inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 2 de novembre de 2012

Mafalde a la bolonyesa


Fa un temps vam veure com preparar una autèntica salsa bolognesa....d'aquelles bones bones, res a veure amb les que podeu comprar fetes. Us recomano llegir aquesta recepta prèviament.
Avui us presento un altre plat de pasta, en concret "Mafalde" que són una mena de cintes rugoses molt curioses. Un del.liciós plat de pasta.
No sóc cap entès en pasta i precisament per què n'hi ha moltíssimes varietats.
Per a donar més volum al plat, l'he acompanyat amb un cruixent de parmesà.
Espero que us agradi la proposta d'avui.

INGREDIENTS
500 g de salsa bolonyesa
300 g de pasta "Mafalde"
oli d'oliva
2 fulles llorer
sal
parmesà en pols

ELABORACIÓ
Partirem que ja tenim feta la salsa bolonyesa. Us aconsello la lectura prèvia d'aquesta recepta.
Posarem un bon cullerot per persona a escalfar.
A foc baix, no se'ns cremi.
Ara posarem a bullir la pasta. Aquesta "Mafalde" l'he comprat al Carrefour.
Té una forma curiosa...
...amb aquestes ones...i queda força bona. És de les pastes que demanen a crits ser cuita "al dente".
La posem a coure en aigua bullint amb sal, un raig d'oli i llorer. Estarà feta en 8-10 minuts (al gust).
Mentre es fa la pasta i s'escalfa la salsa, escalfem el forn a 200º graus i preparem una safata amb una fulla de paper cuisson.
 
Hi aboquem formatge parmesà.
...i l'escampem bé amb la ma.
El posem a coure fins que estigui torradet. Compte no se us cremi o farà mal gust.
Ara, el deixem refredar i de seguida veureu com es poden trencar clapes grans.
...i primes.
Ja pasta ja està cuita. A mi m'agrada servir-la immediatament i evitar refredar-la amb aigua freda reescalfar-la etc. Procureu calcular el temps i servir la pasta al moment.
Doncs emplatem, una mica de pasta, la salsa per sobre, una mica de cibulet...el cruixent de formatge...i un polsim de pebre vermell per decorar el plat...
Ah !!! ...i una mica de pebre negre per sobre.
Bon Profit!

8 comentaris :

  1. alguna vegada ho he menjat,és una pasta molt bona,bsts

    ResponElimina
  2. Quina bona idea la del cruixent de parmesa!

    ResponElimina
  3. Fa un aspecte deliciós!! Això del cruixent de formatge em sembla una idea molt bona, aplicable a molts d'altres plats. Salutacions

    ResponElimina
  4. Aquests dies, jo també estic per la cuina italiana. Unes delicioses cintes!
    Nani

    ResponElimina
  5. A cop d'ull sembla un espai de cuina molt interessant. Felicitats.
    Anna M.

    ResponElimina
  6. @Nani, tu fots una plats de pasta que m'encanten. Gràcies ler teves visites.
    @Paulina, És una bona opinió. Gràcies.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !