inici | contacte | avís legal | publicitat | Spain English French German Italian Russian Portuguese
Crema de moniato Trufes gelades Suquet de peix i marisc Pintxo Goxua Cremós de xocolata Sorteig obridor d'ampolles i xapes LCDS. Amb la col·laboració de Camaloon.

diumenge, 12 agost de 2012

Peus de porc amb gambes


Ja hi tornem a ser amb els peus de ministre.....sembla que siguem catalans, eh?.
I es que és un producte que permet moltes elaboracions...totes elles interesants.
Recepta nº 823 del C.P.C.C.
No deixeu de visitar les receptes dels Peus de porc al forn o Peus de porc amb prunes.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
2 peus de porc bullits (4 meitats)
12 gambes vermelles fresques
1 ceba picada
3 tomàquets madurs
1/2 got de Moscatell
2 gots d'aigua
sal

Per la picada:
1 grapat d'ametlles torrades
2 llesques de pa fregit
2 grans d'all
1 trosset de xocolata a la pedra

VARIANTS:
- Es pot fer amb escamarlans en comptes de gambes.
- Hi podeu afegir brou de coure els peus

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients. Partirem que ja tenim els peus bullits. Si voleu veure com s'han de bullir, ho podeu consultar a través de la recepta "Peus de porc amb prunes".
Renteu bé els tomàquets madurs.
La gamba si és vermella i fresca molta millor.
El moscatell.
I la xocolata a la pedra que no falti, clar. Si no en teniu podeu fer servir xocolata negre.

Primer de tot haurem de fregir un parell o tres de llesquetes de pa per fer la picada.
Ara barrejarem un grapat d'ametlles torrades i pelades amb el pa i la xocolata.
L'escalfor del pa farà que la xocolata es desfaci.
Poc a poc i amb paciència...heu d'anar triturant tots els ingredients.
Picarem la ceba de Figueres en "brunoise".
Ara, en una cassola amb abundant oli d'oliva, fregirem les nostres gambetes.
   Mentre, podem anar ratllant els tomàquets.

Reservem les gambes.
En el mateix oli, que ara ja està aromatitzat de gamba, sofregirem la ceba.
El tomàquet ja està apunt.
I seguim amb la picada. Com veieu, hem d'anar fent varies coses alhora. Us heu d'acostumar a treballar així.
Incorporem el tomàquet quan la ceba comenci a canviar de color.
5 minutetes després de tenir el sofregit a foc mitjà....i de coure el tomàquet, afegirem una cullerada de farina.
Ho remenarem bé per desfer-la.
Ara el moscatell.
  Mig got.
I dos gots grans d'aigua (o 3).
Ho salem una mica....
...ho tapem i ho deixarem uns 10 minutets...fins evaporar tot l'alcohol.
De tant en tant ho remeneu, per que al portar farina se us pot enganxar. Si cal, afegir més aigua i rectificar de sal.
És el moment d'incorporar els peus....
...les gambes reservades...
...i la picadeta de xocolata...
Ho remenem tot una mica....
...que es desfaci bé la picada...
...i deixarem que faci xup-xup uns 5-8 minutets més.
Proveu sempre com està de sal el menjar. És vital fer-ho, eh? 
I res, ja ho podem servir
Quina oloreta.!
No us oblideu de sucar pa....per que la salsa és captivadora.
 Bon Profit !!!

10 comentaris :

  1. No insultem, no insultem, pobres porquets...
    Igual un dia te la copio i l'hi donu una alegria al soci, però, no fa molta calor...

    Petonets.

    ResponElimina
  2. Pot semblar un plat copiós, però ja sabeu que els peus de porc abulten molt i ni hi ha massa "chicha". A més, és gelatina...que no atipa gaire. Les gambes tampoc. El problema està en sucar pa, clar.

    ResponElimina
  3. que bona recepta un plat contundent!! felicitats Albert!!
    M'agrada la teca cuina!

    ResponElimina
  4. Guauuuuu!!! m'encanten els peus de porc i aquesta recepta... IMPRESSIONANT!!!! la copio segur.
    Salutacions, Sandra.

    ResponElimina
  5. je,je...gràcies companys !

    ResponElimina
  6. ALBERT ,He descubert el teu blog ,fa poc temps i estic enganxadisima ,tan en la pastiseria ,que ets un crac.....,com en tots els demes ,s'hen pasen les hores ,maravillada ,en totes les receptes ,a mi tambe m'ancanta la cuina ,de fet ha sigut la meva profesio ,hasta fins fa poc temps ,que hu he tingut que deixar per motius de salut ,a nivell profecional ,,,perque a casa sempre estic a la cuina ,segueix aixi ,cada dia ,,,ets una passada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vicki, és cert que aquest blog no es pot mirar quan tens gana....a mi mateix em fa venir salivera!, jeje. Celebro que t'agradi i et pugui ser útil d'alguna manera, i respecto molt la feina que feu els professionals de la cuina (que jo no ho soc), així com el coneixement que té la gent que porta tota una vida cuinant. Respecte al tema pastisseria, és clar, aquí sí que he sigut professional i entenc que no sempre us sortirà tot tant bé com ho presento a les fotos, però tot es qüestió de pràctica, oi?
      Moltes gràcies pel teu suport i una forta abraçada!
      salut!

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !