inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 6 d’octubre de 2012

Pollastre amb pebrot i tomàquet


No fa gaire us vaig mostrar com fer el "Pollastre rostit amb tomàquet", una recepta entranyable de tradició familiar. Molt recomanable....amb les seves patatones...el seu suquet....
Doncs bé, avui us mostraré com fer una variant força similar on el protagonisme el tenen les verdures ecològiques de l'horta. Diguem-ne que seria la versió oficial del plat, la més tradicional a Catalunya.
Com podreu apreciar en les imatges...la textura, aroma, color i gust d'aquests tomàquets és, senzillament, incomparable amb la resta dels mal anomenats "tomàquets" que podem comprar en el supermercat més proper.
El pollastre, el pebrot i la ceba també són ecològiques.
L'autèntica llàstima (i vergonya) es que els productes ecològics, avui en dia, s'hagin de considerar un luxe.
Aquesta mateixa recepta la trobareu en el llibre C.P.C.C. (nº 412) però feta amb conill.
Un altre plat que podeu cuinar en grans quantitats...i conservar al congelador.
Tasteu-lo, si us plau.

INGREDIENTS
1 pollastre a trossos
4 tomàquets ratllats
1 pebrot vermell
1 ceba trinxada
oli d'oliva
pebre negre
sal

Per la picada
2 grans d'all
un grapat d'ametlles torrades

VARIANTS:
- El pebrot es pot escalivar prèviament

ELABORACIÓ

Vaig pensar: .....qué puc fer amb aquesta verdura ecològica?
 Preparem els ingredients i netegem el pollastre.
 Com us comentava...tinc uns tomàquets...que "quitan el hipo" que diuen en castellà.
 Mireu, mireu....quin color...quina olor....m'emociono i tot....
Mare de Dèu senyor !!!...una obra d'art !!!!
  Vinga, va....salem i empebrem una mica el pollastre...per totes bandes.
 En una cassola amb un bon raig d'oli (hi podeu posar meitat llard si voleu), daurem el pollastre.
 Mentre...picarem el pebrot vermell a trossets...
 ...la ceba trinxada....
 Un cop daurat el pollastre el reservarem. En en mateix oli sofregirem primer el pebrot...
 ...als tres o quatre minuts afegirm la ceba...i deixem que vaig fent sofregit a foc baix.
Anirem fent la picadeta amb unes quantes ametlles torrades que hem pelat...i un parell d'alls.
 Fins que quedi gairebé una pasta.
 Quan ja tinguim la verdura sofregida....
 ...afegirem els tomàquets ratllats...
 Ho remenem tot plegat...una mica... i deixem coure uns 5 minutets.
 Incorporem el pollastre...ben distribuit.
 Afegim aigua fins cobrir tot el pollastre. Ho salem una mica...
 ...i ho tapem. Ho deixarem coure de 30 a 40 minuts, depenen del pollastre. 
Aneu-lo tastant per veure si està tovet i per rectificar de sal si cal.
 Quan faltin uns 10 minuts per acabar la cocció...
 ...li tirarem la picadeta d'ametlles i all...
 ...i ho remenarem bé.
 Als 10 minuts, ja tindrem el plat acabat.
 Com sempre, deixar el guisat que reposi 24 hores i estarà molt més bo.
 Ja el podem servir.
 Bon Profit !!!

13 comentaris :

  1. Albert esto esta mejor que mi "mariconada" ja,ja
    el pan ya lo pongo yo¡

    ResponElimina
  2. Juas, juas...hay momentos para todo....

    ResponElimina
  3. Albert, jo trencaré una llança a favor de les botigues de barri que es proveeixen directament dels masos de la zona. Molts masos petits venen a aquestes botigues i el que venen ho és ecològic, si no només cal veure els llimacs que es passegen per la verdura després d'uns dies de pluja :-)

    Però entenc que segons on l'ecològic es consideri un luxe i es faci pagar. A Reus també hi ha cooperatives de producte ecològic on et deixes mig sou per dos enciams, però a vegades cal buscar una mica i no quedar-se només amb el cartell!!

    I després del discurset... amb un bon pa, jo també m'apunto al pollastre que has preparat.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Tens un bloc ganial. Tot tan cuidat, un pas a pas que no perd amb el temps.

    Sobre coses ecològiques jo penso que no és un luxe i que segons quines coses val la pena perquè fins i tot duren més.

    ResponElimina
  5. Interesant reflexió, Dolça i Apeu...
    ...i es cert, no hauria de ser un luxe...i de ben segur que no ho és en molts llocs de Catalunya. Però els que vivim a Barcelona i rodalies ho notem molt. Jo sòc de St. Feliu Llob. i tinc la sort de trobar força productes ecològics de l'horta del Llobregat...però molta gent compra la fruita i verdura en grans superficies.
    Mica en mica, entre tots....hem de corregir moltes coses.
    Gràcies de nou pels comentaris.

    ResponElimina
  6. Quins tomàquets deu meu !!!... quina pinta tenen, em recorden els de Parets... amb productes aixi, segur que els guisats guanyant el doble en gust i aroma !!!

    ResponElimina
  7. mira que és senzill i economic, pero jo crec que l'estrella del plat, el que el fa únic i irresistible és la picada!!! el secret de les nostres àvies!! petons

    ResponElimina
  8. Hola Albert, sóc el Joan, ens vem coneixer a la festa major...

    Molt bona la recepta, ha estat la primera que hem fet de la web. Molt ràpida i sencilla, ideal també per portar al tapper de la feina...

    ResponElimina
  9. Sobretot, aquesta recepta queda molt bona amb productes ecològics. Bona feina Juan.
    I gràcies a la resta !

    ResponElimina
  10. Dema el faig, fa temps que no el faig amb tomaquet i queda bonissim!

    ResponElimina
  11. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  13. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !