inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 15 d’octubre de 2012

Fideuà a l'estil del Manel


RECEPTA APORTADA PER EN MANEL VILAS
Us presento un nou "Plat Convidat" d'aquells que m'agraden molt.
En aquest blog, ja hem vist com fer una Fideuà de marisc tradicional...i, fint i tot, una bona Fideuà de calamarcets.
La recepta que ens proposa el Manel és lleugerament diferent, d'aquelles ràpides de fer....i amb les que gaudirem d'un excel.lent resultat.
Aquest carallot ens proposa una fideuà que no requereix de sofregit de ceba ni tomàquet previ, com si d'un Rossejat de fideus (o Rossejat d'arròs a banda) es tractés.
Nomès heu de veure les imatges...que diuen "cómeme!". Pocs ingredients...però de bona qualitat.
Èxit assegurat.
Molt bona feina capsigrany!, es nota que hi gaudeixes....ets un crack de la cuina !!!!
Ah!!!...i que no us falti l'allioli !!!

INGREDIENTS (4/6 persones)
220gr. fideus del nº 2
6 gambes vermelles grosses i un grapat de petitones
1 sipia tallada menuda
un grapat de rossellones
1 litre de brou de peix
6 dents d’all
oli d’oliva
sal 
Allioli al gust

ELABORACIÓ
 
Preparem tots el ingredients i els rentem… la sipia, les gambes i les rossellones.
 Primerament possem les rossellones al vapor perque s’obrin.
 Treiem la closca buida de les rosellones i les deixem reservades per més tard.
 Ara, piquem uns 3 dents d’all. La clau d’aquesta fideuà es l’all.
 En una paella amb un raig d’oli d’oliva, fem la sipia a foc mitjà. A mitja cocció afegirem un grapat d'all picat.
Una vegada feta la sipia, la reservem apart.
 
En la mateixa paella amb gustet d’all, fregirem les gambes.
Al  minut, afegim una mica més d’all.
 
Bé, ja tenim els ingredients bàsics preparats per separat i reservats… anem doncs a buscar la paella gran.
 
Possem la paella al foc. Afegim un bon raig d’oli d’oliva i, quan sigui calent, afegim 3 dents d’all tallats per la meitat. Només es tracta de donar gustet d’all a l’oli.
Mentre, escalfarem el brou de peix al que li hem afegit l’aigua de d’obrir les rossellones al vapor. El brou, si el podeu fer natural millor, si no, aquest funciona força bé i aporta bon gust.
Quan l’all estigui daurat (però no cremat) el treiem amb compte de la paella.   Es el moment de tirar els fideus i començar a rossejar-los poc a poc.
Anem remenant els fideus sense parar perque no es cremin...i quan siguin daurats, afegim el brou de peix calent.
 Tot el litre sencer.
 
A continuació, de seguida afegirem tots els ingredients que tenim reservats… primer la sipia…
 ...les gambetes...
...i finalment les rosellones. Distribuirem amb una mica de gràcia tots els ingredients...i afegirem la sal.
Et voilà !!... aqui la tenim després de 10 minuts exactes de cocció a foc mitjà i vigilant que no li falti brou.
Fa bona pinta !!!
Només ens quedarà acompanyar-la amb una mica d’allioli i a gaudir amics !!!!
Bon profit !!!

6 comentaris :

  1. La veritat que a vegades el truc està en la senzillesa... aquest plat es molt fàcil i ràpid de fer, a més té pocs ingredients, pero us aseguro que us quedarà una fideuà boníssima, molt gustosa gràcies a les gambes, l'allet i el fumet... sense oblidar un bon all i oli d'acompanyament.

    ResponElimina
  2. Me ha encantado el paso a paso, se que es realmente laborioso pero se agradece. El plato exquisito.
    Un beso

    ResponElimina
  3. Segur que és molt bona, però jo no renuncio al sofregit!!!
    petonets

    ResponElimina
  4. MOLT BONA, NOMÉS RESTA POSARSE A FER-LA (pot ser al cap de setmana)
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina
  5. Jo la qualificaria de versió "express" amb tot que comporta en avantatges i desavantatges.
    Gràcies pels vostres comentaris i a l'autor per aquesta aportació !!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !