inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 29 d’agost de 2012

Rebosteria pastissera: Tallat de trufa


Com ja us vaig comentar a l'article: "La rebosteria pastissera", avui us mostraré com fer un dels anomenats "tallats" de trufa cuita. Aquest és un dels pastissets de rebosteria més representatius, juntament amb el tallat de gerds, el de coco escaldat i el de mantega.
Té la seva feina, no ho negaré, però es qüestió d'organitzar-se una mica i preparar cosetes el dia abans, com les planxes, la trufa cuita, la gema i el sucre bany, de les que us recomano veure la recepta prèviament.
La decoració és creativitat pura i dura..així que podeu fer tots els invents que volgueu.
Val a dir que, per raons que ara no venen al cas, he hagut de fer aquest tallat en ple mes d'Agost...i això ha condicionat (i molt) el tractament de la trufa cuita. Tot i així, penso que el resultat ha estat prou favorable.
Som-hi.


INGREDIENTS
1 planxa de pa de pessic
sucre bany (almívar + brandi)
trufa cuita (fosca)
gema pastissera

ELABORACIÓ

Preparem les planxes de pa pessic.

Un cop cuites, s'han de refredar a temperatura ambient.

Hem d'atemperar la trufa cuita que ja tenim feta del dia abans.

Tallem una planxa en tres parts iguals. La primer, cara amunt, la banyem amb sucre bany.

Escudillem una capa de trufa, més aviat prima.

A sobre, hi col.loquem una nova capa de planxa que també banyarem, però en aquest cas la posarem a l'inrevés: la part fosca a sota.

Fem el mateix, posem una capa de trufa...una nova planxa, banyem i més trufa.

Ara ho decorarem amb un plàstic estriat. El podeu fer a mà, amb qualsevol plàstic d'una ampolla mateix.

Passem el plàstic fent onades...procurant fer aquest dibuix.

Encabat, tallarem la peça en porcions quadradetes.

Recordeu de netejar el ganivet per cada tall...

...això garantirà que quedin talls nets.

Ara, utilitzarem una mànega pastissera amb un cornet per a fer fulles.
 
Decorem amb una fulla en un lateral.

Ara farem el mateix amb un cornet estrellat. Podeu utilitzar la mateixa mànega i muntar un cornet a sobre de l'altre. Us estalviarà feina.
 
A més a més, farem un cornet de gema pastissera per a posar un puntet.

Acabem la decoració amb la rosa de trufa...

...i el puntet de gema.
 
I ja hem acabat el nostre tallat de trufa.

Podeu combinar-los amb un tallat de gerds, per exemple, i fer un assortiment de rebosteria pastissera.
Bon Profit !!!

9 comentaris :

  1. Una delícia, Albert. Resalment fantàstic, el tallat. I molt ben explicat. Una abraçada. I de cara a l'hivern, una trufa encara més bona en la preparació!

    ResponElimina
  2. Hola Albert guapo tu

    Moltes gràcies per aquesta meravellosa entrada...i gustosa hummm

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  3. Mare meva!!!! preciosa rebosteria.... m´encanta i ho expliques tant fàcil.. veurem si m´animo. Petons,

    ResponElimina
  4. T'asseguro que el primer dia que baixin les temperatures m'hi poso!

    ResponElimina
  5. quina delícia, s'em fa la boca aigua!

    ResponElimina
  6. fantàstic! les explicacions pas a pas i il·lustrades, ho haurem de provar

    ResponElimina
  7. Els has pentinat de perles, ones i clenxa perfectes, a punt per la festa. Ara m'ho menjaria tot!!!

    ResponElimina
  8. La combinació de la treufa cuita i la iema és contundent, però tan bona!
    petonets

    ResponElimina
  9. Albert,
    has fet una delicia d'una manera ben simple.
    Nani

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !