inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Arròs de crancs de roca Grasoletes de bacallà Pinya cremada al rom Sopa de meló amb encenalls de pernil ibèric Maires fregides Trufes gelades

dimarts, 14 d’agost de 2012

Crema de pèsols


Molt bona i refrescant crema per menjar tot l'any.
Un bon entrant que prepararà el paladar dels vostres convidats pel segon plat.
Extremadament fàcil de fer i molt sana.
Espero que us agradi.


INGREDIENTS
500gr pèsols pelats (si són frescos millor)
1 ceba de Figueres
1/2 porro
1 patata vermella
un xorret de crema de llet
50gr. pernil ibèric picat
oli d'oliva verge extra
sal

VARIANTS:
- Es poden afegir uns 100gr de crema de llet o nata líquida a la crema en comptes del brou de bullir-los
- Es pot decorar amb uns daus de pa fregit
- Es pot canviar la patata per moniato

ELABORACIÓ
Si sou en temperada, res millor que el pèsol fresc...que és a anys llum del congelat. Si no, com és en aquest cas, haurà de ser congelat. Però almenys, no es compreu ja bullits ni de pot, que tenen massa colorants i convervants.
Peleu un patata blanca.
Trinxeu la ceba.
Ja podeu posar a bullir la patata amb un polsim de sal, que trigarà uns 20-25 minuts en fer-se.
Quan porteu 15 minuts de cocció de la patata...afegiu els pèsols.
Piqueu el mig porro...
Afegiu la ceba a l'olla....
....i el porro....i espereu 10 minutets, més...
Heu d'escòrrer la verdura però reservant el caldo.
Passem a triturar-ho tot amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra...i un polsim de sal.
Ben triturat. Notareu que es massa pesada de textura....
...afegiu-hi dos o tres cullerots del caldo de bullir...i segui triturant...fins obtenir la textura desitjada.
Ara si. La reservem.
Està perfecte de textura.
Abans de servir-la, picarem una mica de pernil ibèric...
...que passarem per la paella...durant un minut...volta i volta..que canvii de color només.
Agafeu una mica (molt poca) de crema de llet o nata líquida...
...i escalfeu-la al microones...
Muntem el plat....posem la crema...
...tirem tres o quatre cullerades de nata líquida per sobre...
...amb un estri allargat, o amb un ganivet....feu cercles procurant que quedi un dibuix com aquest...
...el pernilet per sobre..un raig d'oli d'oliva en cru...i ja ho tenim.
Bona crema que agrada a grans i petits.
Bon Profit !!!

2 comentaris :

  1. Qué bona crema, ens agrada molt !!
    Una abraçada
    Sara

    ResponElimina
  2. molt bona Albert, tinc el mateix colador!!:))
    et deixo un altra sopa molt refrescant:
    http://cuinacinc.blogspot.com.es/2012/07/una-sopa-freda-sopa-de-sindria-i.html
    siau!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !