inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 26 de setembre de 2012

ARTICLE: "Lacuinadesempre.cat" Soci de la Fundació Institut Català de la cuina



Aquest blog ja és soci de la Fundació Institut Català de la Cuina
A principis de 2012 vaig publicar un article referent a la cuina catalana i a la marca "cuina catalana".
Que dius.....i per qué serveix la marca "cuina catalana"?...explique-m'ho.
La marca "cuina catalana" serveix....
- per garantir la continuïtat de la cuina catalana
- per potenciar els productes alimentaris i els restaurants catalans a través d’un segell de qualitat.
- per crear una xarxa que involucri restauradors, pastissers, establiments gourmet, productors de l’àmbit de la gastronomia i pagesos que, amb el distintiu Cuina Catalana, defensin i ofereixin el nostre patrimoni cultural gastronòmic.
- i per vetllar per la conservació de la biodiversitat alimentaria, la promoció i defensa de l’entorn rural, així com de les activitats que s’hi desenvolupen.
Doncs bé, feia temps que em rondava pel cap donar suport a l'iniciativa de l'Institut Català de la Cuina Catalana en el projecte de demanar la Declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la cuina catalana.
Doncs bé, avui m'he fet soci per què vull participar d'aquest projecte ( veure diploma adjunt). Ja sabeu de la meva dèria pel Corpus del Patrimoni Culinari Català C.P.C.C.. Més per la idea...que pel contingut pròpiament del llibre. M'explicaré. És un llibre que està força bé, però considero que falten moltes receptes.
I es que no ha de ser gens fàcil fer un recull com aquest, siguem comprensius.
Aquesta obra col·lectiva, fruit de més de vuit anys d'investigació, és l'inventari més complert fet fins ara de la cuina tradicional de tot Catalunya.
Penso que ha estat una genial i encertada idea la d'establir una referència general del receptari català on poder plasmar i concentrar el coneixement culinari més popular del nostre poble que, fins ara, jo penso, es trobava una mica desamparat.
Però el més important es que a través d'aquest llibre es canalitza la candidatura que la Generalitat de Catalunya va presentar a la UNESCO.
Quedem per tant, a l'espera de la resolució que aquest organisme declari durant el proper any 2013.
Els cuiners professionals d'aquest país (que a més són els millors del món), els cuiners i cuineres casolans (mares i àvies de totes les generacions) i l'ampli receptari de la cuina catalana s'ho mereixen. De la mateixa manera que mereixem ser tractats com a nació, el que som.
Esperem que així sigui, i que es declari la nostra cuina....Patrimoni Immaterial de la Humanitat com ja ho són els castellers.


Si vosaltres també esteu interesats en donar suport a aquesta iniciativa penseu que l'aportació econòmica és pràcticament simbòlica. Visiteu la plana http://www.cuinacatalana.eu i seguiu-ne les instruccions.

Us recomano la lectura dels articles:
- "El llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català CPCC"
- "La cuina catalana".
Visca Catalunya !!!

NOTA:
Adicionalment, el blog "La cuina de sempre" autoritza als responsables del blog "http://www.lestevesreceptes.cat" a difondre mundialment les receptes aquí publicades en forma de referències i links, prohibint expressament l'ús amb caràcter lucratiu d'aquesta difusió.


DIPLOMA DE SOCI

3 comentaris :

  1. Molt be Albert.Felicitats
    Visca Catlunya!!

    ResponElimina
  2. clap!! clap!! clap!!! Moltes felicitats Albert, arribaràs molt lluny "pequeño saltamontes"

    ResponElimina
  3. Gràcies. Qui ha d'arribar lluny no sòc jo, és el país !!!, jeje.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !