inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 6 d’agost de 2012

Pizzetes ibèriques amb mozarella de búfala


En altres ocasions hem vist com fer pizza i, en particular, massa de pizza.
Si voleu donar una sorpresa als petits (i grans) de la casa, us recomano aquestes pizzetes fetes exclusivament amb productes naturals.
Com sempre, el que us donarà més feina és fer la massa (i no tanta), però si en feu una bona quantitat de massa, i un cop donada la forma, podeu congelar-les i anar traient de tant en tant, i tindreu un sopar simpàtic en molt poc temps.
Són tant mones i entren tant bé que les podeu fer per picar a mig matí, a mitja tarda, per berenar, per dinar, per sopar i fins i tot per esmorzar.
També les podeu presentar en un "lunch" o convit social, juntament amb un assortiment de pasta salada, uns capritxos, unes "quiche"  o uns brioixets salats.
Per cert, que la mozzarella fresca sigui de búfala no és imprescindible, però si força recomanable. La trobeu en qualsevol Mercadona o gran superfície.

INGREDIENTS
massa de pizza (fórmula de 250gr. de farina)
mozzarella de búfala fresca
1 tomàquet madur
150gr. xampinyons frescos
150gr. pernil ibèric
oli picant 
orenga

ELABORACIÓ
Primer de tot farem la massa de pizza. Us recomano llegir prèviament la recepta "massa per pizza".
Mentre reposa una mica la massa, anirem preparant la resta d'ingredients.
Tallarem un tomàquet madur a rodanxes.
Saltejarem els xampinyons amb un polsim de sal i d'oli.
Preparem la mozzarella...
...al ser fresca, veureu que té una quantitat important de "suero" o suquet.
Talleu-la a llesques també.
Ara, farem boletes d'uns 20-25gr. aprox. amb la massa de la pizza.
Us heu d'armar de paciència, això si. Un cop fetes les boles, les anireu aplanant i donant forma rodona.
Del taulell, les passarem a una safata amb paper cuisson. Si us en surten moltes, les podeu congelar així mateix, o separades amb una mica de paper film.
Primer, una llesca de tomàquet.
Desprès, una mica de pernil i el xampinyó que tenim ja saltat.
Un trosset de mozzarela de búfala a sobre...
...que maques queden ja, oi?
I finalment...el toc imprescindible....l'orenga.
Perfecte.
Ara tirarem un raig d'oli picant per sobre.
Si no en teniu, el podeu preparar fàcilment. I si no, un raig d'oli d'oliva serà suficient.
Les enfornarem a 200º graus durant uns 13-15 minuts.
Els temps és relatiu. Aneu-les mirant fins que tinguin el coloret idoni.
Ja són cuites.
I ja les podem servir, clar.
Aquí les teniu.
A que us en menjarieu una ara mateix?
Són un vici, la veritat.
Les podeu menjar amb forquilla i ganivet...o amb les mans directament.
Bon Profit !!!

2 comentaris :

  1. Ja vaig prenent nota de receptes de aperitiu que ma agradan pel Nadal, aquets es una.
    Una abraçada
    Sara

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !