inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 13 d’agost de 2012

Pasta Orly

 
Probablement ja sabieu arrebossar amb pasta orly, però no està de més recordar-ho.
És un arrebossat molt característic que genera una capa super-cruixenta i, alhora, permet mantenir l'interior més sucós i evitar que s'assequi.
L'exemple més clar és la tradicional recepta britànica del "Fish & Chips", però podeu fer el que més us convingui amb aquesta pasta.
Suposo que en venen de preparats, però ja veureu que no costa gens ni mica preparar-la.
Jo l'he fet amb cervesa normal Estrella Damm...però és més recomanable utilitzar una cervesa de tipus ALE (de fermentació alta) que té unes millors condicions de fermentació (llevats).
Hi ha gent que utilitza llevat premsat o químic, però el mateix llevat natural de la cervesa és més que suficient.
La resta, ja veureu com és molt facilet.
Amb aquesta pasta també podeu fer gambes o llagostins amb gavardina....albergínia arrebossada, coliflor, cols de bruseles, pebrot, ceba,....etc.

INGREDIENTS
200g midó o farina de  blat de moro tipus "Maizena"
200g. farina normal
250g. cervesa (de tipus Ale)
250g aigua amb gas (soda)
sal

VARIANTS:
- Si no teniu aigua amb gas, podeu fer servir sifó, soda o gasosa
- Amb la cervesa, podeu afegir un sobre de llevat químic en pols
- Sense la cervesa, podeu utilitzar llevat integrament
- Adicionalment, podeu incorporar clares muntades per aconseguir un major volum, però té la pega que s'estova rapidament i s'ha de consumir al moment.

ELABORACIÓ
Utilitzarem la farina de blat de moro (midó) Maizena, la de tota la vida.
Pesem la maizena...
...pesem la farina...
Ara ho barregem en un bol amb l'aigua amb gas...
...la cervesa...
...i un polsim de sal.
Remeneu-lo bé amb una varilla fins que no quedi cap grúmol.
Ara, ho deixarem reposar un mímim de mitja hora a temperatura ambient. La idea que es que comencin a fermentar els llevats naturals de la cervesa.
Passat aquest temps...ja podeu banyar les vostres preparacions...
...com aquest lluç....que s'ha d'escòrrer bé...
...i fregir....per fer un "Fish & Chips".
Bon Profit !!!

3 comentaris :

  1. Doncs no coneixia aquest arrebossat... molt interessant Albert. A que et refereixes amb una cervesa ALE??? vull dir, quina és? no en tinc ni idea, ademés ni en consumeixo... ji ji ji. Merci per la recepta!
    Sandra.

    ResponElimina
  2. Sandra, són cerveses de fermentació alta...
    D'aquelles que tenen molt cos i força espeses...com la Chimay, Judas, Murphys, Franciskaner, etc...vaja, les que agraden als cervesers.
    Pots veure més informació en...
    lager.htmlhttp://es.wikipedia.org/wiki/Ale
    En aquest bloc (http://tucerveza.blogspot.com.es/2008/07/ale-y-) comenten que:
    "Como suele comentar un gran cervecero: la diferencia entre Ale y Lager es comparable al sexo a los 18 años y a los 40, se pierden intensidades pero se ganan detalles que invitan a disfrutar con mayor plenitud."

    La veritat es que no tenim massa cultura de cervesa...i, en general, tots som força ignorants aqui Catalunya.
    Gràcies pels comentaris !

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !