inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 13 de novembre de 2012

Parrillada de peix amb allioli de camagrocs

 
Aquesta recepta és d'aquelles extremadament senzillotes...que podem fer en qualsevol moment, ja que només ens caldrà poc més de 30 minuts per elaborar-la.
Com veureu, és una combinació de peix i marisc....acompanyats de camagrocs saltats...i d'un allioli barrejat amb un picadet de camagrocs i julivert.
La veritat es que us tinc molt mal acostumats amb receptes força treballades i, de vegades, de llarga elaboració, ho reconec. 
I avui, he volgut ser una mica més pràctic del habitual. I es que de vegades, les coses més senzilles....són les que més gaudirem, oi?.
Aquesta recepta és per a 2 ó 4 persones.
Per cert, si encara no heu dinat...millor que no amplieu les fotos del final....és un consell.

INGREDIENTS
500gr. camagrocs frescos
4 salmonetes
4 cuetes de rap petites
250gr. escamarlà mini
4 calamars mitjanets
oli d'oliva
all i julivert picats
sal
allioli

ELABORACIÓ
 
El camagroc fresc és un dels bolets que més m'agrada...sobretot pel seu aroma.
 
No acostumen a tenir massa "cucs" aquests bolets.
 
Tot i així, a mi m'agrada arrencar-los la punta inferior (que normalment té una mica de terra)...i passar-los una mica d'aigua.

La varietat de peix i/o marisc...dependrà del que trobeu a la vostra parada de peix.
 
Jo he trobat uns escamarlanets mini molt monos i bé de preu.

Unes cuetes individuals de rap.
 
Uns calamars mitjanets...molt bons, de temporada.
 
De moment, prepararem un allioli amb ou i minipimer. Amb un all serà suficient.
 
Piquem una mica de julivert.

Un cop tinguem la planxa ben calenta...hi tirem un xorret d'oli...salem el peix...i el fem a la planxa.
 
Ara, guardarem uns quants camagrocs per decorar el plat....

...i la resta els picarem...
 
...juntament amb el julivert.

El saltarem amb unes gotes d'oli...i un polsim de sal.

Un xorret de vi blanc....

...i ho deixem reduïr uns 5-7 minutets.
 
Mentre, anem fent el peix a la planxa.

Un cop reduït tot el vi, reservem els camagrocs trinxats en un plat...i els escampem una mica per que es refredin bé...i així poder-los barrejar amb l'allioli.

En la mateixa paella saltegem ara els camagrocs sencers per la guarnició.
 
Anem fent també els escamarlans.
Quina flaire !!!

Lo seu es coure el peix de forma que faci una primera capa cruixenta però que quedi sucós per dins.
 
Ara, amb el trinxat ja fred, ho barrejarem amb l'allooli.

I ja tenim la salseta preparada. Es podria triturar amb un turmix, però a mi m'agrada trobar trossets de camagroc.
 
Ja nomès ens queda emplatar. Un xorret d'oli per sobre, en cru, i una mica de sal maldon.
 
Un fantàstic i vistós plat.....que us farà llepar els dits.

I els camagrocs de guarnició que no faltin.

Qué bo que queda barrejar un trosset de rap, amb un trosset de calamar...un camagroc...i una mica allioli.
 
Bon Profit !!!!

7 comentaris :

  1. una receta super atractiva visualmente y tambien al paladar y como bien dices hecha en un momento,acabo de ampliar las ultimas fotos,mas rico imposible,me voy a comer¡¡
    una abraçada

    ResponElimina
  2. Pot ser senzill, però és un platas!.. De dinar de diumenge, fins i tot! Una abraçada!"

    ResponElimina
  3. Això de fer un allioli amb els camagrocs m'ha agradat moltíssim, Albert! Ho provaré! Si trobo camagrocs, és clar... he he. No m'agrada comprar-los, em fa un no sé què, sinó que prefereixo anar-los a buscar. Petons

    ResponElimina
  4. si la parrillada de peix és un dels meus plats preferits, amb aquest allioli que he de dir....fabulós! petons

    ResponElimina
  5. Quin plat més rebó. Con tu dius els plats senzills són els més bons.!!!!! Una abraçada.

    ResponElimina
  6. No se'ns hagués ocurregut mai fer un allioli de camagrocs i menys encara posar-ho en una parrillada de peix. Però veient el resultat ho haurem de reconsiderar. Felicitats una molt bona idea

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !