inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 8 d’agost de 2012

Peus de porc amb prunes

 
Els peus de porc és un menjar típicament català.
Aprofiteu ara que és temporada.
Que noooooooooo....que es bromaaaaaa....juas,juas....ja heu tornat a picar, eh?...si es que...
De peus de porc n'hi ha tot l'any, home. Faltaria més.
No tenim ministres tot l'any?...doncs peu de ministre també.
Jo sempre recomano comprar els peus crus i bullir-los a casa, ja que els que ja venen bullits tenen gustos una mica peculiars i mai se sap com han estat bullits, eh?.
A més, per aquesta recepta us farà falta tenir una mica de caldo de bullir els peus. Dues hores en olla tradicional o uns quaranta minuts en olla exprés.
Ja fa un temps vam veure com fer els Peus de porc al forn , amb aquell torradet de pa ratllat i all i julivert.
I es que els peus de porc es poden fer de mil maneres: amb bitxo, al moscatell, de l'empordanesa, amb all i julivert, estofats amb salsa de tomàquet, amb castanyes, a la brasa, en carpaccio, farcits de llamàntol, peus de porc amb gambes o...com el cas d'avui, amb prunes i pinyons.
Excel.lent guisat del que gaudireu sucan-t'hi pa...fins a la mort!.
Recepta nº 828 del C.P.C.C.

INGREDIENTS
2 peus de porc crus (4 meitats)
1 ceba picada
3 o 4 tomàquets madurs
300gr. prunes seques amb pinyol
brou de bullir els peus
2 fulles de llorer
1 rama d'api
1 pastanaga
julivert fresc
farina
oli per fregir
sal

Per la picada:
2 grans d'all
un grapat de pinyons
mig got de vi ranci
unes rames de julivert fresc picat

VARIANTS:
- Es pot servir amb una mica d'allioli negat per sobre (allili tallat)
- Es pot fer també amb orellanes en comptes de prunes.- Es poden gratinar amb la picada per sobre.
- Al caldo podeu afegir farigola i sajolida

ELABORACIÓ
Rentem bé els peus i les herbes per fer el caldo.
El peus que siguin crus i tallats per la meitat. Si tenen pels, podeu socarrar-los una mica prèviament.
El posem dins una olla...
...juntament amb la pastanaga, el llorer, el julivert i l'api.
Ho salem una mica.
Ho tapem i ho deixem coure a foc mig durant uns 90 minuts.
De tant en tant els remeneu una mica. Un cop siguin tous ja els podeu reservar.
Quan siguin freds...
...a mi m'agrada treure, al menys, l'os més gran que tenen.
Colem el brou.
El reservem.
Ara agafem els tomacons ben madurs...
...i els ratllem...
...piquem també la ceba de Figueres...
Ara, haurem de fregir els peus, però abans els salarem una mica i els enfarinarem...
...per totes bandes.
Poseu-los a fregir...
...i tapeu de seguida. Molt de compte que peten i us pot esquitxar. Hi ha risc de cremades.
El que jo faig es que quan comencen a petar, retiro la paella del foc fins que deixen de petar. Llavors puc obrir la tapa i els puc donar la volta amb tota tranquilitat.
Mentre, en una cassola amb un raig d'oli, anirem sofregint la ceba picada...
...i el tomàquet...
Ho deixem uns minuts fins que agafi coloret i el tomàquet sigui cuit.
Podem anar preparant la picada amb els pinyons, els alls i el julivert picat.
Ja tenim els peus fregits. Els reservarem.
El tomàquet ja gairebé és cuit.
Seguirem fent la picada. També podeu posar els pinyons sencers a la cassola si voleu.
Mig gotet de vi ranci...
...que anirem barrejant poc a poc amb la picada...
...fins a obtenir una pasta licuada.
Com que trobo que a aquest tomàquet natural li falta color, l'he afegit un parell de cullerades de concentrat de tomàquet. Un petit truc.
Tindrem a mà el brou de bullir els peus.
Incorporarem al sofregit uns 5 o 6 cullerots de brou, que gairebé cobreixen els peus.
Distribuim bé els peus dins la cassola. Penseu que els peus ja són cuits, així que només necesitarem d'uns 20-25 minuts de cocció.

Ara les prunes, amb pinyol, clar.
Les afegim a la cassola...
...i seguidament la picada.
Ara si, a foc mitjà, deixarem coure el conjunt durant 20-25 minuts com deia abans.
Tapeu-lo millor.
De tant en tant, feu una remenada. Penseu que aquest brou és força gelatinós i és fàcil que s'enganxi del cul.
Ja està cuit i ha reposat una horeta. Veieu quin canvi de color al refredar-se?...és gairebé màgic !
Fot una pìnta tremenda. Ja nomès ens queda escalfar-ho una mica i servir-lo.
Aqui teniu els peus amb prunes i pinyons. Podeu no triturar els pinyons i posar-les sencers.
Bon Profit !!!

11 comentaris :

  1. "madredelamorhermoso", quina pinta tan bona que foten aquest peus, s'em cau la baba, com m'agraden els peus de porc, arf, arf!! ;D
    Apuntada queda!.

    Salut.

    ResponElimina
  2. No t'ho pensis Pep. Una gran recepta, ja t'ho dic.

    ResponElimina
  3. Hola ALbert guapo tu

    Nen quina cosa més bona, em permís copio

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  4. Els peus de porc és de les poques coses que no m'agraden gens ni mica, el que no vol dir que no els cuini amb una relativa freqüència. Estic d'acord en coure'ls un mateix, i en reservar el líquid de cocció, tan per els propis peus com, per exemple per un arròs cremós.
    Salut!

    ResponElimina
  5. ...un arròs cremós, ummm...interesant...si senyor.

    ResponElimina
  6. Albert, jo estic a França i no he trobat vi ranci, tinc conyac, brandi, whisky, vi blanc, vi negre... Serviria?

    Gràcies i enhorabona pel bloc!

    ResponElimina
  7. Si home si, vi blanc o conyac si vols.

    ResponElimina
  8. Doncs els vaig fer aquest cap de setmana passat amb conyac i orellanes enlloc de prunes i boníssims! Gran recepta.

    ResponElimina
  9. Doncs enhorabona !!!...així m'agrada Sergi !!!

    ResponElimina
  10. Es poden coure els peus de porc amb aquestes olles tipus Chef....i pico?? saps quant de temps han d'estar amb aquestes olles???

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !