inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 27 de setembre de 2012

Strudel de verdures amb panotxa de blat de moro


Com ja sabeu, estic col.laborant amb l'empresa La Tavella, que ens proposa fruita i verdura ecològiques dins un marc de projecte social.
Us recomano la lectura de l'article: "Col.laboració amb La Tavella".
Doncs bé, amb aquesta fantàstica matèria primera...he volgut mostrar-vos una forma ben bona de menjar verdura.
Clar, amb verdura que no és ecològica també es pot fer...però no queda, ni de bon tros, igual de bo.
De fet, és la gràcia del plat.
És molt fàcil de fer.
El farcirem amb verdureta cuita al forn...barrejada amb una crema de xampinyons...per donar-li una textura al paladar més atractiva i l'acompanyarem amb una panotxa de blat de moro...que és força bona, li aporta un contrast dolcet al plat...i, per què no dir-ho, per donar-li una sortida a aquest producte que no gastem massa.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
1 fulla gran de pasta de full
1 carbassó
1 albergínia
1 pebrot vermell
2 pebrots verds
1 ceba tendre gran
500gr. xampinyons frescos
oli d'oliva
sal
1 panotxa per persona de blat de moro per acompanyar
1 out batut per pintar

ELABORACIÓ 
Primer de tot, pelem el blat de moro ecològic i el courem mentre fem la resta.
 Les farem al forn. Busco una textura cruixent i torradeta. Les panotxes de blat de moro també es poden coure en aigua (uns 15-20 minuts) fins que quedin tovetes...i conservaràn tot el color. Però en aquesta ocasió les he volgut fer al forn, amb un raig d'oli i sal. Estaràn uns 35-40 minuts a 180º i en els últims 10 minuts li afegirem una mica de mantega per sobre...que encara les enfosquirà més.
 Ara netegem bé tota la verdura. Podeu triar la verdura que més us agradi.
En una safata pel forn, posarem un albergínia a tires...un carbassó, un pebrot vermell...una ceba tendre i un parell de pebrots verds. Un raig d'oli....i una mica de sal. Clar, si la podeu fer en un forn de llenya o a la barbacoa...més bona quedarà.
 Ara rentarem bé els xampinyons...
 ...i els tallarem a trossos.
 Podeu coure la verdura juntament amb el blat de moro. De tant en tant doneu-li la volta.
 Al blat de moro també.
 
  Ara, en una paella calenta amb un raig d'oli i un polsim de sal, satejarem els xampinyons.
 La idea es que agafin aquest color torradet.
 El blat de moro ja està gairebé fet. Li posem una mica de mantega per sobre
 La verdura ja està cuita.
 Si voleu, com he fet jo, podeu daurar una mica més la verdura en una planxa, fins uqe tingui aquest color.
Ara prepararem la crema. En una paella, hi posem la meitat dels xampinyons...uns trossets de ceba...i unes tires de pebrot vermell...tot escalivat...del que ja tenim cuit.
Afegim 150gr. de nata líquida per cuinar. Un polsim de sal....un polsim de nou moscada i pebre negre. Ho deixem uns 3 o 4 minuts, que es faci la nata.
 Ara, ens quedarà triturar-ho bé.
Compte per qué busquem una textura força espesa. Si la feu massa líquida us sortirà de l'strudel.
Això ho heu de tenir en compte. És el moment de rectificar de sal si cal.  
 El blat de moro ja està torradet i ben cuit. El reservem.
Preparem la pasta de full per l'strudel. Com sempre us recomano, podeu gastar del que venen a la Sirena...que podeu estirar al vostre gust. És complicat fer el full, però no deixeu de provar-ho, eh?.
 El gruix, més o menys...com un cartró.
 A sobre d'una capa de full...hi anrem col.locant la nostre verdureta.
Com veureu...he fet una capa força llarga de full. Un cop enrotllat...el tallaré i congelaré un part.
Procureu posar un tros diferent de cada verdura en tot moment.
 Ara, distribuim una mica la crema de xampinyons.
 A sobre, posem ceba i xampinyons...i més verdureta.
 Una última capa de crema....
I, amb molta cura, ja ho podeu enrotllar. Heu de tenir la precaució de tirar farina al taulell abans de posar el full, per evitar que s'enganxi.
 Feu una lleugera pressió...i engaxeu-lo mullant amb una mica d'aigua les cantonades.
 Col.loquem l'strudel sobre un paper cuisson en una safata pel forn. Preescalfem el forn a 190º.
 Batim un ou....
 ...i pintem l'strudel.
 L'enfornem durant uns 20 minuts aprox.
 Fins que estigui cuit i torradet.
 Deixeu-lo refredar 10 minuts.
 L'obrim o qué?...ummm...el que buscava...un farciment de verdures...però cremós.
 Tallem uns porcions per servir-ho.
La panotxa com a guarnició i un raig d'oli per amanir-ho tot plegat.
Bon Profit !!!

11 comentaris :

  1. Uf! Quina bona pinta, ja m'aniria bé ja aquest plat per sopar!

    ResponElimina
  2. Quina proposta més bona! molt completa per un bon àpat, i a més admet un munt de variants!!

    ResponElimina
  3. Quina bona manera de menjar verdures!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. oh caram! Quina bona recepta! I molt ben explicada, Albert! Llàstima que al meu cistellet de La Tavella no hi hagués panís, mira que m'agrada així torradet. T'ha quedat una recepta fantàstica, i molt ben treballada! Paciència davant dels fogons, eh? Per cert, pintant la pasta de full amb ou incoporant-hi una cullerada de sucre queda més brillant! M'ho va explicar la Carbó i funciona! Petonet i bon cap de setmana

    ResponElimina
  5. Bon apunt apunt, Marina...!!!!
    Gràcies !!!

    ResponElimina
  6. Ara ja sé com fer les panotxes. Gràcies!!!

    ResponElimina
  7. Albert, magnífica recepta! Ens agrada molt :)

    ResponElimina
  8. Hola albert, felicitats per aquesta i tantes altres receptes amb les quals ens fas gaudir i aprendre de la cuina. Aquest any he plantat blat de moro a l'hort i no en tinc prou per fer-ne farina i no em vull resignar a donar-lo a les gallines. Com el puc coure? Sempre em queda dur... i veus factible fer-ne una espècie de mermelada? Gràcies a priori, cada dimarts i divendres espero les teves receptes!

    ResponElimina
  9. @Mireia, melmelada de blat de moro? juas,juas....no ho veig massa interessant, la veritat. El blat de moro és força peculiar. Per tant, jo et recomano no fer masses invents. O el fas al forn o a la brasa o el bulls i te'ls fots en amanides. També el pots conservar en vinagre i t'aguantarà molt de temps. Ja em diràs que fas. Una abraçada!

    ResponElimina
  10. Jujuju ho havia de deixar anar... de moment probo els temps de cocció bullint, ara porta una hora i deu i encara està dur i una mica sorrós... gràcies altre cop, el blat de moro és tot un món, i per a mi desconegut fins ara!

    ResponElimina
  11. @Mireia, si és panotxa de blat de moro fresc amb 10 minuts d'ebullició és suficient. O és blat de moro sec?

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !