inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 16 d’octubre de 2012

Filet de vedella amb salsa Ras El Hanout i guarnició de xampinyons amb sobrassada picant


Si us agrada el sabor de l'espècie Ras el Hanout (barreja d'espècies de la que ja n'hem parlat altres vegades) aquest és un plat que us encantará.
Es fa, literalment, en 25 minuts i us garantirà un plat molt adequat per aquella celebració familiar o per aquell sopar intim amb el que voleu sorprende a la parella....tot cuinant alguna cosa "exòtica"...però bona, alhora. Amb unes espelmes....unes postres especials de xocolata calenta amb fruits vermells.....un cafetó....una copeta o un xarrup...una mica de musiqueta relaxant......i desprès.......A DORMIR !!!.
O no, mai se sap, jeje.
El filet, no cal dir-ho, és una part molt tendre de l'animal (ja sigui porc, bou o vedella)...i per tant, no cal fer-la massa. Tot i que a mi m'agrada donar-li una capa cruixenta amb el foc ben fort...però que de dins quedi la carn sucosa.
El complement dels xampinyons amb sobrassada picant ha estat tot un encert, i és una digne guarnició que us aconsello tasteu.
Som-hi.

INGREDIENTS
4 filets de vedella
2 cullerades de Ras El Hanout
1 cullerada de pebre negre en gra
100gr. nata líquida
1 ceba en juliana
10 xampinyons
1 tros de mantega (com una nou)
50gr. sobrassada collar bomba (picant)
formatge ratllat
orenga
oli d'oliva
sal maldon

ELABORACIÓ
 Netegem bé els xampinyons...i els treiem la pota.
La sobrassada bomba (picant) també es coneix com "de collar"...i, com no podia ser d'un altre manera, la de Mallorca és exquisida. Jo la compro al mercat.
 Amb les mans, anirem omplim els xampinyons de sobrassada.
 I els aneu col.locant en una safata pel forn, sobre un raig d'oli.
 Tirarem un polsim d'orenga per sobre.
  I finalment, una mica de formatge per fondre.
 Un raig d'oli per sobre...i els posem al forn...a 190º graus.
 En 15 minuts els tindreu fets.
 Mentre, treiem la carn de la nevera per atemperar-la.
Podeu triar el gruix de filet que més us agradi.
Començarem per fer la salsa de Ras el Hanout. En una paella amb un raig d'oli, desfarem la mantega fins que deixi d'espornejar.
  Tallem la ceba en juliana.
 I la posem a daurar.
 Al mateix temps, incorporarem les boletes de pebre negre.
 Les escampem.
 I deixem que es faci un parell de minuts, tot remenant.
 Ara afegirm l'espècie.
 Un parell de cullerades grans. Si busqueu un sabor més lleuger, poseu-ne la meitat.
   Ho remenem tot plegat i deixem que es torri lleugerament, per extreure'n tot l'aroma.
 Incorporem la nata líquida.
  I ho salem...i ho deixem coure uns 3 o 4 minuts.
  Els xampis...ja qles tenim apunt. Els reservem al forn.
 En una paella molt calenta...farem els filets.
 Volta i volta, com aquell que diu.
Quin coloret més maco.
 I muntem el plat: primer una base de salsa.
  A sobre hi col.loquem la carn....i uns xampis de guarnició.
  A més a més, ho salarem amb una mica de sal maldon per sobre.
  Fa bona pinta, no?
 Suqueu la carn a la salseta. Ho podriem fer amb xai també.
 N'he fet un altre amb la carn més torradeta....com podeu veure, però al ser filet...està tindre igualment.
  I els xampis amb sobrassada picant?....bonísims. Els podeu combinar amb molts altres plats.
Bon Profit !!!

9 comentaris :

  1. Els filets amb salas ras-el-hanout, però aquests xampis amb sobrassada, sorprenents. Sense dubte, els combinaré un dia amb un plat. Tinc xampis i sobrassada a la nevera, començo avui mateix? He he. Gràcies per compartir, Albert! Sempre s'aprenen coses bones i noves, en el teu blog.

    ResponElimina
  2. Jo també m'he quedat impressionada amb els xampinyons! Una proposta que m'ha agradat molt i com sempre un pas a pas d'agrair.

    ResponElimina
  3. caray Albert me ha sorprendido agradablemente este plato y los champi menorquinos tremendos¡¡

    ResponElimina
  4. Ostres tú! ens ha encantat aquest plat!!
    Encaixaria de ple en la definició de cuina de fusió!!
    A nosaltres ens encanta la barreja del Ras-Hanout, de fet la vam comprar per fer couscous, però ara ja sabem quin altre ús donar-ne!
    ptns!

    ResponElimina
  5. Si busques la paraula HANOUT en aquest bloc...hi trobaràs unes quantes receptes.
    Gràcies !!

    ResponElimina
  6. Boníssim, avui hem fet el plat. El xampinyons estaven impressionants i la salsa espectacular.

    Al final no he trobat on comprar el Ras El Hanout enlloc i l'he "fabricat" jo mateix, treien la recepta d'aquí http://www.solo-cocina.com/recetas-cocina/item/mezclas-de-especias/ras-el-hanout.html, en faltava algun ingredient però ha sortit boníssim i amb uns sabors que mai havia tastat...


    Felicitats per la recepte un cop més...

    ResponElimina
  7. Joan, el Ras el Hanout el pots trobar en qualsevol botiga musulmana. al costat del pas a nivell en tens una que fa cantonada. Allà n'he comprat. Però veig que et busques bé la vida. Enhorabona nano !!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !