inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
23 Febrer Dijous Gras: Coca de llardons Truita de Dijous Llarder (23 de Febrer) amb botifarra d'ou Arriba la Quaresma amb els típics bunyols. Enguany, Dimecres de Cendra és l'1 de Març Escudella de blat de moro escairat Rebosteria pastissera: Pastes de poma Amanida d'alvocat, tomàquet i tonyina

dijous, 1 de novembre de 2012

Moniato al forn


Com us he comentat amb l'entrada de les castanyes, aquesta entrada, més que una recepta, és un elogi a una de les elaboracions més tradicionals dels nostres país. El moniato al forn s'ha menjat tota la vida, juntament amb les castanyes torrades....i els panellets....i el moscatell o vi dolç...a que si?
Doncs aquí us deixo quatre instruccions bàsiques per fer-los al forn.
Tot i així, hi ha gent que els fa sense paper d'alumini....però jo penso que es couen més ràpid i es una bona forma de conservar-los a posteriori.
Visca la Castanyada !!!



INGREDIENTS
3 moniatos grans
paper d'alumini

ELABORACIÓ
Jo tinc la manía de rentar-los una mica prèviament, per allò de les restes de terra o d'altres elements químics que puguin contenir. Sòc maniàtic, ho sé.
Ara els emboliquem, un a un, amb paper d'alumini.
Els col.loquem en una safata pel forn.
I els enfornem a uns 220º graus....durant, aproximadament, 100-120 minuts. De tant en tant els intenteu aixafar amb una forquilla per comprovar si ja són cuits o no.
Passat aquest temps...ja tindrem els moniatos apunt. Si no s'han de consumir, es millor mantenir-los tancat.
Estàn perfectes....es desfan gairebé.
Ara només els haureu de combinar amb unes castanyes gallegues.
Us recomano la visita de la recepta "Castanyes torrades".
I poca cosa més, que gaudir dels moniatos, de les castanyes i dels panellets en una data tal assenyalada en la nostra agenda cultural.
Bon Profit !!!!

4 comentaris :

  1. Albert, els moniatos al forn m'agraden moltíssim. Bona castanyada!
    Nani

    ResponElimina
  2. A mi també m'encanten, però aquest any encara no n'he menjat! A veure si m'espavilo, sinó se'm passarà.

    ResponElimina
  3. qè bo, però a mí m´agrada més el boniato blanc, bsts

    ResponElimina
  4. Hola Albert esta recepta que antigament era per als que no tenien possibles i llauradors però ara és un luxe com a recepta actual, gràcies per plasmar-nos amb receptes i imatges, una salutació d'un Valencia i seguidor teu...

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !