inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 10 d’agost de 2012

Fettuccine amb bolets, alfàbrega, tomàquet sec i mozzarella de búfala


En realitat, aquest plat s'hauria de dir:
"Fettuccine al funghi porcini, basilico, pommodoro secchi e mozzarella di bufala"....i només per això, ja valdria 15 euros més, jeje.
En un dels meus viatges, ara farà uns 4 o 5 anys, vam anar (en cotxe) a visitar La Toscana.
La Toscana, és una regió de 23.000km on hi ha multitud de poblets macos per visitar.
Terra d'etruscs (antiga Etruria)....plena de màgics turons que captiven per la seva extremada senzillesa.
Allà, vam llogar una casa de turisme rural enmig d'unes vinyes i vam gaudir d'uns dies inoblidables.
La veritat , es que si no has estat mai, quan veus paisatges de La Toscana...et poden semblar una mica "justets"....o una mica "xorres"...sobretot si els compares amb un raconet incomparable de l'Empordà, per exemple.
A mi em va passar.
Clar, monticles amb dos xiprers, unes quantes vinyes i quatre matolls.....dius....on està la gràcia?...si això ja ho tinc al Penedés...no?.
La gràcia està en passejar-se...en sentir la teva pròpia presència en aquella terra...en el silenci enigmàtic que ho envolta tot.
La meva conclusió es que fins que no hi sigueu allà...no podreu entendre el per qué tothom parla de La Toscana.
A mi em va sorprende gratament...i es que té un "nosequé"...que enganxa. També em passa amb el Delta de l'Ebre. Són zones amb personalitat pròpia...que et poden agradar o no.
I que tal el menjar?...genial. Ho podría resumir com a menjar purament italià, més enllà de les pizzes.
Es a dir bons productes de la terra (sobretot de l'horta) i bones receptes mediterrànies.
Un dia en parlarem al detall de La Toscana.
El d'avui, és un plat inventat, no té res de l'altre món, ja ho veureu, però inspirat en La Toscana, això si.
Pasta, bolets, tomáquet, alfàbrega i formatge. 
O dit en altres termes: energètic, gustós, saludable, aromàtic i atractiu.
El resultat...un plat de pasta extraordinari, pel meu gust.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
250gr. de fettuccine sec a l'ou
2 o 3 fulles de llorer
oli d'oliva verge extra
200gr. xampinyons frescos
20gr. cep sec
4 grans d'alls
100gr. tomàquet sec conservat en oli
100gr. nata líquida
unes fulles d'alfàbrega fresca
formatge parmesà ratllat
pebre negre molguda
pebre blanca molguda

ELABORACIÓ

Començarem a posar a bullir amb sal, oli i llorer.

Jo he fet servir la marca Gallo, però les italianes resulten encara millor.

He gastat un sobre de ceps secs.

El posarem a re-hidratar en un bol amb abundant aigua.
 
Mentre, netejarem l'alfàbrega i els bolets...que també tallarem a làmines gruixudes.

Tomaquet sec o "pommodoro secchi". El trobareu en qualsevol botiga de "delicatessen" o especialitzada en productes italians.

Picarem bé el tomàquet.

L'aigua ja bull....doncs tirarem la pasta.

Aquesta pasta està feta en 6-7 minuts de cocció, per qué quedi "al dente", clar.

Un cop hidratats els ceps, també els picarem.

En una cassola amb un bon raig d'oli, daurem l'all per totes dues bandes i el reservem. Nomès ens interesa aromatitzar l'oli.
 
En el mateix oli, saltarem els xampinyons amb un polsim de sal.

A continuació, afegirem el tomàquet picat....el cep picat...
 
...l'alfàbrega fresca sencera...
 
...i la nata líquida.

Ho remenem tot plegat...

...i afegim també un xorret (mig got) de l'aigua d'hidratar els ceps.

Un polsim de sal...i deixem que es faci durant 4 o 5 minuts a foc baix-mitjà. Remenar de tant en tant.
 
Ara incorporem els fettuccine i ho remenem tot plegat.
 
Tirem una mica de parmesà ratllat...

...un mica de pebre negre recent molguda...
 
...li donem quatre voltes a tot i ja podem apagar el foc.

Ara distribuirem la pasta en safates pel forn. Alguna, si voleu, la podeu congelar.

Fa bona pinta, no?....doncs fot una oloreta que espanta.
 
Obrim un sobre de mozzarella de búfala. Al Mercadona en venen.

La talleu a trossos i la col.loqueu per sobre.

Genial.

Per acabar...que no falti l'orenga.
 
Així.

I ara gratinem la nostre pasta.
 
Fins que quedi torradeta i la mozzarella desfeta.
 
Ja la podem servir.
 
Ummm...quines olors. M'encanta aquesta mena de plats.

Bon Profit !!!

6 comentaris :

  1. Mare de Déu, quina pinta més bona! Ho far segur!

    ResponElimina
  2. Veien el pas a pas, quina gana m´agafat i aixo que només es l´hora de berenar.
    Molt bó.
    Sara

    ResponElimina
  3. la verdad es que es un pais fantastico, si me pierdo que me busquen en Italia, la toscana me encanta, la zona de Palermo, Sicilia Napoles, es que es imposible comer mal en ningun sitio, tu paso a paso esplendido, gracias por tu visita

    ResponElimina
  4. Toscana? Delta de l'Ebre? Els meus punt febles. Un plat de pasta que enamora!
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  5. Magnífics records de la Toscana! el teu homenatge però no es queda curt. enhorabona!

    ResponElimina
  6. Gràcies pels comentaris !...ara m'agradaria estar a la Toscana...passejant tranquilament...amb una copeta de vi...

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !