inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 25 d’octubre de 2012

Turbot amb tagliatta i cloïsses a la velouté de rovelló



Més pasta amb peix i marisc....que m'agrada molt, però en aquesta ocasió...acompanyada d'una salsa velouté feta amb brou de peix i rovelló fresc. Rovelló esclatasang...del més gustós.
Aquesta és la mena de plats que em fan estimar la cuina.
Us puc avançar que és d'aquells plats orgàsmics...un plaer pels que us agrada la pasta...el peix...i els bolets.
Té una mica de feina però si optimitzeu els processos...en un parell d'hores el tindreu enllestit.
Podeu utilitzar altre mena de pasta, no ha de ser necesàriament tagliatta.
No cal dir que també podeu utilitzar altres peixos com lluç, rap, llobarro, etc...
...i fins i tot...l'últim peix de tots....el "delfí"....
...el "del fi"...
...ho pilleu?
...juas!, que dolent.
Que vagi de gust!


INGREDIENTS
300gr. de rovelló fresc
1 turbot de quilo
200gr. cloïssa fresca
250gr. tagliatta
oli d'oliva
pebre negre
3 grans d'all
1 cullerada de carn de nyora
1 cullerada gran de farina
40gr. mantega
julivert
aigua
sal

Pel brou de peix
1/2 porro
2 fulles de llorer
l'espina del turbot

ELABORACIÓ
Com podeu veure, avui he trobat bons bolets.
I foten una oloreta....
Començarem per preparar un brou ben suau amb la mateixa espina del turbot.
Posem aigua en una cassola amb el llorer, el porro i l'espina ben neta. Ho deixarem coure uns 20 minuts.
Passat aquest temps, ho colarem i ho reservarem.
Ara, posarem a coure la pasta.
Com sempre, abundant aigua salada amb una mica d'oli....i que quedin "al dente" (8-9) minuts.
Mentre, podem anar tallant els rovellonets.
  Preparem l'all també, que farem a làmines.
Ara, en una paella amb oli d'oliva, daurem una mica l'all.
  De seguida, incorporem els bolets...
...ummm...quina oloreta que fot això, nanos !!!
  Quan comencin a reduïr una mica....
...afegirem una cullerada de carn de nyora.
  ...l'afegim al bolets...
..i ho remenem bé...deixan-t'ho un minutet més.
  Ara ho posarem en un recipient per triturar-ho...

... amb un cullerot de brou , així ens ajudarà a trobar la textura cremosa. Ho reservem.
Posem les cloïsses en aigua i abundant sal...per purgar-les de sorra. Uns 30 min.
Mentre, prepararem la velouté. Comencem pel "roux" desfent una mica de mantega...
...afegint la farina...
...deixa que es cogui bé....sense parar de remenar...
...i afegir brou de peix....poc a poc...i lligant-t'ho tot junt....
...com si d'una beixamel es tractés....
Ho salem.
  I incorporem la crema de rovelló que tenim reservada.
Ho lliguem bé i deixem que bulli 3 o 4 minuts. Tasteu-la.
  Ja tenim la pasta al punt.
Ara ens disposarem a acabar el plat. En un altre cassola, tirem una mica de salsa....a sobre tota la pasta i de nou la resta de salsa. Així no se us enganxarà la pasta a la cassola.
  Afegim una mica de julivert picat....i ho barregem tot.
Rentem les cloïsses i les afegim a la pasta. 
Ho deixeu a foc baix, però ben tapat.
Les cloïsses s'obriràn en un parell o tres de minuts.
I ja tindrem la pasta acabada.
  Finalment, nomès ens quedarà fer el turbot. 
En una planxa ben calenta, el daurem per les dues bandes...que quedi fet al punt.

 Per fi podem emplatar.
Fem una base de pasta....a la que tirarem una mica de pebre negre per sobre 
Incorporem el peix...i ja està.
Un bon vi blanc fresquet....i a gaudir.
Bon Profit !!!

9 comentaris :

  1. tremendo esta cambinacion de mar y montaña,molt bo Albert¡¡

    ResponElimina
  2. M' has deixat bocabadat. No deixes de sorprendren's. Segueix així!

    ResponElimina
  3. Tu ho has dit, orgàsmic. Jo potser sóc més d'arròs que de pasta, però d'esclatasangs ja t'asseguro que sí que ho sóc! Ja tinc ànsies de trobar-ne. La salsa velouté no sabia com es feia. Evidentment, amb la teva gràfica recepta ja no me'n queda cap dubte! Un petó, Albert.

    ResponElimina
  4. Albert, un altre "xist" com aquest i te la guanyes... per altre banda, el plat té una pinta espectacular !!!

    ResponElimina
  5. no sé molt bé què és el turbot, però el plat boníssim Albert, bsts

    ResponElimina
  6. Turbot...o rèmol, Reme.
    http://ca.wikipedia.org/wiki/Turbot

    ResponElimina
  7. La pasta em porta de cap. Albert, aconsegeuixes uns plats deliciosos.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  8. Le feta avui i quina passada! L' he feta amb rap en comptes de turbot, però estava de cullons (perdó per l' expressió).

    ResponElimina
  9. Amb rap ha de quedar la bomba !!!...bona feina Enric !!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !