inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 14 de setembre de 2012

Wok de verdura, xampinyons i gambes


Nou wok.
Us porto una plat extremadament sa, ràpid de fer i, com tots els woks, exòtic.
I es que ja fa força temps que estic estudiant la cuina asiàtica...que m'atrau molt.
És un d'aquells plats que et menges molt agust, sobretot per qué és molt bo de gust i per qué saps que el cos també t'ho agrairà.  
A que no se'n veuen gaires de xinesos obesos?...i es que aquesta és una cuina de la que hem d'aprendre totes les cultures. Segueixo pensant que la cuina catalana és la millor del món...faltaria més....però li tinc molt de respecte a una cuina milenària com l'asiàtica de la que en podem aprendre moltes cosetes, sobretot desde un punt de vista nutritiu i dietètic.
Podeu acompanyar aquest wok amb uns "noodles", unes tallarines o un clàssic bol d'arròs blanc si voleu....en plan "Son Goku".
胃口好 (Wèikǒu hǎo)  !!!

INGREDIENTS
1 pebrot vermell tallat a tires
1 ceba tallada a trossos
4 espàrrecs verds tallats
250gr. gamba pelada
15 xampinyons (aprox.) tallats a làmines gruixudes
6 o 7 alls tendres tallats en tires
1 cullerada de salsa de Soja
1 cullerada de salsa Sukiyaki
1 cullerada de coriandre en gra
1 cullerada de pebre vermell picant
1 cullerada de gingebre en pols
suc d'una llima
oli d'oliva
1 got d'aigua
1 cullerada de farina de blat de moro ("Maicena")
sal

VARIANTS:
- Podeu lligar-ho amb llet de coca en comptes d'aigua amb Maicena

ELABORACIÓ
Rentem bé els xampinyons.
Els tallem a làmines més aviat gruixudes.
Tallem també la verdura.

Les gambes, ben netes.
Ara li tirarem un polsim de gingebre molgut per sobre...
...les remenem....
...tirem una mica de pebre negre molgut...
...una mica de pebre vermell picant també...
...una cullerada està bé, però depen de si us agrada molt el picant o no....
...ara el coriandre, que li aportarà molt bon aroma...
...una cullerada també...i ho remenem de nou. Ho deixarem una estona reposar.
Mentre, escalfem el wok amb el foc al màxim (ho sento pels que tingueu vitro)...i amb unes gotes d'oli i un polsim de sal, saltarem els xampinyonets. Amb un cop de canell...podeu donar-li la volta, si no amb una escumadera mateix. Els reservarem.
Tornem a tirar unes gotes d'oli i saltegem ara la verdura.

Utilitzarem la salsa sukiyaki, molt adient.
Aproximadament una cullerada.
I quan comenci a tenir una mica de color, la reservem també. La idea es que quedi una mica cruixent, així que no deixeu que s'estovi gaire la verdura.
De nou, amb unes gotes d'oli, saltarem les gambetes.
Veureu que es fan en un tres i no res. Remeneu-les constantment.
Ara prepareu un got d'aigua amb una cullerada gran de farina de blat de moro. Si l'aigua està a temperatura ambient, no tindreu problema en disoldre-ho.
Ara ajuntem tots els ingredients reservats.

Serà el moment d'afegir la soja...
...una cullerada també.
I seguidament, l'aigua amb maicena.
Veureu com immediatament tota la salsa lliga i agafa aquella brillantor tant característica i atractiva dels menjars xinesos.
Ja el podem servir.
S'ha de cuinar i menjar al moment. No és un plat que es pugui fer amb antelació, ja que les verdures han de tenir un punt cruixent.
  Ummm...ja m'entra gana un altre cop, jeje. Acompanyeu el plat amb fideos o arròs si voleu.
Bon Profit !!!

5 comentaris :

  1. Hola Albert,
    Sóc una enamorada del wok. Aquest tipus de plat com el que has fet avui són una delícia: sans i ràpids de fer. Si acostumes a cuinar-li a la Vinyet verduretes així segur que menjarà bé.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  2. fantastica esta combinacion,queda genial asi en el wok
    bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. Soc una enamorada de cuinar en wok i aquest plat es bonissim

    ResponElimina
  4. Aquesta setmana que ve soparem aquest wok, molt bona idea, i el plat molt bona pinta.

    Salut.

    ResponElimina
  5. Genial Pep!!!...jo et recomano acompanyar-lo d'arròs blanc (o tres del.lícies) o uns tallarines/fideos xinesos, que es fan en un tres i no res. Que vagi de gust...segur que triomfes nano !. Una abraçada.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !