inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 30 d’octubre de 2012

Panellets d'ametlla


Amb anterioritat ja vam veure com fer els panellets de pinyó que són els més demanats i els que tenen més èxit (i els més cars).
Avui veurem com fer els panellets d'ametlla, encara que com podreu comprobar es tracta de la mateixa elaboració.
Amb aquesta recepta us sortiràn uns 20-25 panellets.
Per fer els panellets necesitarem preparar prèviament massapà blanc i per això us recomano llegir aquesta recepta abans de continuar.
També es important recalcar que el dia abans haurem de preparar l'ametlla amb un ou batut i almivar de cirera, per trobar-nos-ho a l'endemà ben enganxós...i fer correctament els panellets. El que ha d'estar enganxós són els pinyons o l'ametlla....mai el massapà.
Aquestes receptes de panellets que publico són de pastisseria.
Altres varietats de panellets que us poden interesar:
- Panellets de pinyó
- Panellets de codonyat
- Panellets de coco

Ah!, que voleu gaudir dels panellets de pinyó però no podeu o no voleu menjar sucre?...no us perdeu la recepta dels Panellets de pinyó sense sucre.

NOTA IMPORTANT SOBRE LA COCCIÓ: Els panellets, en general, s'han de flambejar, no coure. Això vol dir que els heu de tenir al forn el temps just i necesari per daurar-los (uns 6-8min. a 220-230º graus). Si els teniu més temps el massapà se us pot desfer. Així que els heu de vigilar bé.
INGREDIENTS
300gr. massapà blanc
1 ou batut

Per l'ametlla gra
1/2 kg ametlla gra crua
1 ou 
1 l'almívar d'un pot petit de cireresr (només volem l'almivar, la cirera no)
colorant d'ou

ELABORACIÓ
Us aconsello veure la recepta del massapà blanc.

També el dia abans prepararem l'ametlla. En un bol aboquem l'amivar d'un pot petit de cireres.

Afegim l'ametlla en gra.
 Ara, incorporem un ou batut.
 Un polsim de colorant alimentari color ou. En aquest blog trobareu "Consells" on comprar aquests productes de pastisseria.
 I ho remenem tot bé.
 Ara, ho deixarem reposar 24 hores a la nevera.
El dia abans prepararem el massapà. El tindrem a la nevera embolicat amb paper film i així no agafa olors. 
A l'endemà, ens disposarem a fer els panellets. Treiem el massapà de la nevera.
 Està perfecte per treballar-lo.
 Ara, tirem una mica de sucre llustre al taulell...
 ...i ja podrem fer tires de massapà...
 D'aquesta manera us sortiràn tots els panellets de la mateixa mida.
Aquesta, aproximadament.
 Ara, anirem donant-los forma....
 ...i arrebossant-los d'ametlla...que la  trobarem molt enganxosa.
 Poc a poc i bona lletra.
Molt bé...ja els podrem posar en una safata pel forn...amb paper cuisson. 
  Abans d'enfornar-los, els pintarem amb ou batut.
Ara si...els flamegem durant 6-8 minuts a uns 220-230º graus.

Ja sabeu que cada forn és un mon. Per tant, la millor regla és vigilar-los fins que siguin daurats.
Vigileu-los molt per què es cremen de seguida. Com veureu, també he tingut en compte la col.locació dels panellets. Si els poseu d'aquesta manera, al entrar i sortir del forn no rodaran. També és important mantenir les distàncies per a una cocció uniforme.
 Ja son cuits.
 Un cop cuits, i amb el pinzell escorregut, tornarem a pintar molt lleugerament els panellets amb ou batut.
 Amb la mateixa escalfor es coure aquest ou...i li aportarà un extra de brillantor.
  Deixeu-los refredar...i ja es poden consumir.
 La mida ha de ser aquesta, ni més gran ni més petit.
  Bon Profit !!!

10 comentaris :

  1. Quins panellets més bonics que t'han quedat!!
    i sembla q hagin de ser boníssims!!
    ptns!!

    ResponElimina
  2. Sí senyor, no hi ha res com els panellets clàssics
    Bona cuina

    ResponElimina
  3. Jo crec que hauríem de mantenir la festa dels panellets, altrament dit, castanyada, tot l'any!! Són tan bons que és una llàstima que només es facin ara ;-) Això sí, ben fets com els teus, encara més bons! És molt xulo això del colorant alimentari... queden preciosos! Bona castanyada, Albert

    ResponElimina
  4. ostres amb colorant!! que xuluu!! no havia vist mai abans, i m'agrada la idea! petons

    ResponElimina
  5. Jo no hi poso almívar ni colorant. Els panellets a cada casa es fan d'una manera, oi?

    ResponElimina
  6. @eltallerdecuina, Home, si i no. Precisament publico la recepta que es fa a les pastisseries per intentar que tothom els faci bé. Jo penso que hi ha molts invents envers als panellets...que haurien de desaparèixer del mapa.

    @Narcís, saps que la teva aprovació m'interesa.

    Gracies pels comentaris

    ResponElimina
  7. Hola, fa tres dies que he descobert el teu blog i he quedat gratament sorpresa. He après coses molt i molt interessants.
    Avui he fet els panellets, seguint fil per randa la recepta. Als d'ametlla he oblidat de posar l'almívar però. Només puc dir una cosa al respecte: GRÀAAAAACIES!!!!! Estic segura que aquesta nit triomfaré (o això espero). D'entrada al mau marit i la meva filla li han encantat. Gràcies de nou, ja que ens expliques coses que si no te les diuen, per molt que provis, no et surten.

    ResponElimina
  8. A mi se m'han mitg desfet al forn. No se que he fet malament però m'ha fet molta ràbia. Alguna idea de què he fet malament? Gràcies!
    Per cert, un blog de 10!

    ResponElimina
  9. NOTA IMPORTANT SOBRE LA COCCIÓ: Els panellets, en general, s'han de flambejar, no coure. Això vol dir que els heu de tenir al forn el temps just i necesari per daurar-los (uns 8-10min. a 220-230º graus). Si els teniu més temps el massapà se us pot desfer. Així que els heu de vigilar bé.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !