inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 10 de novembre de 2012

Carxofes al forn


Aquest és un dels plats típics que es feien a casa nostre. Però quan es feien, i jo era més petit, no me les fotia. Eren d'aquells plats de "gran"...dels que mengen els "papes".
Amb el temps...l'edat i el coneixement, t'adones que quantes coses deixem de gaudir quan som petits o joves...en pro d'una alimentació més....diguem-li...saborosa.
I he aprés a gaudir de les carxofes. N'estic orgullós.
La carxofa és una molt bona verdura. Segur que a molts de vosaltres no us agrada...però si es aixi, procureu donar-vos una segona oportunitat i torneu-la a tastar. Amb els temps...els gustos canvien...tot i que una bona preparació del producte també hi fa.
Si són fetes a la brasa, en un foc de llenya....encara millor.
Però així, com us les presento avui...són prou bones.

INGREDIENTS
6 carxofes
100gr. cansalada
50gr. mantega
oli d'oliva
1 llimona
sal
pebre
llimona

ELABORACIÓ
Tenim unes fabuloses carxofes del Llobregat.
Clar, si es temporada....més maques seràn. Les hem de netejar bé.
Primer tallarem el tronc per la base.

També tallarem la punta de la xarofa...més o menys un dit. Hi ha molta gent que no fa aquest tall.
Ara, pelarem la carxofa...per extreure'n les fulles més verdes.
 
Ara, les netejarem a conciència sota de l'aixeta. En algunes podeu trobar tota mena de "bitxos"....que viuen o vivien feliçment.
Piquem la cansalada.
I tallarem uns daus de mantega.
Ara hi tirarem una mica de suc de llimona per sobre. Això evitarà que s'oxidin massa, ja que és una verdura que s'oxida ràpidament amb el contacte de l'aire.
De fet, jo li refrego tota la llimona per sobre...una mica.
Ara és qüestió de repartir trossets de mantega i cansalada per entre les fulles de la carxofa.
Una miqueta de sal i pebre...
...un xorret d'oli d'oliva...
...i a mi m'agrada cobrir-les inicialment amb una mica de paper alumini. Busco la cocció de la carxofa...i al final...li donarem un toc més daurat.
De 35-40 minuts a 210º graus. Els últims 5-10 minuts nomès en mode grill i sense el paper alumini.
Ja les tenim fetes i ben cuites.
La cansalada ha d'estar torradeta...i la carxofa ben cuita.
Emplatem...amb una mica de d'oli d'oliva.
I aquí les teniu.
Si voleu, també les podeu utilitzar com a guarnició d'un altre plat.
Bon Profit !!!

6 comentaris :

  1. Són bones, molt bones fetes així... jo les faig amb un tall de llangonissa i en diem carxofes amb tapa!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Hummm són delicioses! No n'he fet mai amb cansalada i m'agrada la idea

    ResponElimina
  3. Ufff, estava pensant en un a cosa en concret per sopar, però ara... ara m'ho fas repensar, m'encanten les carxofes en general i aquestes en particular han d'estar d'escàndol...
    Petonets

    ResponElimina
  4. Sanes, bones, econòmiques i fetes així les carxofes són una delícia.
    Feliç setmana i un petó per la Vinyet,
    Nani

    ResponElimina
  5. Con buenas alcachofas esta manera es tremendamente rica a falta de la brasa que es como mas me gustan a mi.Con cansalada no las he hecho nunca,tomo nota nen
    bona setmana
    una abraçada

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !