inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 4 d’octubre de 2012

Amanida marroquina de tomàquet i llenties


Continuem ficant el nas en la cuina marroquina, una cuina molt rica en matissos i sabors que m'encanten.
Avui us presento una amanida extremadament senzilla de fer i que resulta excel.lent de gust.
Aquest és el resultat d'una barreja de plats que he conegut tot documentant-me sobre aquesta apasionant cuina mediterrània. Us recomano que aprofiteu, sobretot, la temporada de bons tomàquets ecològics per gaudir-ne encara més d'un entrant que pot arribar a considerar-se una mica senzillot...però que té la seva personalitat i deixa emprenta.
Per fer-lo, només haureu d'aconseguir la pasta de sèmola (Tahín o Tahini) que podreu trobar en qualsevol herbolari que tingueu aprop de casa (és allò que diuen "ajonjoli" en castellà).
Espero que us agradi.


INGREDIENTS (2 persones)
3 tomàquets madurs pelats
300gr. llenties cuites
1 ceba tendre
julivert fresc picat
1 cullerada de Tahín (pasta de sèsam)
1 cullerada de comí
1/2 cullerada de canyella en pols
3 cullerades d'oli d'oliva
2 cullerades d'aigua
sal

ELABORACIÓ

   Preparem tots els ingredients.
Pelem i fem el tomàquet a trossets petits.
Aquest són tomàquets de l'hort d'un bon amic meu....i he de dir que són una brutalitat.
 Pelem la ceba tendre...
  ...i la piquem ben fina...
  ...el mateix amb el julivert...
 Ho anirem barrejant tot en un recipient.
El tahín, o crema de sèsam, el podeu comprar en qualsevol herbolari.
  Hi posarem una bona cullerada.
 Un xorret d'aigua ajudarà a desfer el tahín i barrejar millor l'amanida. Però no us passeu !!!
 Ara el comí....
 ...una cullerada també...
 ...la canyella...
 ...una també...
 ...el pebre negre....
  ...mitja cullerada, més o menys....
 ...i un polsim de sal...
 Ho barregem tot.
   Les llenties, ja cuites, les rentarem una mica.
  Les incorporem.
 Un bon raig d'oli d'oliva...i pràcticament ja ho tenim.
 He utilitzat unes fulles d'enciem per a presentar el plat.
El pebre vermell picant...li aportarà el toc picant que tenen molts plats marroquins.
 Així mateix...amb un raig d'oli d'oliva per sobre.
    Ummm...fresca, sana i exòtica amanida.
 Bon profit !!!

10 comentaris :

  1. Boníssima proposta, Albert. Les llenties són el llegum que més m'agrada, potser al costat dels cigrons, que s'hi acosten. I les espècies m'entusiasmen. Quan vaig trobar del Marroc vaig tornar ben carregada d'espècies. I en aquest plat teu no n'hi falten! Per a mi, el polsim de canyella és la clau per a tornar a viatjar cap a l'Àfrica... quines coses. Petons!

    ResponElimina
  2. uff que bo!! tot el que son especies, tahine, llenties....tot el que ve de fora, vaja, m'encanta!!! un plat complet ideal per mi Albert! petons

    ResponElimina
  3. buena receta y muy bien combinada de sabores,asi sale de buena,tremenda¡¡

    ResponElimina
  4. @Marina, jo encara no he estat al Marroc (un crim!!!)....però tinc moltes ganes.
    @Roser, jo també sòc un apasionat de les espècies. La veritat es que mira que es tonta...però tonta de fer aquesta recepta, eh?....i, de veritat, que provoca molt bones sensacions en boca. És curiós.
    @Gràcies Miquel.

    ResponElimina
  5. Hola ALbert guapo tu

    Les amanides fredes o tèbies a casa agraden molt, aquesta es de super 10

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  6. Té bona pinta, i és una altra manera de menjar llenties.
    Les receptes marroquines, si t'agraden els gustos especiats, són sorprenents i ben bones.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Les amanides amb llegums ens agraden molt, aquesta amb el toc de les espècies ha d'estar genial!!
    petonets

    ResponElimina
  8. Cuida, que quan enomenes els ingredients dius "pasta de sémola" i es de sesam.

    ResponElimina
  9. Doncs tens tota la raó mon, company. Ja està corregit. És el que té escriure una recepta pensant en un altre...

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !