inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 14 d’agost de 2012

Crema de pèsols


Molt bona i refrescant crema per menjar tot l'any.
Un bon entrant que prepararà el paladar dels vostres convidats pel segon plat.
Extremadament fàcil de fer i molt sana.
Espero que us agradi.


INGREDIENTS
500gr pèsols pelats (si són frescos millor)
1 ceba de Figueres
1/2 porro
1 patata vermella
un xorret de crema de llet
50gr. pernil ibèric picat
oli d'oliva verge extra
sal

VARIANTS:
- Es poden afegir uns 100gr de crema de llet o nata líquida a la crema en comptes del brou de bullir-los
- Es pot decorar amb uns daus de pa fregit
- Es pot canviar la patata per moniato

ELABORACIÓ
Si sou en temperada, res millor que el pèsol fresc...que és a anys llum del congelat. Si no, com és en aquest cas, haurà de ser congelat. Però almenys, no es compreu ja bullits ni de pot, que tenen massa colorants i convervants.
Peleu un patata blanca.
Trinxeu la ceba.
Ja podeu posar a bullir la patata amb un polsim de sal, que trigarà uns 20-25 minuts en fer-se.
Quan porteu 15 minuts de cocció de la patata...afegiu els pèsols.
Piqueu el mig porro...
Afegiu la ceba a l'olla....
....i el porro....i espereu 10 minutets, més...
Heu d'escòrrer la verdura però reservant el caldo.
Passem a triturar-ho tot amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra...i un polsim de sal.
Ben triturat. Notareu que es massa pesada de textura....
...afegiu-hi dos o tres cullerots del caldo de bullir...i segui triturant...fins obtenir la textura desitjada.
Ara si. La reservem.
Està perfecte de textura.
Abans de servir-la, picarem una mica de pernil ibèric...
...que passarem per la paella...durant un minut...volta i volta..que canvii de color només.
Agafeu una mica (molt poca) de crema de llet o nata líquida...
...i escalfeu-la al microones...
Muntem el plat....posem la crema...
...tirem tres o quatre cullerades de nata líquida per sobre...
...amb un estri allargat, o amb un ganivet....feu cercles procurant que quedi un dibuix com aquest...
...el pernilet per sobre..un raig d'oli d'oliva en cru...i ja ho tenim.
Bona crema que agrada a grans i petits.
Bon Profit !!!

2 comentaris :

  1. Qué bona crema, ens agrada molt !!
    Una abraçada
    Sara

    ResponElimina
  2. molt bona Albert, tinc el mateix colador!!:))
    et deixo un altra sopa molt refrescant:
    http://cuinacinc.blogspot.com.es/2012/07/una-sopa-freda-sopa-de-sindria-i.html
    siau!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !