és d'Igualada, és la patrona del Garraf. Per tant, si en algún lloc hi ha és a Sitges...on també està l'Ermita de la Vinyet.
    @Narcis, gràcies. Saps prou bé com jo que no és dels més complicats de fer...ni molt menys.

    Gràcies a tots !

    ResponElimina
  7. Una passada el pas a pas, potser no és dels complicats però què maco que queda!! Felicitats a la petita!

    ResponElimina
  8. Moltes felicitats a la Vinyet i al pare!
    Així doncs, em recomanes portar aquest pastís a l'escola per l'aniversari del meu fill? Penso que els nens deuen estar tips de menjar el típic pa de pessic amb xocolata i lacasitos, i potser aquest pastís tan vistós els agradarà més.

    ResponElimina
  9. Felicitats a la Vinyet y al pare per aquets pastis tan bò

    ResponElimina
  10. Per molts anys Vinyet! I felicitats al papa pel super pastís

    ResponElimina
  11. Albert se nota que tu exoficio lo sigues teniendo muy bien,tremendo este pastis y felicidas a ti y a Vinye
    bona setmana

    ResponElimina
  12. Vinyet, moltes felicitats pels anys i per tenir un pare que et pot fer uns pastissos tan bonics.
    Feliç setmana,
    Nani

    ResponElimina
  13. Amb aquest pas a pas que has fet, m'han vingut ganes de fer-lo, encara que la pastisseria no és el meu fort.Fa molt bona pinta.
    Felicitats per la Vinyet

    ResponElimina
  14. Uau!! Personalitzat i més bo que el de pastisseria!! Albert, ets un crack! Quan la vinyet sigui més gran encara estarà més orgullosa de son pare, un artista per a descobrir!!!

    ResponElimina
  15. Espectacular!! no coneixia el teu bloc, però per descomptat que serà un dels meus imprescindibles! Per cert, començaré per aquest pastís impressionant!
    abraçades
    Ada Parellada

    ResponElimina
  16. T'ha quedat ben bé de pastisseria!!
    Ja pot estar ben contenta la teva filla!!
    Felicitats a la Vinyet!!
    ptns!!

    ResponElimina
  17. T'ha quedat IMPRESSIONANT!!! un 10!!! la meva nena tb' farà tres anyets ben aviat, al desembre. Moltes felicitats a la Vinyet!
    Salutacions, Sandra.

    ResponElimina
  18. Quina sort que te la teva filla de tenir un pare tan enrollaaattt!!!!! Ets un artista. Moltes Felicitats per la teva filla.

    Lourdes

    ResponElimina
  19. Moltes gràcies a tots....de part de la Vinyet !

    ResponElimina
  20. Sembla tret de la pastisseria! I, en tot cas, per molts anys a la Vinyet!

    ResponElimina
  21. Felicitats a la Vinyet, i felicitats al pastisser!!

    Per cert, jo la setmana vinent en faig uns quants més que la teva filla... t'envio l'adreça i me'n fas arribar un d'igualet, igualet???? :-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  22. Pfua!!! Quin pastís més bo!! La pastisseria és la meva assignatura pendent....estic segura que al teu costat n'aprendré moltíssim!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !