inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 12 d’octubre de 2012

Paella mitxa


>Fins a avui, hem vist molts tipus d'arròs, alguns de similars.
Aquesta paella mixta és pràcticament el mateix arròs que que fem a la cassola (Arròs a la cassola ó Arròs de peix a la cassola), la recepta nº 80 del CPCC, i el mateix que l'Arròs Parellada però sense pelar el marisc ni treure les closques. Se li diu mixta perquè incorpora peix i carn.
Com sempre, la qualitat del producte fresc i el brou marcaran el resultat.
Aquesta recepta és per a 6/8 persones.
Boníssima.

INGREDIENTS
360 g d'arròs
150 g de carn de pollastre tallada a daus
150 g de carn magra de porc tallada a daus
3 salsitxes de porc
100 g de pèsols
12 musclos
6 gambes
6 escamarlans
4 tomàquets madurs
1 calamar tallat
1 sípia tallada
1 ceba
3 grans d'all picats
1/2 pebrot vermell
brou de peix
oli d'oliva
sal

Per fer la picada
uns brins de safrà
1 gra d'all
julivert picat

VARIANTS:
- Podeu afegir pebrot verd
- En comptes de brou de peix podeu posar-hi aigua o brou de carn
- Podeu posar carxofa o mongeta tendra enlloc dels pèsols

ELABORACIÓ

Començarem preparant el brou de peix amb peix de roca.

Una escòrpora petiteta.

Un roger (salmonete)...

Un pagell...

Galeres, crancs...

Ho posem tot en una olla, juntament amb un porro, un parell de pastanagues, julivert i aigua fins a cobrir-ho tot.

M'agrada afegir unes fulles d'api, també.

Ara preparem els ingredients de l'arròs: el marisc, el calamar i la sípia.

La carn: pollastre, carn magra i salsitxes de porc.

Les verdures: pebrot vermell, tomàquets madurs, ceba i all.

Recordeu-vos d'aprofitar la melsa de la sípia i barrejar-la amb el tomàquet ratllat.

Primerament, amb una bona quantitat d'oli, saltarem la carn.

Fins que quedi daurada...

I la reservem.

En el mateix oli, enrossim la sípia i el calamar.

Fins que agafin coloret... i comencin a espetegar.

Ho reservem, també.

Ara daurem el pebrot... si cal, afegiu una mica d'oli.

Feu lloc i tireu la ceba picada i l'all.

Fins que agafi color.

I ara marquem una mica les gambes i els escamarlans.

Paral·lelament, poseu els musclos (ja nets) en una olla petita amb llorer i un dit aigua... i feu-los al vapor.

Els tapeu... i en 8-10 minuts estaran oberts.

Els obriu i tireu la mitja closca de dalt.

Hem reservat el marisc, i ara, a la verdureta ben daurada i amb gustet de marisc...

li afegirem el tomàquet ratllat junt amb la melsa de la sípia.

Baixeu una mica el foc... i deixeu que caramel·litzi el sofregit.

Podeu anar preparant l'arròs, una tassa per persona i una de regal al final.

Veieu com canvia la textura del sofregit?... aquest és el secret d'un bon sofregit.

Al remenar-ho notareu que està lligat... com si fos una crema.

Ja podem incorporar la carn reservada.

La barregem bé amb el sofregit.

Afegim ara els pèsols... que poden ser congelats si no som en temporada.

Ho barregem tot de nou...

I ja hi podem tirar l'arròs.

Com sempre, ara haurem de daurar una mica l'arròs.

No deixeu de remenar. Notareu que s'enganxa una mica a la paella.

Quan el gra canviï de color ja podem incorporar el peix i el marisc que hem reservat.

Ho col·loquem amb una mica de gràcia...

Ja sembla que estigui cuit i tot, oi?

Encara falta el brou que em fet abans. Hem de triar el peix bullit...

i colar el caldo...

Perfecte.

El peix de fer el brou que es pugui aprofitar... està boníssim. Guardeu-lo per sopar.

Hem tingut tota l'estona les cloïsses en aigua amb força sal, per purgar-les de sorra.

Les netegem bé i les repartim per la paella.

Ja està apunt.

Ara és qüestió d'afegir el brou de peix.

Penseu que s'ha de posar el doble de brou que d'arròs.

Més o menys, un cullerot per cada tassa d'arròs... més un de regal. Ara ho saleu una mica i ho deixeu coure poc a poc fins que estigui l'arròs cuit.

Mentre, prepararem la picadeta.

El julivert, l'all i els brins de safrà.

Un cop matxucat... us quedarà una mena de pasta.

La incorporem a l'arròs procurant repartir-ho bé.

Ara paciència. Hem de tenir en compte que una paella gran en un foc no massa gran... us obligarà a anar movent-la per forçar la cocció per tot arreu. Si ho feu amb cura us quedarà perfecte.

Ummm... Quin suquet... I quina oloreta que fa ja.

Doncs ja està cuit l'arròs. Ara l'hem de deixar reposar 5-10 minuts.

Seria ideal posar-la 5 minuts a daurar en el forn... però una paella tan gran no m'hi cap.

No importa gaire... ja té bona presència sense el toc de grill.

Ja podem servir i emplatar la nostra paella mixta.

Quina gana!

És una arròs força complet... que acostuma agradar a tothom.

Si el marisc és fresc... guanyareu molt en sabor.

Evidentment, no podíem acabar un arròs sense una bona copa de vi blanc.

Bon profit!

14 comentaris :

  1. ¡Quin bon arrós!
    Ens agrada el pas a pas !!
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina
  2. un arroz asi es fantastico Albert,me encanta asi,aunque la picada nunca se la he puesto a un arroz, asi que me la guardo la idea.
    bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. Quina feinada! I no només ho dic per la recepta, sinó també per les fotos! Ens has fet un pas a pas al detall, avui! Segur que aquest arròs és per llepar-se'n els dits! Molt bé de nou, Albert!!!

    ResponElimina
  4. un arròs bonissim Albert!! ara m'en menjaria un parell de plats. bon cap de setmana

    ResponElimina
  5. Però... quantes fotos!!! Sou la monda! M'encanta l'arròs i el documental complert ;)

    ResponElimina
  6. Un plat de festa major, i més amb aquest fumet!!
    petonets

    ResponElimina
  7. Un bon arroset...si senyors. Gràcies.
    @Miquel, Prova la picadeta Miquel...mola.
    @Quinabonapinta, "sou la monda" dius?...juas!!!

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Que buenooo, lo Hacemos prácticamente igual. Tan solo que yo sofrío un poquito el marisco para el caldo y las galeras las pongo junto con las cigalas y gambas. Y en temporada ponemos alcachofas ... :)

    ResponElimina
  10. excel.lent, avui el faig, és el meu Aniversàri....
    unes gambetes a la planxa per picar, uns boqueronets...... i acompanyat d'un bon cava.
    una abraçada

    ResponElimina
  11. Es un Paella de festa major. Fa una pinta bonissima !

    T'escric aquest comentari perque potser t'has confos amb el nom, ja que la paella Perellada, es la que porta tots els ingredients pelats. Es a dir sense espines ni ossos ni closca i que es pot menjar directament sense triar res.

    La familia Perellada es la propietaria del restaurant 7 portes de Barcelona desde fa 175 anys i es on es va inventar aquesta recepta perque al propietari li agradava l'arros amb tot pelat per poder menjar l'arros directament.

    Jo la faig a casa perque la canalla s'ho pugui menjar tot mes facilment, sino no volíen gambes, musclos, petxines, pollastre, etc.

    Molt bo el teu blog, el consulto sovint.

    ResponElimina
  12. Doncs tens tota la raó del mon Pucha. No sé en que estaria pensant...per què el conec bé el Parellada (recepta 149 del Corpus). A més ho diu clarament "afegiu les gambes pelades i els musclos sense closca".
    Doncs res, ho arreglem ràpid.
    A aquesta recepta li direm "Arròs de peix"...i l"Arròs Parellada" el faré els propers dies.
    Moltes gràcies per la rectificació i per l'explicació del 7 portes, que no coneixia.
    Una abraçada !!!

    ResponElimina
  13. Arreglat. L'he refet i aquesta és la clàssica Paella mixta. La Parellada la trobareu en la secció Arrossos.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !