inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 7 d’octubre de 2012

Tarta d'ametlla i figues


Es una base molt similar a la Tarta típica de Portomarín (Gal.lícia) o a la mateixa Tarta de Santiago.
Per tant, és una tarta d'ametlla....d'aquelles tan bones i particulars, i decorada amb fruita de temporada, com és la figa fresca.
Aquest és el típic pastís que està més bo del que aparenta....i que combina molt bé amb una copeta de Moscatell, Oporto o Pedro Ximénez.
En una hora el teniu fet.

INGREDIENTS
300gr. farina fluixa
200gr. mantega
200gr. ametlla en pols
200gr. ametlla en gra
400gr. sucre
4 ous
10 gotes d'esència de llimona
1 xarrup de Pedro Ximénez

ELABORACIÓ
Necesitarem quatre ous, si són ecològics millor.
Comencem per barrejar els ous amb el sucre...
...i batir-ho una mica.
Afegim la farina...barregem de nou....i ho haurem de treballar durant mitja horeta. Jo utilitzo la meva fantàstica KitchenAid.
Pesem la mantega....
...que repartirem a trossos.
Utilitzarem dos tipus d'ametlla: en pols i en gra.
Meitat i meitait. La reservem.
També li afegirm un bon raig de Pedro Ximenez.
Aproximadament....un xarrup.
Mentre va donant voltes la màquina, anirem pelant les nostres figues.
És important que estiguin en el seu punt, es a dir, madures però fermes...que es deixin pelar.
Perfecte. Les reservem.
Quan porti uns 20 minuts d'amassat.....afegirem l'ametlla.
Tambe l'esència de llimona, que podeu comprar en qualsevol herbolari.
Deu minutets més...i ja ho tindrem apunt.
Aboquem tota la massa en un motlle de silicona rodó...i preescalfem el forn  200º graus.
Repartiu bé la massa.
Ho enfornem uns 25-30 minuts.
Poc a poc ....s'anirà coent.
Quan ja estigui, punxeu amb una varilla de ferro: si surt bruta es que li falta cocció.
El desenmotllem...
...i el deixem refredar una estoneta.
Mentre, podem anar tallant les figues a rodanxes.
Escalfem una mica de gelatina de poma de pastisseria.
 
D'entrada, pintem amb gelatina tota la tarta.
Així s'enganxaràn millor les figues.
 
Decoreu amb una mica de gràcia i pinteu amb abundant gelatina les figues.

Que quedin ben brillants.
 
El posem en cartró i blonda....i ja el tenim acabat. No he volgut fer una decoració massa carregada...ni cap farciment. És una massa molt bona per menjar sola. No queda pas sec.
 
Voleu tastar un tall?
 
Bon Profit !!!

11 comentaris :

  1. Ens agraden molt les receptes tradicionals!
    HEm fet una ullada al teu blog i ens agrada molt!
    et seguim!
    ptns!!

    ResponElimina
  2. Ostres, aquest pastís té una bona combinació, em puc imaginar el gustet.... Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Carai Albert, quina recepta, noi! Aquesta sí que no me la perdo, la guardo ara mateix. M'hi encanta el punt de pedro ximenes, a mi em perd... he he. Genial l'embatumat de gelatina! Petons

    ResponElimina
  4. doncs si és més bo del que aparenta, deu ser deliciós!
    Marta

    ResponElimina
  5. @Fòrmules, benvinguts !!!...em passo pel vostre!
    @Cinta, bo...però bo, eh?
    @Marina, jo també sòc amant del PX.
    @Pebre, Juas,...potser tens raó i tot.

    ResponElimina
  6. Uau!!! jo el coc d'ametlla el faig amb poma caramel·litzada, però així amb figues també ha d'estar espectacular!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Només de veure les fotos ja fa vdenir salivera. Quina pinta!!!!!!! Felicitats per aquesta magnífica recepta. El pa de pessic ja deu ser bo també sol suposo.

    ResponElimina
  8. @Dolça, bon apunt. Combina molt bé amb la poma, si.
    @Viscalacuina, Gràcies
    @Lourdes, té el mateix gust que la tarta de santiago....ametlla pura. Gràcies

    ResponElimina
  9. Ha d'estar deliciosa, m'agraden les coques humides i les d'ametlla i queden. A més trobo que ha de quedar molt bona amb les figues, i una copeta de PX o per què no de ratafia!!
    petonets

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !