inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 19 de setembre de 2012

Pebrots vermells farcits de carn


Us presento un plat contundent.
És un clar exemple que mostra com la cuina tradicional no està exempta d'evolucionar.
Recepta nº 792 del C.P.C.C.
Fil per randa.
Com veureu, l'he fet tal cual apareix en el llibre però (per experiència) desde un principi ja sabia que era un plat susceptible de ser millorat. Al cap i a la fi, no deixa de ser una pilota del caldo dins un pebrot.
Que dius....és bo...però una mica tonto.
El podria haver presentat amb una salseta de bolets, una reducció de vi, un farciment més cremós tipus beixamel, no sé....mil coses.
Però es que d'altre banda també penso que, ni que sigui per respecte a la tradició cultural, l'havia de tastar així mateix. Com s'ha fet tota la vida.
Total, que respectant recepta original m'he limitat a presentar-lo amb un puré de patata a la samfaina per a millorar una mica la seva presència i textura al plat.
Aviat us presentaré un altre recepta de pebrots verds farcits que sempre s'ha fet a la nostra família i que van guisats en una salsa de tomàquet.
Tampoc us perdeu la recepta "Pebrots verds farcits de carn i rossinyols amb salsa de bledes i ceps" .
Celebraré que us agradin.


INGREDIENTS
4 pebrots vermells grans
200gr. carn picada (70% vedella + 30% porc)
2 grans d'all
1 ou
pa de pagés remullat amb llet
pa ratllat
julivert
sal
pebre
oli d'oliva

VARIANTS:
- Podeu acompanyar-los amb puré de patata

ELABORACIÓ
Comencarem per preparar la carn picada igual que si fèsim una pilota pel caldo. Piquem l'all i el julivert.
Necesitarem molla de pa i jo us recomano la del pa de pagés.
El fem miques i el banyem amb un xorret (a ull) de llet. La idea és fer una pasta enganxifosa.
Treballeu el pa amb la llet i l'all i julivert fins obtenir una pasta.
Ara incorporarem la carn, que ja està salada i empebrada...

...però abans tirarem un ou sencer.
Treballeu la carn amb la barreja de pa i llet.
Podeu utilitzar qualsevol utensili, però jo us recomano fer servir les mans (ben netes això si).
Deixeu-vos de collonades...per qué així és com ho fan a tot arreu.
En aquest moment també hi podeu afegir una culleradeta de canyella en pols.
Ara rentarem bé els nostres pebrots vermells.
Tallarem la part d'adalt...i treurem totes les llavors i tota la carn blanca.
Amb els pebrots preparats....ja podrem anar introduint (i premsant) la carn picada.
Un cop repartida tota la carn, ens adonarem que (potser) no hem arribat fins dalt de tot.
És tan fàcil com tallar la part sobrant del pebrot.
Ara els col.locarem sobre un bon raig d'oli en una safata pel forn.
Els quatre.
Tirarem una mica més de canyella en pols per sobre...
...un polsim, vaja.
Cobrirem la carn amb una capa de pa ratllat.
...i cap al forn, a 180º graus durant uns 20 minuts.
El temps serà una mica relatiu, però us heu de fixar amb el pebrot...que sigui cuit.
Ja tindriem fet el nostre pebrot farcit de carn.
Ara l'acompanyarem amb una mica de puré de patata...
...més o menys fi....
..que barrejaré amb una mica de samfaina...
D'aquesta manera no queda tan fred com un puré tradicional i li aportem un sabor extra.
Preparem una mànega pastissera amb un cornet llis rodó.
I l'omplim. Compte que està calentó.
Ja podem decorar el plat.
Hi col.loquem un pebrot enmig i decorem amb el puré.
Ja es pot servir. Jo l'he tirat una mica d'oli d'herbes (picantó) per sobre també.
 Sembla una tonteria de plat, però està força bo i agrada molt als nens petits.
  Que com és per dins?...així. 
Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. segur que estava bo, però com dius una mica de beixamel o de bolets, li donarien un toc de gràcia! esperaré a veure quina versió farà!!

    ResponElimina
  2. i tant! M'agraden. I la manera com ho expliques també! petons

    ResponElimina
  3. Tan tonto com vulguis, però que bo! Ara, m'apunto la idea de fer-los amb una beixamel de bolets!!!
    petonets

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !