inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 26 de novembre de 2012

Canelons de bolets amb beixamel de tomàquet


Avui us porto una altra recepta de "la cantera".
Quan s'acaba la temporada de bolets podem trobar molt bones ofertes i comprar una bona quantitat de rovellons a 6€ el quilo (a principi de temporada van entre 22-26€).
Doncs bé, feia molt de temps que li anava al darrere d'aquests canelons. És una recepta que tenia al cap i que per fi l'he pogut posar en pràctica.
No està bé que ho digui jo però sabeu quin ha estat el resultat?....que son bons de collons!.
El farciment no és fi, vull dir que son trossets de bolet i carn, i així ho volia. No buscava fer una pasta suau i triturar-ho tot. Buscava notar al paladar els trossets de bolet. 
He aprofitat l'avinentesa per a tastar una pasta de caneló que no requereix ser bullida prèviament. Es a dir, que el caneló ja té la forma de caneló en sec i només els hem de farcir i enfornar.
Molt pràctic, la veritat.
Jo em pensava que la pasta quedaria una mica dura però gens ni mica. Al menys els d'aquesta marca.
Finalment, em feia gràcia donar una toc de color a la salsa beixamel i l'he afegit una mica de tomàquet, barreja també coneguda com a salsa aurora.
I no és cap novetat.
Us recordo que els canelons amb salsa de tomàquet són tota una tradició a Barcelona i hi ha famílies que els han menjat així tota la vida.
Us recomano la visita de la recepta "Canelons de Nadal".

INGREDIENTS
1 paquet de pasta de canelons (us sortiran uns 20-25)
500 g de bolets variats (rovelló, camagroc, xampinyó)
400 g de carn picada (meitat porc meitat vedella)
3 cullerades de tomàquet fregit (o 1 de concentrat de tomàquet)
formatge per gratinar
2 grans d'all
oli d'oliva
sal

Per a la beixamel de tomàquet (salsa aurora)
50 g de mantega
3/4 litre de llet
1 cullerada gran de farina
3 cullerades de tomàquet fregit (o 1 de concentrat de tomàquet)
nou moscada
sal

Per a la guarnició
un grapat de pebrots del padró
un rovelló i xampinyó sencer per persona
oli d'oliva
sal en escates

VARIANTS:
- Hi podeu incorporar una mica de ceba
- Ho podeu fer amb tota mena de bolets
- Si busqueu un farciment més fi, podeu triturar el farciment i barrejar-lo amb una mica de beixamel
- Els podeu fer amb la pasta de canelons que s'ha de bullir, la de tota la vida, vaja.

ELABORACIÓ
Netejarem bé els bolets.
  No tenen ni un cuc....són dels més sans que he trobat mai...aquests rovellons.
  La carn de vedella picada, la barrejarem amb la de porc...amb un polsim de sal.
Ara, piquem tots els bolets ben petits...i ens reservarem un o dos sencers per a decorar el plat.
  Com us comentava, utilitzaré aquests canelons "De Cecco", que he comprat al Carrefour.
  Es curiós que ja venen amb la forma....i, sincerament, t'estalvia força temps.
Anem a preparar el farciment. En una paella amb un bon raig d'oli...daurem una mica d'all picat.
De seguida incorporem els bolets picats.
  Veureu com poc a poc aniran deixant aigua.
Quan arribeu al punt en que l'aigua comença a evaporar-se (però encara hi ha)...el reservem.
En la mateixa paella...daurem la carn picada...
De seguida que canvii lleugerament de color....afegirem una mica de tomàquet fregit. Si voleu, podeu posar concentrat de tomàquet. Això es fa per donar-li una mica d'humitat a la carn.
Aquest tomàquet també ens ajudarà a separar la carn....tot evitant trossos massa grans. Utilitzeu una cullera per aixafar els trossos.
Quan la carn ja sigui cuita (uns pocs minutets), incorporem els bolets reservats i ho deixem coure tot junt uns 5 minuts...tot remenant de tant en tant.
Quan la carn la sigui ben cuita...reservem aquest farciment en una superfície plana....i deixarem que es refredin.
Un cop el farciment sigui fred...anirem omplin els nostres canelons....poc a poc.
Queden macos, eh?....
  ...i tots igualets...jeje. Els podem anar posant directament en una safata pel forn. Jo he reservat la meitat per a congelar i menjar-los un altre dia.
Amb els canelons farcits....anem a per la beixamel. Com sempre, començarem desfent la mantega en una paella...
  ...quan deixi de crispejar...incorporem la cullerada de farina....i ho remenem bé...
No pareu de remenar. D'això se'n diu un "roux". La idea és coure la farina per evitar que la beixamel faci gust i olor de farina. Veureu que hi ha diferents nivells de "roux", més o menys fosc. Quan trobeu aquest coloret de la foto...ja serà suficient.
Anirem incorporant la llet molt poc a poc....i ho anirem remenant procurant lligar-ho cada vegada. No tireu més llet si l'anterior no ha lligat...o se us tallarà. Finalment, podreu tirar tota la llet restant.
  Ho salarem una mica...
Hi tirarem un polsim de nou moscada...
Perfecte.
Ara, amb una barnilla, anirem remenant poc a poc...evitant que s'enganxi de les parets i del cul, ja que la beixamel es crema amb facilitat. Si voleu veure amb més detall com fer una beixamel, us aconsello visitar la recepta "Salsa beixamel".
Quan arrenqui el bull i passats un parell de minuts....ja podem incorporar una mica de concentrat de tomàquet (o tomàquet fregit també)....
...fins que tingui un coloret com aquest. No deixeu de remenar mai. Tasteu-la i rectifiqueu si cal.
    Aboquem la beixamel de tomàquet per sobre dels canelons.
  Ummm...quina pinta foten ja.
Finalment, només ens quedarà enfornar-los a 180º graus durant uns 20 minuts (que és el que triga en coure's aquesta pasta)...i ja de passada quedaran gratinats amb el formatget que li hem tirat per sobre.
Mentre s'acaben de coure els canelons, prepararem una mica de guarnició amb uns pebrots del padró i els bolets que havíem reservat. Podeu fer la guarnició que més us convingui, o no posar-ne.
  Rentem els pebrots...els salem...
  ...i en una paella amb unes gotes d'oli ho saltem fins que tingui un bon coloret.
  Finalment, ja ho podem emplatar, juntament amb la guarnició amb una mica de sal en escates.
   Ummm...ara m'ha vingut gana a mi i tot.
  El sabor a bolet és total, de veritat.
Bon Profit !!!

17 comentaris :

  1. Ui quina cosa més bona, se m'ha fet la boca aigua, bona recepta mestre!

    ResponElimina
  2. que bons!!! I per si amb els canelons no en tenim prou ens hi poses com a guarnició els pebrots del padrón amb bolets,

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  3. hoy hemos coincidido en el tema canelons y estan muy ricos asi los tuyos y es verdad que esta ultima semana han bajado de precio a la m itad o menos,señal que hay muchos.NO he probado estos canelons "De Cecco".
    una abraçada

    ResponElimina
  4. Anem a pams. Els canelons ja fets m'han semblat una gran descoberta, em sembla que em passo al teu sistema. Segon: els bolets són genials barrejats amb la carn del farcit, també ho provaré. La beixamel és guapa, amb tomàquet, ho has provat amb espinacs triturats? T'hi animo, queda d'un color verd festuc molt xulo, al meu bloc la trobes si busques lasanya. I finalment, l'acompanyament dels padrons, mmm!!! Una delícia que refresca entre caneló i caneló. Vaja, que es nota que els canelons d'avui m'agraden, oi? he he. Petons

    ResponElimina
  5. @Miquel, gràcies, em passo pels teus.
    @Marina, quines coses dius !!!...però no t'equivoquis...que els canelons de Nadal els continuaré fent com tota la vida s'han fet...amb la pasta de canelons Gallo...la que s'ha de bullir...per què, tot i sortir molt bé aquesta pasta que no bull, l'altre té una textura diferent. Ni millor ni pitjor, diferent, saps?

    Gràcies a la rseta !!

    ResponElimina
  6. amb eixa beixamel ha de estar per xuplarse els dits, bsts

    ResponElimina
  7. Jope quins canelons Albert!!!!!! D´on treus el temps per fer aquestes receptes tan bones!!!!!!

    ResponElimina
  8. Si el 22 em toca la loteria, el 23 et contracto de cuiner i aquest serà el primer plat!
    Nani

    ResponElimina
  9. Hola Albert, tenen una pinta que enamoran, estic d'acord d'on treus el temps per fer aquestes receptes tan rebones, diumengue fare els canalons teus, gracies per tot. Antònia petons

    ResponElimina
  10. Hola Albert,tal com et vaig comentar, aquet diumenge el vaig fer, estaban bonisims, demà surtim cap a Berlin, quan tornem em posare amb el problema de les fotos, aveura com em surt, ja et dire com m'ha anat, gracies

    ResponElimina
  11. @Llimaverda, gràcies Reme
    @Lourdes, no sé d'on trec el temps, sincerament.
    @Nani, si pagues bé...en parlem, jeje.
    @Antònia, Ho celebro Antònia !!!!...i ànims, segur que les fotos s'arreglaràn.

    ResponElimina
  12. Albert,

    Es poden fer també amb bolets en conserva? es conserva casolana, de bolets trobats aquestes darreres setmanes als boscos de prop de casa. O és millor comprar-los frescos?

    ResponElimina
  13. ...i tant que pots, Almond. Evidentment, el sabor dels bolets condicionaràn el plat. Home, entre tú i jo, no hi ha res com els bolets frescos, però si són ben conservats pot quedar molt bo. Ja m'explicaràs.

    ResponElimina
  14. Aviam com va. És que tenint-ne de casolans, ni que sigui en conserva, fa cosa de comprar-ne. Salut!

    Agnés.

    ResponElimina
  15. Albert aquesta ¿no s´ha de posar enremull?.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !