inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 31 d’octubre de 2012

Panellets de codonyat


Un altre varietat de panellets que té força acceptació son els panellets de codonyat.
Amb aquesta recepta us sortiran uns 20-25 panellets.
Per fer els panellets necessitarem preparar prèviament massapà blanc i per això us recomano llegir aquesta recepta abans de continuar.
Hem d'anar amb compte amb el codonyat, que podeu fer a casa o comprar-lo ja fet. A l'hora de flamejar els panellets al forn...heu de vigilar molt i trobar el punt de color que volem pels panellets sense deixar que el codonyat es desfaci del tot i vesi per totes bandes. Normalment això s'aconsegueix en 7 minuts a 220º graus...en mode grill, però ja sabeu cada forn és un mon. Així que molt de compte amb la cocció.
De fet, aquests panellets de codonyat es poden menjar directament, sense enfornar, però si els flamegeu quedaran més atractius i manipulables.
Aquestes receptes de panellets que publico són de pastisseria.
Us recomano altres varietat de panellet com:
- Panellets de pinyó
- Panellets d'ametlla
- Panellets de coco

Ah!, que voleu gaudir dels panellets de pinyó però no podeu o no voleu menjar sucre?...no us perdeu la recepta dels Panellets de pinyó sense sucre.

NOTA IMPORTANT SOBRE LA COCCIÓ: Els panellets, en general, s'han de flamejar, no coure. Això vol dir que els heu de tenir al forn el temps just i necessari per daurar-los (uns 6-8min. a 220-230º graus). Si els teniu més temps el massapà se us pot desfer, i a més a més, en aquest cas, el codonyat també. Així que els heu de vigilar bé.
INGREDIENTS
300gr. massapà blanc
150gr. codonyat
sucre gra

ELABORACIÓ
Partirem que ja tenim fet el massapà del dia anterior (això és un quilo).
Tallarem una porció...
...amb l'ajut d'una mica de sucre llustre...
..farem tires rodones...
Ara, amb l'ajuda d'un corró, estirarem el massapà amb una fulla de paper cuisson a sota. I és important per qué si no la posem se'ns enganxarà al taulell.
En canvi, en aquest paper no s'enganxa i també ens permetrà veure el gruix.
Tallem unes tires de codonyat...
Les posem en un extrem i enrotllem la el massapà com si es tractés d'un braç de gitano.
A continuació, arrebossem el massapà amb sucre gra.
I ara ja podem tallar les porcions al biaix.
Més o menys una mida així.
Veieu com queda?
Ara ens queda col.locar-los en una safata pel forn amb paper cuisson.
Procureu col.locar-los ben separats i equidistants. D'aquesta manera la cocció serà més uniforme.
Com us deia a bans, en 6-8 minutets a 220-230º graus....tindrem el color torradet que busquem....i evitarem que el codonyat es desfaci massa. Recordeu, només flamejar amb el grill, no coure al forn o se us desfarà el panellet. Es normal que el codonyat supuri una mica. Retireu el codonyat sobrant.

Un cop freds...ja els podem servir.
Son bons aquests.
Bon Profit !!!

13 comentaris :

  1. Una delícia, Albert. Els de codonyat són els meus preferits. Bé, juntament amb els de coco...! Veig que tu ets dels bons, no com jo, que fas el massapà autèntic de pastisseria! Jo hi afegeixo moniato :-/ Bona castanyada!

    ResponElimina
  2. @Marina, Noooooooooooo.....moniato nooooooooo !!!!!
    Gràcies pels comentaris.

    ResponElimina
  3. quina passada!! Sobre tot moniato no, tampoc no és tant difícil fer el massapà sense cap mena de fècula!! una recomanació, si el codonyat és artesà no té punt de comparació.

    ResponElimina
  4. Són boníssims!!! Gràcies per la recepta i feliç dia de Tot Sants!

    ResponElimina
  5. Jo també els faigm però sense el sucre per sobre.

    ResponElimina
  6. M'agrada molt el pas a pas que expliques amb fotos. Tenen una pinta fantàstica.
    Bona castanyada!
    Marta

    ResponElimina
  7. nyammmm!! quina pinta! bona castanyada!

    ResponElimina
  8. Els meus favorits!!!!!! Molt bé l´explicació com sempre Albert. Bona castanyada .

    ResponElimina
  9. Espectaculars tots i cadascuns dels que has preparat! Miraré de fer-los enguany encara que no he provat mai però m'encanten els panellets i paga la pena intentar-ho.

    ResponElimina
  10. Gràcies companys !!!...bona castanyada !!!

    ResponElimina
  11. JO els faré l´any que ve...Els de codonys són els meus preferits...El meu mestre, en Narcís, estarà content que el faci.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !