inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 21 de setembre de 2012

ARTICLE: Col.laboració amb La Tavella



No fa gaire vaig publicar un article on anunciava una Col.laboració amb La Fageda. I ha resultat un plaer donar un cop de mà fent receptes amb les seves 5 varietats de gelat (encara em queden dues pendents).
Avui, us vull anunciar un nou acord de col.laboració amb l'empresa La Tavella.
Es tracta d’una iniciativa empresarial promoguda per dues entitats sense ànim de lucre: la Fundació Viver de Bell-lloc i l’Associació Sant Tomàs – PARMO, de llarga trajectòria en el món de la discapacitat.
La Tavella és una empresa que conrea fruita i verdura ecològica certificada dins un projecte d'integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel.lectual i/o malaltia mental.
Les finques es troben a Cànoves i Samalús i Santa Maria de Palautordera (El Vallès Oriental) i a Vic, Calldetenes i Tavèrnoles (Osona), amb un total de 10ha. conreades.
La Tavella és fruita i verdura saludable, 100% ecològica, de proximitat, de temporada i amb compromís social.
Doncs bé, en Marc Alegre (relacions públiques) m'ha proposat de publicar algunes receptes fetes amb els seus productes.
Com a deferència, m'ha enviat una complerta cistella de fruites i verdures ecològiques a casa.
Tot un detall.
Per a mi serà un plaer aportar el meu petit gra de sorra en la difusió d'un producte elaborat mitjançant un format de negoci que està en línia amb les meves conviccions personals.
Per tant, ben aviat us anunciaré algunes receptes fetes amb aquestes fruites i verdures ecològiques de La Tavella que espero i desitjo us agradin i us animin, si més no, a reflexionar una mica sobre els aliments que mengem i la seva procedència. 
Jo he tingut la sort (de ben petit) de cultivar un hort amb el meu avi....de gaudir dels tomàquets de temporada i de lligar les canyes, d'anar a collir els pebrots per fer l'arròs....i les cebes.....d'anar movent la manguera d'aigua de les albergínies....a la mongeta tendre...i després a les pastanagues....de remenar el fems amb un pal buscant-t'hi cucs....amb aquella pudor que fotia...
I es que quan arribava el tractor de fems....jo em preguntava per què voldria el meu avi una muntanya tan gran de "merda de vaca" a casa seva...
Coses de nens, vaja.
Hem de recuperar aquella olor (o pudor), aquella essència de l'horta sense additius, per què aquell és el camí adequat, saludable i sostenible.
I tots ho sabem prou bé.
Una de les preocupacions que tinc avui dia és la de començar aclarir quin panorama alimentari deixarem a les properes generacions, als nostre fills i nets.
I tinc la sensació d'anar tard, molt tard, però també que es pot arreglar.
No perdem més temps, doncs.
Estic encantat de col.laborar amb La Tavella, i de poder oferir als meus productes "de veritat", dels autèntics.
Posem-nos les piles....que ja està bé de fer el borinot.
I es que tots hauríem de tenir el nostre petit hortet a casa...oi?....com m'agradaria !!!

CISTELLA MIXTA
A continuació analitzem el contingut de la cistella mixta d'aquest mes. Recordeu que al treballar amb productes de temporada la varietat de productes inclosos és sempre diferent. Com ha de ser , vaja.
 I ara, analitzem el contingut de la "cistella" mixta.
 Obrim la caixa.
 Mitja dotzena d'ous ecològics.
 Ummm...figues....clar, som en temporada.
 Que més tenim?
 Amb la primera cistella us regalen un pot de tomàquet triturat ecològic.
  Poma Gala  (Baix Llobregat)
  Pera Conferència  (Gironès)
  Tomata amanir  (El Vallès Oriental)
 Carbassó  (El Vallès Oriental)
 Albergínia  (El Vallès Oriental)
  Barreja brots - Bledes  (El Maresme)
 Enciam Meravella  (El Vallès Oriental)
Ceba Seca  (Osona)
M'encanten les figues.
Ara només ens quedarà preparar uns quantes receptes amb aquesta bona matèria primera.
Si voleu més informació podeu consultar la plana http://www.latavella.cat.

7 comentaris :

  1. Això de consumir productes de proximitat i ecològics ens ha d'ajudar a tots a sortir del clot...
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  2. Mmmmmm doncs espero amb impaciencia les receptes. El meu somni es tindre a casa un tros de terra per cultivar ... No hi ha res millor que les fruites i verdures ecologiques i mes si son amb una bona causa

    ResponElimina
  3. Fruita i verdura ecològica i un projecte d'inserció social. Què més es pot demanar?
    ara et falta una col·laboració amb la Cooperativa L'Olivera!
    petonets

    ResponElimina
  4. ...Cooperativa L'Olivera...ummm...interesant, jeje....d'on és?

    ResponElimina
  5. Siii.... A veure si fas una recepta amb aquestes figues que tenen molt bona pinta...

    ResponElimina
  6. Albert, un article fantàstic. Compartim plenament les teves preocupacions i estem encantats de començar aquesta aventura a la xarxa amb tots vosaltres.
    La Tavella

    ResponElimina
  7. Hola Albert, és una bona noticia quan trobem propostes per abastir-nos que s'adapten a les nostres conviccions vitals :)

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !