inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 18 d’octubre de 2012

Estofat de sípia amb nous


Excel.lent plat que vaig provar fa molt temps i que és molt cardiosaludable. És una recepta del Fermí Puig (Restaurant Drolma).
Si teniu el colesterol alt...aquest és el vostre plat.
Ara que penso, i segons com miro la foto, aquest plat pot resultar no gaire "fotogènic".
De fet, m'ha recordat la desagradable escena del "bol" de la antològica pel.lícula Bad Taste (no apte per aprensius) dels inicis de Peter Jackon com a director....quan només feia pelis "gore"....i no el coneixia ningú aquí casa.
Bé, jo si, jeje.
En fi, millor no continuar per aquest camí, ja que aquest és un plat ben bó que recomano tasteu.
Inga nanos.

INGREDIENTS
500gr. sípia (amb la melsa)
100gr. nous de California
3 cebes grans
4 dents d'all
4 fulles de llorer
1 got de vi blanc
2 llesques de pa torrat
oli d'oliva
pebre negre en gra
sal

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients
Preparem els ingredients
Cebes, alls , llorer...
...la sípia ben grossa...i tallada a daus...i la melsa la reservem.
Les nous...
El morter....
...i ja podem començar a saltar la sípia en una cassola amb un bon xorret d'oli d'oliva.
L'hem de deixar una estona fins que es dauri una mica....que canvii el coloret. Doneu-li voltes.
Ara afegim la ceba tallada en juliana....i el llorer.
Ho remenem bé...
...i ho deixem uns minuts per acabar de daurar la sípia amb la ceba...
Mentre, podem anar preparant la picadeta amb una mica de pa torrat....
...les nous....
...i la melsa de la sípia.
Aneu picant fins desfer les nous amb el pa.
Ja tinc sofregida la ceba....
...incorporem el vi blanc...
...ho tapem i deixem que evapori l'alcohol durant uns 5-8 minuts de cocció a foc mitjà...i tapat.
Ara li li podem afegir el brou. Més o menys, fins que cobreixi tota la sípia.
En aquest moment també incorporem la pebre negre...
...i un polsim de sal. Ho deixem coure uns 20-25 minuts a foc baix.
Ara, agafeu un parell o tres de cullerades del suquet...i les afegiu a la picada. Us permetrà treballar-la millor. Tampoc busquem fondre literalment les nous...han de quedar trossets però petits.
Incoporem la picada al guisat.
Deixem que acabi de coure's la sípia....fins que estigui toveta.
Tasteu-la i rectifiqueu de sal si cal.
Ja la podem servir.
És un plat molt gustós. Us agradarà.
Bon Profit !!!

11 comentaris :

  1. Albert un platillo muy bueno y ideal para mi por el put. colesterol

    ResponElimina
  2. només pense la oloreta que farà...bsts

    ResponElimina
  3. Mmmm, i amb un bon tros de pa per anar sucant...

    ResponElimina
  4. Potser no és el plat més fotogènic del món, tens raó, però Albert, saps què crec? Que la sèpia, com més bruta millor! vull dir que com més emmascarada queda, més bona és! Ja n'esnsumo el suquet... nyam! Petons

    ResponElimina
  5. Un bon plat, sembla molt deliciós !!
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina
  6. La sípia no és massa fotogènica però és tan bona!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Albert quina proporció de sucre hi poses per fer el codonyat, a nosaltres no ens agrada gaire dolç.

    ResponElimina
  8. Mirevika mi....800gr de sucre per quilo de polpa de codonyat.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !