inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 29 de novembre de 2012

Arròs a la milanesa


Vinga va, un plat català per cuinar entre setmana...que ultimament m'ho demaneu molt.
Que si, que si, que aquest és un plat tradicional català.
Recepta nº 85 del C.P.C.C.
Un arroset d'aquells bons...fàcils de fer...senzills...i barats.
Com veureu al final de la recepta, ho podeu acompanyar amb un ou ferrat...i a sucar pa, nanos.
Com sempre, si tota la verdura és ecològica...millor que millor.
I els pèsols frescos, clar.
Un plat molt barat i saborós....i també molt indicat per aquells moments en que s'han de fer malabarismes econòmics per arribar a final de mes.

INGREDIENTS
400gr arròs
250gr. pèsols frescos
100gr. pernil serrà
100gr. formatge ratllat
1 cullerada de concentrat de tomàquet
2 o 3 tomàquets madurs
1 ceba
llorer
oli d'oliva
julivert
aigua
sal

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
Com us he comentat, els pèsols millor frescos (no congelats). Són més cars...i els haureu de pelar segurament, però no tenen res a veure amb els congelats. Jo me'ls menjo cruus.
Preparem l'arroset....el llorer...la ceba...
...el pernilet....i el formatge ratllat...
També li posaré una cullerada de concentrat de tomàquet, per augmentar el sabor i el color.
Començarem per la mantega.
Posem dos talls macos a escalfar....en una cassola.
Quan la mantega sigui desfeta i hagi deixat de "crispejar"...hi posarem la ceba...que s'anirà daurant.
Aprofitarem el temps per anar tallant el pernil a tires petites.
També anirem picant el julivert, ben net. Els tomàquets també el ratllarem.
Quan la ceba ja sigui daurada...
...incorporem el pernil i el llorer....i li donem un parell de voltes, fins que el pernil canvii de color.
Afegim el tomàquet ratllat...
...i la cullerada de concentrat de tomàquet.
Ho remenem tot plegat i ho deixem a foc lent...durant uns 10 minutets....que es faci bé el tomàquet.
Incorporem el pèsol fresc i cru.
I al mateix temps...l'arròs també.
Una mica de julivert picat...
...una remenem una mica per a barrejar els gustos...
...i ho cobrim d'aigua. El doble d'aigua que d'arròs, més o menys.
Ho salem i ho deixem coure uns 15 minuts.
Passat aquest temps...comprovarem si l'arròs es gairebé cuit...i afegirem el formatge.
Ho barrejarem bé fins que es desfaci.
Passats 3 o 4 minuts més tot remenant...
...tastarem si està be de sal...i tot ben cuit...
...i ja el tindrem fet. Deixeu-lo reposar 5 o 10 minuts abans de servir.
Un raig d'oli per sobre...i ja podem emplatar.
A que queda bé?....doncs mira...un arrosset dels més econòmics i fàcils de fer que hi ha.
Els pèsols, si són frescos, poden quedar lleugerament durs (no durs durs)...però aquesta és la gràcia. Penseu que es poden menjar cruus...i així és com trobo que estàn més bons. Si us agraden super super tous...els podeu bullir prèviament, però no ho aconsello.
Aps, podeu acompanyar aquest arroset amb un ou ferrat....que casen de meravella.
Bon Profit !!!

7 comentaris :

  1. Un plat molt saborós! boníssim! petons

    ResponElimina
  2. Espectacular, el color. I el gust no ho puc dir del cert, però intueixo que també! Albert, m'hauràs d'explicar perquè dius que és un plat català, que no ho acabo d'entendre... no hem quedat que la milanesa és de Milà? Que és que ja ens hem annexat part d'Itàlia? Catalunya serà gran!!!! Ha ha ha. No, ara seriosament, m'ha agradat molt que expliquessis aquest arrosset. Això sí, el tema dels pèsols frescos només el podrem gaudir temporalment. Ara ja s'han acabat... petons!

    ResponElimina
  3. como te cuidas¡¡ buen arroz a la milanesa y con buen color¡¡

    ResponElimina
  4. Com l'arros a la cubana, Marina, son plats tradicionals catalans....pero no ho dic jo, ho diu el Corpus!!!

    ResponElimina
  5. Molt bo, i amb les fotos del pas a pas encara millor!
    Marta

    ResponElimina
  6. Albert, quin arrosset més bo, siga milanés o català, bsts

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !