inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 20 d’agost de 2012

Botifarra amb seques


No podia faltar aquest plat en aquest blog.
Qué podria dir de la botifarra amb seques.
Un plat d'arrel catalana, molt tradicional que simbolitza tota la nostra cuina. Senzill de fer però molt representatiu de la nostra cultura.
La botifarra, si la podeu fer a la brasa, amb llenya, o a la barbacoa...molt millor. Si no, doncs a la planxa.
Les mongetes...s'acostumen a servir sense gaire condiment, però a mi m'agrada afegir-li un toc d'all i julivert, així com un polsim de pebre vermell per donar color.
Sigui com sigui, la botifarra amb seques (o amb patates fregides de guarnició) acostuma a ser consumida en Masies (restaurants de cuina tradicional catalana) com a colofó d'un dia d'excursió, sortida o dinar amb amics i família. Va de la mà de qualsevol barbacoa de carn que es faci....i no hi pot faltar mai en un bona calçotada.
I l'allioli, clar, el perfecte acompanyament.
De botifarres en trobareu de tota mena...i cada poblet de l'interior en fan la seva. Jo us puc recomanar les de Balsareny....i, com no, les de la comarca d'Osona on fan bons embotits.
En qualsevol cas, n'estic segur que tots vosaltres en mengeu tot sovint, a que si?....i que duri !!!
Bon profit...visca la botifarra amb seques...i visca Catalunya !!!

INGREDIENTS
1 botifarra crua per persona
200gr. mongeta blanca cuita (seques)
all i julivert picats (opcional)
pebre vermell dolç (opcional)
oli d'oliva
allioli (opcional)
sal

ELABORACIÓ
Com us deia, si es posible, feu-la a la barbacoa....amb llenya...
...fins que queden tendres de dins..i torradetes per fora...
 ...i si no es posible...doncs les feu a la planxa, clar.
També queden molt bones. Procureu punxar-les una mica i fer-les sense pràcticament oli. Es couen amb el seu propi greix.
En la mateixa paella podeu saltar les mongetes. Les podeu hidratar i bullir prèviament, però moltes vegades es compren ja cuites. Es fan en un tres i no res.
 Com us deia, a mi m'agrada fer una picadeta d'all i julivert..
 ...i tirar un raig per sobre...
 També un polsim de pebre vermell dolç, que li aportarà color.
 Un bon raig d'oli d'oliva....una mica de sal...
 ..dues voltetes més....
  ..i ja la podem servir.
  És un bon plat que es pot consumir per esmorzar, com per dinar com per sopar.
 ...ummm...ara en menjaria una mica.
....li posem una mica d'allioli del bo?
Bon Profit !!!

2 comentaris :

  1. Un clàssic de la cuina catalana
    Sempre que anem a un restaurant típic, solem demanar aquest plat.
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina
  2. No es pot passar per alt aquest plat.
    Gràcies !

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !