inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 25 de setembre de 2012

Amanida catalana


Aquesta és la recepta nº 29 del C.P.C.C.
Avui un clàssic de clàssics en la nostra cultura catalana que no podia faltar en aquest blog....i es que me l'han hagut de demanar i tot !!!.
De fet, no és més que una amanida verda però presentada amb tota mena d'embotits de casa nostra.
Es poden afegir espàrrecs blancs, cogombre, olives negres, pebrot vermell, raves, fuet, xoriço, llonganissa de pagès, anxoves i d'altres embotits típics. En aquesta ocasió, no l'he volgut carregar massa per poder gaudir d'una verdura ecològica de primerísima qualitat. Així mateix és com la proposen al C.P.C.C., però també és cert que l'acostumen a servir, com a mínim, amb xoriço, llonganissa i tonyina.
Per suposat, treballarem amb la verdura de l'horta ecològica que ens proposa La Tavella. Us recomano la lectura prèvia de l'article: "Col.laboració amb La Tavella".
Es pot demanar com a entrant, primer plat o per compartir abans d'una bona carn a la brasa, un arroset, etc.
És el complement ideal de la nostra taula...i a moltes cases es considera un complement, com el pa. L'amanida catalana pot d'estar present en tots els dinars.
Difrutem-la.

INGREDIENTS
1 enciam meravella
1 ceba
1 pebrot verd
1 tomàquet d'amanir
2 talls de bull blanc o botifarra blanca
2 talls de bull negre o botifarra negre
3 talls de catalana
1 tall de pernil dolç
oli d'oliva verge extra
un raig de vinagre de vi
sal

VARIANTS:
- Es poden afegir filets d'anxova, tonyina i sardines en llauna
- Es pot decorar amb ou dur
- Es pot amanir amb olives arbequines

ELABORACIÓ
Avui m'ha arribat una cistella de La Tavella.
Amb molts productes ecològics....fruita i verdura.
...i fotien una pinta, nanos...
...guaita quins tomàquets per amanir....
...mira quin color té aquest enciam...una meravella.
Clar, en veure tot això he pensat que no havia publicat l'amanida catalana encara.
És molt fàcil. Posem unes quantes fulles ben maques d'enciam en remull.
Vigileu que no quedi gens de sorra. L'heu d'escòrrer per extreure'n tota l'aigua.
Els tomacons també els rentarem...
...i el tallarem a llesques gruixudes.
La ceba...en juliana.
I res, muntem el plat...una mica d'enciam....la ceba per sobre...un pebrot verd també en juliana....i els tomàquets per sobre. En aquest moment, l'he amanit una mica...amb oli, vinagre i sal.
     Per sobre, col.locarem el bull blanc, el negre, la catalana i el pernil dolç. Quatre olivetes i llestos.
Bon Profit !!!

11 comentaris :

  1. He vist la caixa als altres blocs i déu n'hi do la pinta que fan... Jo que sóc de poble i visc a la ciutat, em porto la majoria de fruites i verdures d'allà perquè em costa trobar una fruiteria de confiança.... Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Un clàssic que gairebé no necessita paraules. I amb uns productes fantàstics, oi? També he rebut la cistella i he flipat amb l'enciam, sobretot! Quina turgència!! Bona proposta, Albert! Petons

    ResponElimina
  3. Quina rapidesa! moltes gràcies! m' encanta la presentació que has fet.

    ResponElimina
  4. amb eixes verdures ecológiques, éxit segur, molt bona!!!!

    ResponElimina
  5. Que bona!!! I amb unes verdures com aquestes un luxe a la taula!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Mmmmmmm kom a bona amant de les amenidas aquesta no hem durava ni dos segons!!!! Quina pinta!!!!

    ResponElimina
  7. Tot un clàssic català molt ben preparat i presentat!!!

    ResponElimina
  8. Albert,
    Aviat li podrem dir amanida nacional!
    Nani

    ResponElimina
  9. Un clàssic a taula que no necessita presentació! Felicitats Albert :)

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !