inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 24 de setembre de 2012

Mousse de xocolata al rom amb figues i maduixes


L'altre dia, una seguidora d'aquest blog, la Núria, em va comentar que havia buscat alguna recepta per fer una mousse...i no n'havia trobat cap.
I és cert.
Doncs aquí en teniu una.
Fins avui, penso que he aportat totes les peticions que m'han fet els meus lectors...amb més o menys èxit.
Aquesta és força fàcil de fer i nomès necesitareu 30 minutets per fer-la.  Jo la faig una hora abans de dinar, ja que és important que reposi mínim 60 minuts i deixar travar la xocolata.
La mousse és una recepta força bàsica on és primordial una bona cobertura de xocolata i treballar amb ous ben frescos.
I com que ja s'acaba la temporada d'estiu...he volgut acomiadar-la amb una mica de fruita vermella.
Les figues i els ous...són producte ecològics adquirits a través de La Tavella.
Recordeu que l'ou es cru i per tant no recomano conservar la mousse més de tres dies (a la nevera clar).

INGREDIENTS
4 ous frescos
80gr. sucre
35gr. mantega
200gr. cobertura de xocolata negre
raig de rom "Havana Club Añejo 7 Años"
100gr. maduixes fresques
4 figues fresques
gelatina de poma

VARIANTS:
- Podeu obviar l'ús del licor
- Es pot substituir la mantega per un raig d'oli d'oliva
- Es pot incorporar una mica de nata muntada
- També es pot travar amb fulles de gelatina o agar-agar
- Podeu variar la decoració i en comptes de fruita vermella fer unes roses de nata muntada amb unes espurnes de xocalata enmig.

ELABORACIÓ
 Utilitzaré cobertura de xocolata negre "Valor".
La posarem a desfer al bany maria i la remenarem de tant en tant. Procureu que no es cremi i que ni li caigui massa aigua dins.
Els ous han de ser ben frescos. Penseu que els menjarem crus. Jo utilitzo aquests ecològics de la granja "La Tavella".
Quins ous més macos !!
 Separem la clara de les rovells, amb compte.
  Amb quatre serà suficient per a quatre persones.
 Ara, muntem les clares amb una varilla (elèctrica o a mà). Si tireu un polsim petit de sal..ajudarà a muntar.
 Quan siguin muntades, afegiu el sucre...poc a poc i remeneu amb molt de compte de no abaixar-les.
 Oxigenarem una mica els rovells...batint-les com si es tractés d'una truita.
  La cobertura ja és desfeta.
  Ara tirem una cullerada de cobertura sobre els rovells....
 ...i ho barregem bé.
  Aquesta barreja...la tirem a la resta de la cobertura desfeta. Així lligarà millor.
 En aquest moment afegirem el licor.
 Pot ser brandi, licor 43...Ponche...Licor 43 o tota aquesta mena de licors foscos.
També tirarem la mantega...que es desfarà soleta amb la calor.
  Un cop ben barrejat amb el licor i la mantega...ho barrejarem amb les clares a punt de neu.
Poc a poc, amb una espàtula, les anirem barrejant...d'abaix cap adalt. No utilitzeu batidors ni varilles que s'abaixaràn. Un cop ben barrejat tot...ja ho podem aboscar a les copes o gots de servir.
 Genial. Ara és qüestió de deixar-ho refredar una horeta a la nevera.
 Passat aquest temps, la mousse haurà cuallat i ja es podrà menjar.
 La podeu tastar directament...sense decoració ni rs....
  ....està força bona. Però donem-li una millor presentació.
Mentre, prepararem la decoració. Escalfarem una mica de gelatina de poma. 
Com sempre, us recomano llegir el consell "On comprar productes de pastisseria".
 Rentarem bé les maduixes. A unes li treurem el brot verd, a d'altre no.
  Les banyem en gelatina....
  ...i les deixem reposar.
  Ara anem a per les figues.
Obriu tres o quatre i retireu el contingut amb una cullera.
 A més, peleu un parell de figues, talleu-les per la meitat i banyeu-les també.
 Ho podeu deixar tot a la nevera, uns minuts.
 Ja podem acabar de decorar la nostre mousse.
 Desprès de col.locar unes quantes maduixetes pel voltant...
...al mig hi tirarem el farciment de les figues...que haurem barrejat amb una mica de gelatina també.
 Posem la figa amb gelatina enmig....una maduixa tallada al cantó de la copa...i llestos.
  Ja ho podem servir.
El parasol no és necesari, però sempre fa gràcia , oi nens i nenes?
Ho voleu tastar?
 Fa molt gust de xocolata...i el rom gairebé no es nota....nomès un lleuger aroma.
Bon profit !!!

15 comentaris :

  1. També he rebut la cistella de La Tavella, Albert, i trobaràs la meva proposta al bloc. Aquesta mousse que ens proposes avui té molt bona pinta, i molt ben explicada! Petons

    ResponElimina
  2. Albert, una mousse, boniiiiiiiiiiisima.

    ResponElimina
  3. @Gràcies lolines !
    @Marina: Et segueixo

    ResponElimina
  4. Una recepta espectacular que em penso endur ara mateix! Ha de ser boníssima!! Una abrçada!

    ResponElimina
  5. Ostres tu quina gana m'acaba de venir... la faré un dia d'aquests aquesta mousse! I ara que és temps de figues hi van que ni pintades!

    ResponElimina
  6. 3 dies? com a molt s'hi estarà 3 hores!!!
    Molt encertada la combinació amb fruites, i el rom...
    petonets

    ResponElimina
  7. Quina proposta més llaminera!! Ens encanta Albert!!

    ResponElimina
  8. hola!!! tinc una pregunta...he fet trufa cuita fosca,i m sobrat,puc fer mus???

    ResponElimina
  9. Hola Sònia, si per qué no...tot i que et quedarà una textura més espesa...per la nata de la trufa. Però pot quedar força bó. Aprofita-ho i m'expliques !!!!

    ResponElimina
  10. Albert vaig fer el mateix prosadiment...vaig desferla,li vaig posa una mica de mantega,les clares ven pujades I tot ven remenat....está bonisim!!!!

    ResponElimina
  11. Doncs m'en alegro molt !!! Sònia, gràcies pel comentari...ho provaré !!!.

    ResponElimina
  12. @Numosar, gracias Núria! lo tenemos que repetir que la última vez no me convenció la textura resultante.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !