inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 25 de novembre de 2012

ARTICLE: Campanya de Nadal 2012-2013

Com passa el temps, eh?.
Quina ràbia....que no poguem fer res per canviar-ho.
Jo ara en sòc més conscient.
El fet de tenir fills...fa crèixer aquesta sensació d'accelerament de la quarta dimensió.
No fa masses dies que estava pujant l'arbre de nadal a l'altell que tenim al passadís de casa...i ara, com aquell que diu, l'haig de tornar a baixar. I mira que em va costar de posar, eh?....makagundenaaaa !!!
Pero si, nanos.
Ja ha arribat el Nadal o, com a mínim, la campanya de Nadal.
I tots els blogaires fem la nostra particular campanya culinària.
Desde la més altruista de les intencions, nosaltres, els blogaires, estem per això, per ajudar-vos a cuinar aquell plat especial que ens imposa aquella visita excepcional de la nostra família llunyana.....o d'aquells amics que no veus en molt temps o d'uns companys de feina fins i tot.
Amb tots ells vols quedar bé.
Us animo a pensar les vostres pròpies idees, a crear dins la vostre ment la combinació ideal del vostre particular menú nadalenc.
Aquest excercici l'heu de fer vosaltres.
El meu consell es que busqueu, que trieu...que remeneu entre tots els blogs que hi ha...i que decidiu, amb temps això si, quins plats voleu cuinar aquest Nadal.
Eps!!!...us heu d'assegurar que sortin bé i, tot i que semblarà portar-ho a un extrem, jo us aconsellaria cuinar-lo abans de temps...dies o setmanes abans....per provar qué tal surt.
Això, no sempre és viable, en sòc conscient, i el consell alternatiu seria que cuineu allò que sabeu cuinar bé.
No foteu invents....i no arrisqueu més del compte...perquè podeu acabar la vetllada ben frustats.
Al cap i a la fi, la gent que ve a casa a dinar o sopar...ve a gaudir de la nostra companyia....i estic segur que valorarán més un dinar senzill i ben fet...que un plat estrambòtic de cuina d'autor que no hi ha per on clavar-li les dents.
Tsch...que si ho sabeu fotre bé...endavant, eh?.
Jo prefereixo no aconsellar massa sobre quin plat haurieu de cuinar en cada un dels dies festius de Nadal....però si que us vull fer saber quin és el menú que tradicionalment hem menjat sempre a casa nostra.
Es probable que sigui molt semblant al vostre.

QUINS ÀPATS FEM PER NADAL?

Per nit bona, es pot fer un assortiment pica-pica amb pintxos variats (sobretot el pintxo Goxua) i una mica de marisc a la planxa, com gambes a la planxa, escamarlans, sípia, etc...Però el més habitual és una bona sarsuela de peix i marisc.
Que no falti un bon torró de crema de pastisseria.

Per Nadal, no falla mai, una mica de vermut....una mica d'Escudella i carn d'olla per qui en vulgui (amb galets petits o dels grans farcits de pilota)....uns Canelons, per qui en vulgui....i, finalment, el desitjat Rostit de Nadal, que pot ser Pollastre de pagès o Ànec fet amb prunes i pinyons. De postres, clar, neules i torrons, sobretot el torró de crema de pastisseria.
I com que Nadal i Sant Esteve són celebracions que s'acostumen a fer en llars diferents, aquesta referència és vàlida per tots dos festius.

Per cap d'any, marisc fresc (boques, bou de mar, gambes a la planxa, cabres, cloïsses, llagosta a la planxa, escamarlans, sípia amb all i julivert, etc...), pica-pica i pintxos variats. De postres, una cita ineludible amb la Pinya cremada al whisky amb crema cremada. Encara que aquest últim any vam presentar el clàssic Tronc de Nadal, que també es menja per any nou.

Per any nou, una mica es repeteix el mateix que pel dia de Nadal...potser si que posem més embotit ibèric...i al final, el Tronc de Nadal...si es que no l'hem menjat per Cap D'Any.

Per reis....no hem tingut mai una tradició clara clara...però ultimament ens està donant molt pel Garrinet al forn i, es clar, per tancar les festes com cal...el Tortell de Reis que és l'estrella del dia.

CONCLUSIÓ
Tot són plats molt tradicionals.
No es que digui ni recomani que tinguin que ser aquests, ni molt menys, però com a mínim, ara ja teniu una referència: la referència de casa meva.
Ja per acabar, us pot anar bé llegir l'article "Regles del bon amfitrió" i com no, filtreu el blog per categories com la de Nadal, on trobareu molts plats interesants, Pintxos, Tapes, etc..

Espero que passeu unes bones festes de Nadal...i que la crisi ens faci treure la vesant més bona i positiva de tots nosaltres a través d'una sol.lidaritat que és més necesària que mai.
Bones festes amics meus.

9 comentaris :

  1. Bona nit!
    Per motius personals ultimament he tingut que baixar una mica les meves entrades i també les meves visites. Avui prenc nota de les teves bones recomanacions.
    Rep una abraçada blocaire i també una felicitació per la constància de tot aquest treball que has fet un any més.
    El temps vola!

    ResponElimina
  2. Prenc nota de les teves referències. Ben bones que són! (M' encanta perque encara que fotis uns plats de c**lons escrius sempre desde la humiltat).

    ResponElimina
  3. Bones festes a tu també Albert! i carpe diem que diuen! :-)

    ResponElimina
  4. Molt inspirador, prenc nota i alguna cosa segur que faré... Bones festes!!!!

    ResponElimina
  5. @Apeucoix, gràcies i ànims...es cert que tenim èpoques de més o menys activitat. Un bloc no es pot convertir en una càrrega....mai.
    @Enric...moltes gràcies per les teves paraules. Celebro que aquesta informació que publiqui...us faci gaudir del menjar, de la gent...i de la vida en general.
    @Meritxel, quan de temps, no?...gràcies maca !!!
    @Marlop, gràcies i benvingut.

    ResponElimina
  6. Joder, quins menús tens preparats !!!... reservam lloc a taula pel dia que vulguis !!!

    ResponElimina
  7. Molt bons els consells. De vegades ens entestem en fer coses noves i l'unica cosa que aconseguim és posar-nos nerviosos. Totalment d'acord que tot el que es puga fer amb antelació, molt millor! Marta

    ResponElimina
  8. A que si? Marta?...gràcies pels comentaris !!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !