inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 7 d’agost de 2012

Sonso fregit


El sonso o barrinaire és un peix petit ideal per enfarinar i fregir. És un peix no creix més de 15-17cm i per tant, no són captures prohibides.
Es capturen amb sonseres i es troba als mercats de Catalunya durant tot l'estiu.
És un peix que no té massa interés comercial i no acabo d'entendre per qué. És excel.lent de gust i, juntament amb el xanguet i la llengueta, conformen un platillo ideal per fer el vermut, i que apasiona als més menuds de la casa. També els podeu fer en truita.
A més , al ser tan petits nomès s'han de rentar, no els haureu de netejar ni res. S'enfarinen., es salen...i es fregeixen fins que quedin molt cruixents.
...i com el que menja pipes....és un no parar fins que s'acaben.
Visca el sonso !!!

INGREDIENTS
350gr. sonso fresc
farina
oli per fregir
sal
llimona

VARIANTS:
- Li podeu afegir una mica de farina de blat de moro o de llevat químic en pols.

ELABORACIÓ
Primer de tot rentarem bé el peix.
Sempre té la mateixa mida el sonso.
El salem una mica i l'enfarinem mentre escalfem una paella amb abundant oli per fregir.
Un cop fregidet, el deixeu una estona sobre un paper absorbent i ja el podeu servir.
Que estigui ben calentó. Ummm...no m'en puc estar de tastar-lo abans de portar-ho a taula !!!
Ah!!!..imprescindible acompanyar-los amb unes llesquetes de pa amb tomàquet.
 M'encanta.
Per cert, el sonso el podeu trobar encara més petit...
...i clar, encara us quedarà més cruixent.

Bon Profit !!!

5 comentaris :

  1. ¡M`agrada el post dávui!
    Uhmmm quina gana !!
    Una abraçada
    Sara

    ResponElimina
  2. Hummmmmmmmmmmmm! Aquest temps i a la terrassa...

    ResponElimina
  3. A que si?..una bona cervesita...a l'ombra d'una terrassa...i anar picant sonsos....jeje. Gràcies.

    ResponElimina
  4. Felicitats pel blog !!
    L'he descobert fa poc i m'entusiasma !!
    Referent a aquesta recepta, tinc una petita varietat: en comptes d'enfarinar el peix, jo poso a la paella l'oli i quan està ben calent hi tiro una cullerada de farina, ben escampada, i tot seguit, el peix.
    Així he aconseguit que no s'enganxin els uns amb els altres i ens agrada més

    ResponElimina
  5. @Ona, gràcies i benvinguda!...tindré en compte el teu consell!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !