inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 8 de novembre de 2012

Cintes amb salsa d'espinacs i remenat de bolets


Sabeu què li diu un espagueti a un altre?......
.....mi cuerpo pide salsaaaaaaaaaaa !!!!!
Juas!, què dolent!.
Més pasta, companys...i més bolets.
Si es que no me'n canso mai.
M'agrada aprofitar bé la curta temporada de bolets i fer plats que entrin per la vista....però que em facin gaudir del moment, ja que sé que no el tornaré a tastar fins, com a mínim, la propera temporada de bolets.
Són plats volàtils. De temporada, si més no.
Només us ho heu d'imaginar:...una mica de pasta...una crema d'espinacs frescos....uns tomacons saltats...i un remenat de bolets frescos....ummmmmm. I a sobre sanot i no engreixa...no es pot demanar més, nanos.
Quines coses té la nostra cuina, eh?..aquest no és plat tradicional com a tal, però no tot ha de ser tradicional ni molt menys. La cuina està viva....tant com el seu cuiner....i s'ha de provar, fusionar, innovar...i, com no, gaudir.
Espero que us agradi...per que a mi....m'ha tornat boig!.


INGREDIENTS
20 tomàquets xerri
400 g de pasta "cintes"
500 g d'assortiment de bolets frescos (cep, llenega i rovelló)
2 manats d'espinacs
1/2 porro
125 g de nata líquida o crema de llet
oli d'oliva
pebre
sal

ELABORACIÓ
Faré servir unes cintes que he comprat al Carrefour.
Uns tomacons xerri molt monos.
I un assortiment de bolets...d'aquells que costa trobar al mercat.
Amb llenega negre...
...cep...
...i rovelló...
Els netegem bé de pinasa i de pixades de vaca....jeje.
Els rovellonets estàven molt sanots també.
I ara netejarem els espinacs que sempre porten molta sorra. Els heu de submergir en aigua freda...i desprès netejar-los bé sota l'aixeta.
Posem l'aigua de la pasta a bullir, amb una mica de sal i oli.
Un cop cuita...la reservarem.
Aprofitarem l'aigua de coure la pasta...per coure els espinacs.
Els poseu a bullir, entre 8-10 minuts.
Mentre, podem anar picant una mica d'all i julivert...
...el porro...
...i els tomàquets. Els partirem per la meitat i els saltarem amb una mica de sal i oli.
Els reservem.
Ja tenim els espinacs cuits. Ara els hem d'escòrrer bé...per extreure'n tota l'aigua.
Saltegem el porro...i a continuació hi afegim els espinacs.
Haurem reservat l'aigua de la cocció dels espinacs...
...que afegirem un cullerot o dos un cop estigui saltat.
Seguidament, incorporem també la crema de llet o nata líquida.
Ho remenem....
...ho salem i deixem que cogui durant uns 5 minutets a foc baix.
Passat aquest temps....passarem el contingut de la paella a un recipient per triturar-ho.
I li passem el mini-pimer.
Us quedarà així....amb un coloret molt viu.
Ara, ja podrem començar a muntar la pasta. En una cassola, hi barrejarem els tomàquets...la salsa que hem fet amb els espinacs...
...i les cintes...
Tot ben barrejadet...a foc mitjà.
Hi tirarem un bon raig d'oli d'oliva.
Paralelament, en una paella amb oli...tirarem una mica d'all i julivert...
...i saltarem els bolets.
Que comencin a agafar una mica de color.
La pasta ja la podem emplatar.
Hi tirarem un polsim de pebre negre per sobre.
Els bolets...ja han agafat aquell coloret daurat tan maco...
...els servim juntament amb la pasta...en un costat.
...l'oli de la paella l'hem d'aprofitar.
..i el tirarem per sobre del plat.
I ja tenim el dinar o sopar fet.
A que ho tastarieu ara mateix?....és un plat deliciós, de veritat ho dic.
També podeu canviar la presentació i servir els bolets a sobre de la pasta. Jo no sòc cap il.luminat en presentacions. Procuro que quedi més o menys digne.
Bon Profit !!!

5 comentaris :

  1. Boníssim! Però no em facis això de bullir la pasta i reservar-la, no un mestre com tu!!! Que tal si aprofites de l'aigua dels espinacs per bullir les tallarines??? Així quan estiguin fetes la salsa ja està a punt?
    Perdona però això de bullir la pasta i reservar-la… no puc!!! :)

    ResponElimina
  2. Es cert, Antonella...saps per què ho vaig fer?...per que no volia bullir la pasta en l'aigua dels espinacs que normalment hi queda sorra. Volia estalviar-me de colar-la...i mira.
    Habitualment procuro coure-la i servir-la de forma immediata.
    Per m'has emxampat...tens tota la raó...
    Ho sento !!..no tornarà a passar !!
    ...i gràcies per alliçonar-me, que si de pasta hi ha una mestre...ets tú.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. ...i per què vegis no t'enganyo...mira't la recepta:
    http://www.lacuinadesempre.cat/2012/11/mafalde-la-bolognesa.html

    ResponElimina
  4. :) sisi, ja l'havia vista la de la bolonyesa. Et tinc als feed, les miro totes!
    Cap lliço i cap mestre, nomes un consell :)
    Records!

    ResponElimina
  5. Avui l'he fet i no les tenia totes amb els espinacs, però han quedat boníssim, fins i tot els nens amb gaudit amb el plat... a més m'ha sobrat pel taper de dilluns... felicitats.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !