inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 28 de setembre de 2012

Pebrots verds farcits de carn i rossinyols amb crema de bledes i ceps


Ens apropem a la temporada de bolets...i ja he pogut comprar els primers rossinyols.
L'altre dia us vaig prometre una recepta millorada del Pebrots vermells farcits de carn tradicionals.
I es que com ja us avançava, hi ha plats que s'han fet tota la vida... però que també haurien d'evolucionar, com passa amb tota la resta de coses en aquest món.
Aquí us deixo una mostra d'uns pebrots verds magnífics i ecològics, eh?
Que on podeu comprar fruita i verdura ecològica a bon preu i col.laborar en un projecte solidari?
Us recomano la lectura de l'article "Col.laboració amb La Tavella".
També us recomano la lectura de la recepta "Guisat de pebrots verds farcits".
Han quedat molt i molt bons.
Un plat estrella.

INGREDIENTS
6 pebrots verds amples
un grapat de bleda vermella
200 g de rossinyols
200 g de carn picada de porc
20 g de cep deshidratat
mig porro picat
150 g de nata líquida per cuinar
formatge parmesà
1 tomàquet madur
nou moscada
pebre negre
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Ho podeu fer amb tota mena de bolets de temporada

ELABORACIÓ
Abans de res, posarem els ceps a hidratar....
...amb una mica d'aigua.
Netegem una per una les fulles de les bledes...que sempre tenen sorra.
I les posem a coure...amb una mica de sal.
La courem uns 20-25 minuts. Podeu veure els temps de cocció de les verdures en l'article: "Temps de cocció de les verdures"
Ara, anem a pels rossinyols....a rentar-los bé.
Jo soc una mica maniàtic amb els bolets...i me'ls miro a fons. Els netejo bé...i els parteixo en busca "d'habitants".
Però aquestes estaven molt sanots.

El farem a trossets.
Tenim uns pebrots excel·lents per a farcir.
Tenen la mida perfecte. Costen molt de trobar en els mercats.
El traiem la tapa i a continuació el cor amb les llavors. Ha de quedar net per dins.
Les tapes les guardem que quedaran bé en la presentació.
Perfecte. Ara els posem al forn, a 200º C durant uns 20-25 minuts. Han quedar mig cuits.
Piquem també el porro.
Ja tenim les bledes cuites. Les deixarem escórrer.

Amb una forquilla podem prémer per extreure'n l'excés d'aigua. Ho reservem.
En una paella amb un raig d'oli i sal...saltegem els bolets.
A veure com van els pebrots verds que tenim al forn?
Eps!, ja estan al punt....els podem treure.
Tallem un tomàquet madur (i ecològic) en quatre trossos...i el saltegem en una paella amb unes gotes d'oli.
Seguidament, incorporem el porro....ho barregem una mica...
...i afegim les bledes. Remeneu de nou.
Ara, piquem els ceps....i no llenceu l'aigua !!
Els incorporem a la paella...
Seguim remenant.
Hi tirem la meitat de l'aigua de rehidratar els ceps....i deixem coure un parell o tres de minuts.
Ara afegim la nata líquida.
Un polsim de nou moscada...
Un polsim de pebre negre....
I esperem 4 o 5 minuts...que redueixi una mica la nata. Rectifiqueu de sal.
Finalment, ho passem tot en un pot per triturar...
...i ho deixem ben fi.
Reservem aquesta crema.
En una paella...saltegem la carn picada. Jo he utilitzat una botifarra que tenia.
Quan comenci a agafar coloret...
...incorporem els bolets ja saltats...
...i tres cullerades de la crema que hem fet.
Remeneu-lo durant un parell de minuts...que s'acabi de fer la carn i llestos.
Utilitzaré aquestes safates individuals per servir.
Muntem el plat. Primer hi col.loquem una bona capa de crema al fons.
Ara, agafem un pebrot i l'obrim bé....
...i el farcim amb ganes...
El col.loquem a la safata....
En posarem dos...amb els dos barrets i una mica de formatge per sobre.
Només ens queda enfornar-ho a 200º durant 8-10 minutets més.....i ja ho podrem servir.
Aquí els teniu. A que foten bona pinta?....
...això alimenta que dona gust.

 Bon Profit !!!

14 comentaris :

  1. Fa poc en vaig provar uns farcits de galta de porc (sí...) i mare de déu com estaven... a partir d'aquell moment crec en la potencialitat dels farcits d'aquests pebrots!!

    ResponElimina
  2. Ja has comprat rossinyols, ja ho veig! Jo en vaig anar a buscar al bosc però encara no vaig tenir sort... noi, quines elaboracions! Aquests pebrots em semblen fantàstics, com també vaig trobar fantàstiques les bledes vermelles! Saps que són família de la remolatxa? D'aquí el color. La Tavella fa una gran feina de recuperació de verdures locals. Petons

    ResponElimina
  3. Han de quedar boníssims, trobo molt original sobretot la salsa! que sovint les bledes les tenim oblidades.
    I com sempre s'agraeix l'esforç del pas a pas!
    petonets

    ResponElimina
  4. Albert otro plato irresistible,tu triunfas cada dia nano¡¡
    bon cap de setmana

    ResponElimina
  5. Meravellós Albert! Se m'ha fet aigüera a la boca. Nyam!


    ResponElimina
  6. Hola Albert!! Tens raó, gran part de la meva recepta del pastís de la Diada es teva. Sento no haver-ne fet cap referència, ja ho he fet, com podràs comprobar.
    Una abraçada.
    Eduard.

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta!!! No els he tastat mai, normalment faig alberginies farcides de carn, all i una mica de formatgw per sobre

    ResponElimina
  8. ainssssss quina pinta!!! en fa la panxa grrrrrr,jejejejeje ja et dic jo,el teu blog es el meu sant grial!!!jajajajaja.Una abraçada!!!

    ResponElimina
  9. Hola ALbert guapo tu

    Quina pinta més bestial te la teva proposta d´avui, copio, copien, copiaren...humm

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  10. @Eduard, gràcies per posar la referència a la teva pàgina.
    @Eli, el grial ???...juas, no m'ho havien dit mai.
    Gràcies a la resta.

    ResponElimina
  11. Albert, genial recepta i presentació! Enhorabona :)

    ResponElimina
  12. @Tavella, gràcies companys !!!...amb bona matèria primera l'èxit està assegurat !

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !