inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 11 d’agost de 2012

Préssec amb vi i sucre



Eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...quantes vegades heu menjat préssec amb vi i sucre quan éreu petits, eh?
A casa nostra moltes.
Era d'aquelles postres típicament d'estiu...que tant ens agradàven, com la magrana amb vi i sucre també.
Tot i que la nostra mare feia algún gest amb al cap com dient "no et passis amb el vi".
Clar, el cap i a la fi, no deixàvem de ser nens bebent vi. I quin bé ens ha fet aquest vinet, eh?
La veritat es que no és una recepta que es trobi massa en els restaurants d'avui en dia, a no ser que sigui alguna masia catalana molt molt tradicional.
Una antològica recepta que mereix tot el respecte per part de les generacions passades, presents i futures.
Recordo que de ben petit, potser farà 25 anys , anàvem a un poblet d'Osca anomenat Ballobar, aprop de Fraga. Allà teniem família per part de pare (la Josefina). Una família tan estranya com el mateix poble, la veritat. Nosaltres els portàvem una mica de peix per fer una paella (ja que no veien el peix ni en pintura) i a canvi ens regalàven fruita. Tenien conreus d'arbres fruiters. Però hectàrees i hectàrees, eh?.
Recordo obrir el maleter del noste Seat 124 i començar a omplir-lo de préssecs de vinya collits directament de l'arbre. Quines coses, eh?.
També recordo anar a l'Ordal a buscar préssecs bons...a l'estiu. I es que el préssec de l'Ordal és únic i sempre ha estat una fruita molt ben valorada a casa nostra. I a la vostra?
Haureu d'esperar un mínim de 24 hores per a poder tastar aquest plat, però jo us recomano esperar de 3 a 4 díes. L'haureu de remenar dos cops al dia per anar bé.
Som-hi.

INGREDIENTS
4 préssecs de vinya
1/2 litre de vi negre
100gr. sucre

VARIANTS:
- Podeu afegir una rama de canyella
- Podeu escalfar-ho una estona al foc

ELABORACIÓ
Obviament, partirem d'un bon producte: Préssec de Vinya.
   Per la olor...de seguida se sap si són de Vinya, a que si?
Gastaré aquest vi..."guarrindongo"...que tenia per casa. Contràriament al que pogueu pensar...contra més baratet i mediocre sigui el vi...millor queda el préssec...i contra més bo i intens sigui el sabor...pitjor que da el préssec. Almenys, aquesta ha estat la meva experiència.
Obrim el vinet.
Hi posem el sucre. Jo ho faig a ull, però us he posat una aproximació de 100gr. per 4 préssecs.
  Seguidament incorporem el vi.
  Remeneu-lo tot bé durant una estona, per disoldre el sucre.
  Ja fa olor, eh?
Aquesta és d'aquelles imatges entranyables...no sé com dir-ho. Em recordo a quan era petit.
Genial, ja ho tenim. 
Ara només li falta reposar un mínim de 24 hores, encara que a partir del tercer és quan està més bo.
Remeneu-lo un parell de cops cada dia.
  Passats tres díes...això ja fa un altre pinta.
El préssec ha xuclat el vi i el sucre.
I ja el podem servir...ben fresquet...dolç i aromàtic.
Unes postres tradicionals formidables, que no poden desaparèixer mai.
   Bon Profit !!!

6 comentaris :

  1. ¡¡¡¡¡Quines postres més bones!!!! i quins records de quan érem petits. Aquestes receptes no han de desapareixer. Moltes gràcies Albert per fer-nos memòria de tant en tant.

    ResponElimina
  2. ¡¡¡¡¡Quines postres més bones!!!! i quins records de quan érem petits. Aquestes receptes no han de desapareixer. Moltes gràcies Albert per fer-nos memòria de tant en tant.

    ResponElimina
  3. Exquisit postre !!!
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina
  4. Uns postres boníssims i entranyables... nosaltres encara el fem a casa de tant en tant.

    ResponElimina
  5. Hauriem de tornar a Ballobar....i agafar-ne!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !