inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 27 de juliol de 2012

Xampinyons farcits de pernil ibèric a l'oli de sajolida sobre crema de verdura


En aquesta recepta podriem parlar de dos plats en un.
Resulta que vaig fer els xampinyons farcits a l'aroma de sajolida, però alhora...ho vaig derivar cap a un "platillo" més complert, afegint pollastre, ou i una guarnició de carbassó i ceba tendre.
Per tant, podeu fer la versió senzilla nomès amb els xampis farcits...o el platillo sencer.
Courem els xampinyons ens la seva pròpia aigua que, afegint la sajolida, crearà un vapor que aromatitzarà els bolets.
Si, ja sé que us costarà trobar la sajolida fresca...però li trobeu....ja teniu un plat d'exemple.
També us recomano podeu veure una recepta similar com els "Xampinyons farcits de botifarra d'ou, porro i roquefort sobre crema de xampinyó ", molt recomanables.

INGREDIENTS
Pels xampinyons farcits amb oli de sajolida
6 o 8 xampinyons grans
30gr. pernil ibèric a daus
50gr. formatge Eddam
pebre vermell dolç
unes rames de sajolida fresca
oli d'oliva
sal

Per la crema de xampinyó i verdura
carbassó, pastanaga, ceba tendre, xampinyó, nata líquida, sal
Per a muntar el "platillo"
mitja ceba tendre
mig carbassó
un pit de pollastre tallast a filets prims
8 ous de codorniu
pebre vermell dolç
julivert picat
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ
 
Primer de tot prepararem un crema de xampinyons. La podeu fer amb mig carbassó, una ceba tendre, 4 o 5 xampinyons grans i una pastanaga. La podeu fer bullida o al vapor (amb una BabyCook per exemple). Un cop cuita la verdura, afegir sal, oli i uns 100ml. de nata líquida. Ho tritureu tot i ho reserveu.
Si voleu més detalls, podeu veure una crema similar en la recepta "Xampinyons farcits de botifarra d'ou, porro i roquefort sobre crema de xampinyó ", molt recomanable.

Ara prepararem els xampinyons. El netejarem bé i els treurem el peu, que podem utilitzar més endavant.

En una paella ben calenta amb un raig d'oli...li donarem una mica de color als xampinyons.

Utilitzarem unes rames fresques de sajolida per aromatitzar el plat.

Tirarem la sajolida per sobre...juntament amb un nou xorret d'oli d'oliva.

Deixeu que es faci una mica....un polsim de sal...

...i li doneu mitja volta. Normalment ho fariem a l'inrevès...es a dir, els couriem primer cap per avall per aprofitar l'aigua que tenen, però en aquesta ocasió busquem que aquesta aigua faci vapor que juntament amb la sajolida...aromatitzaràn els bolets.
 
Un cop els tinguem mig fets (no del tot), els col.locarem en una safata pel forn amb unes gotes d'oli.

Ara, farcirem els xampis amb una mica de pernil ibèric ben picadet.

A continuació, ho cobrirem amb uns talls de formatge Eddam...

...que siguin una mica gruixuts, i els enforneu en mode grill fins que estigui el formatge fos.
 
Ara nomès ens queda emplatar-ho: una base de crema de xampis....i els decorarem amb un polsim de pebre vermell dolç...sal maldon...i oli d'oliva. També podeu afegir una rameta de romaní...i combinar les aromes de bosc.

Aquí ja tindriem un plat o tapa finalitzat.

Anem ara per muntar el platillo, que ja els podrem servir en plan dinar. Saltejarem uns talls de ceba tendre juntament amb uns talls de carbassó....fins que tinguin coloret.

Els ous de codorniu....

...sembla mentida però costen molt d'obrir aquests ous tant petits, oi?

En farem un per cada xampinyó.
 
Ara farem uns filets prims de pit de pollastre a la planxa...amb oli, sal i unes gotes de llimona.

I muntem el plat...

...com us deia abans, podem aprofitar els peus dels xampinyons.
 
Manteniu-los calents fins el moment de muntar el plat.

Un parell de xampis farcits...amb ou de codorniu...una mica de crema....el pollastre....i la verdura de guarnició, clar, i una mica de julivert picat.
 
Ho haureu d'acompanyar amb una llesca de pa per sucar aquesta salseta que s'ha generat.
Bon Profit !!!

1 comentari :

  1. mmmmm, quina currada i quin resultat tan exquisit!! Em sembla que a casa et demanarem per reis!!!.
    Per cert, et vaig fer cas i vaig fer la recepta de les montserratines, molt bones!!.Ah, i de part del Quimo, que moltes gràcies!! jeje.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !