inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 1 de novembre de 2012

Moniato al forn


Com us he comentat amb l'entrada de les castanyes, aquesta entrada, més que una recepta, és un elogi a una de les elaboracions més tradicionals dels nostres país. El moniato al forn s'ha menjat tota la vida, juntament amb les castanyes torrades....i els panellets....i el moscatell o vi dolç...a que si?
Doncs aquí us deixo quatre instruccions bàsiques per fer-los al forn.
Tot i així, hi ha gent que els fa sense paper d'alumini....però jo penso que es couen més ràpid i es una bona forma de conservar-los a posteriori.
Visca la Castanyada !!!



INGREDIENTS
3 moniatos grans
paper d'alumini

ELABORACIÓ
Jo tinc la manía de rentar-los una mica prèviament, per allò de les restes de terra o d'altres elements químics que puguin contenir. Sòc maniàtic, ho sé.
Ara els emboliquem, un a un, amb paper d'alumini.
Els col.loquem en una safata pel forn.
I els enfornem a uns 220º graus....durant, aproximadament, 100-120 minuts. De tant en tant els intenteu aixafar amb una forquilla per comprovar si ja són cuits o no.
Passat aquest temps...ja tindrem els moniatos apunt. Si no s'han de consumir, es millor mantenir-los tancat.
Estàn perfectes....es desfan gairebé.
Ara només els haureu de combinar amb unes castanyes gallegues.
Us recomano la visita de la recepta "Castanyes torrades".
I poca cosa més, que gaudir dels moniatos, de les castanyes i dels panellets en una data tal assenyalada en la nostra agenda cultural.
Bon Profit !!!!

4 comentaris :

  1. Albert, els moniatos al forn m'agraden moltíssim. Bona castanyada!
    Nani

    ResponElimina
  2. A mi també m'encanten, però aquest any encara no n'he menjat! A veure si m'espavilo, sinó se'm passarà.

    ResponElimina
  3. qè bo, però a mí m´agrada més el boniato blanc, bsts

    ResponElimina
  4. Hola Albert esta recepta que antigament era per als que no tenien possibles i llauradors però ara és un luxe com a recepta actual, gràcies per plasmar-nos amb receptes i imatges, una salutació d'un Valencia i seguidor teu...

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !