inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 5 d’agost de 2012

Gambes a la sal



M'encanten les gambes.
Sobretot les fresques clar (com tonto), però no sempre es poden comprar al preu que van.
Avui, casualment, he passat pel Mercadona que hi ha aprop del Diagonal Mar de Barcelona i m'he adonat que tenen molt bona peixateria i bons preus, tot i ser una zona força turística.
He vist que tenien gamba vermella fresca a 21€ el quilo !!!...i he pensat: "Esta és la mía!!!".
Normalment, jo la compro entre 40-45€ el quilo de gamba vermella congelada i a més de 55-65€ la fresca (per Nadal arriben a 85-100€ el quilo). Val a dir que també són el doble de grans que aquestes, però les d'avui tampoc estàn gens malament de mida.
Probablement, vosaltres (si sou d'altres zones costeres de Catalunya) les compreu més econòmiques. Jo es que al ser de Barcelona tinc els preus una mica atrofiats. Qué trist haver de reconèixer això, eh?...i que trist acostumar-s'hi.
En fi.
Avui us porto una recepta bàsica bàsica.
Tinc una bona quantitat de receptes fetes amb gamba vermella...però en aquesta ocasió les volia gaudir soles. Habitualment les faig amb all i julivert a la planxa, però he volgut gaudir-les encara més i degustar del seu sabor a mar al màxim fent-les a la sal.
Es tracta de tirar una capa de sal gruixuda en una paella i deixar-les coure una estona fins que canviin de color. No s'han de donar la volta siquiera.
Queden fetes al punt....gens salades, i una mica cruetes i tot...però és una excel.lent forma de gaudir del gust d'una gamba.
A veure que us sembla.



INGREDIENTS
500gr. gamba vermella fresca
100gr. sal gruixuda
oli d'oliva

ELABORACIÓ
Mig quilet per 10€.....bona compra, no?
No és una gamba grossa grossa però es vermella i molt fresca.
En faré la meitat i la resta la guardaré per fer uns peus de porc amb gambes.
Agafarem una mica de sal gruixuda, la mateixa que fem servir per a fer un Llobarro a la sal.
Tirarem força sal fins fer una fina capa de sal. La idea es que les gambes no toquin la planxa/paella.
A sobre de la sal, hi col.loquem les gambes ja rentades...
...i ho farem a foc baix-mitjà...durant uns minuts.
Veureu com poc a poc van canviant de color. No cal donar la volta. Quan siguin de color més blanquinós voldà dir que són cuites.
Aquest color han de tenir. Clar, si no suporteu trobar-vos una gamba una mica crua...feu-la més, però a més cocció....més sabor i propietats perdreu de la gamba.
Serviu-les calenta sobre un xorret d'oli d'oliva...
...i deixeu que s'escapi alguna pedreta de sal....(no gaire)...
Bon Profit !!!

7 comentaris :

  1. Diuen que ara estan de moda els sabors purs (jo no entenc molt de cuina pero això he llegit) Així que quin millor plat que aquest per posar-ho en pràctica.
    Per cert Albert, fa un temps parlant amb uns amics a la feina (quan estava a catalunya) no ens posavem d' acord en quina era la millor gamba. Uns dèien un tipus de gamba que hi ha a l' andalusia (ni m' enrecordo del nom) jo dèia la vermella de Blanes i un altre la gamba tigre. Fins que al final per casualitat va vindre el jefe de cuina i com a bon mediador va dir que és una cosa molt subjectiva i que a uns els hi agradarà més una i a l' inversa.
    Però tú amb quina et quedaries? Tinc curiositat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb la gamba vermella de Palamos, sense cap mena de dubte!

      Elimina
  2. Un aperitiu ideal !!!
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina
  3. A mi també em sembla que la de Palamos però aquestes teves avui estan precioses. Saps que no les he fet mai a la sal i que penso provar-ho i a més provaré el llobarro!

    ResponElimina
  4. No les he provat mai fetes aixi, pero ja et puc assegurar que ho intentarem solucionar el mes aviat possible. Sempre que el Sr. peixeter ens ho permeti.
    Sobre el preu de les gambes... jo estic una miqueta mes lluny que tu de Barcelona, pero crec que aquest preu no les he vist mai. I aixo que soc a la costa!!!

    ResponElimina
  5. Les gambes vermelles d'Arenys !
    Has comprat unes gambes excel·lents i un preu que ni aquí on les pesquen.

    ResponElimina
  6. @Aurora, al gamba d'Arenys...deu ni do també...com els calamars.
    @Eva, no t'ho pensis i prova-les.
    Gràcies pels comentaris.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !