inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 31 de juliol de 2012

Truita de riu amb all i julivert


RECEPTA APORTADA PER EN FERRAN GÁLLEGO
L'altre dia vam anar a visitar a un amic nostre que viu a Balsareny, a tocar del riu Llobregat...però on el riu és net i pur, i no està malmés pel seu pas pel Barcelonés.
Com cada any, ens vam aixecar aviat i vam anar a pescar truites al riu. Aquest any, en particular, hi baixava un cabal important....i l'aigua era extremadament neta.
Va ser un matí d'allò més tranquil, amè i relaxant....gaudint de la natura.
La llicència (que es sol.licita per internet) permet capturar fins a 6 truites per persona (11€)...però no va ser un dia fabulós d'aquells per tirar coets. Suposo que el fet d'anar en Diumenge i ja avançada la temporada quedant ja força lluny la data de repoblació....va afegir una certa dificultat.
Vam tornar amb 4 truites "arcoiris" en total....i el Ferran les va cuinar amb all i julivert.
Una recepta força bàsica que permet degustar la carn d'aquests "salmònids.
La truita és el peix blau que menys greix té de tots (nomès un 3% de greix) i conté Omega 3, molt saludable com ja sabeu.
A la nostra cuina, la truita fresca es menja de moltes maneres: feta a la planxa, a l'espatlla, a l'agredolç, amb panses i pinyons, a la llosa amb bacon, amb salsa d'ametlles, al forn...i fins i tot en escabeig.
A mi, sincerament, no és un peix que em faci gaire el pes, però reconec que ben preparat....es pot convertir en un plat més que recomanable.
La truita amb all i julivert, està molt bona i saborosa.

INGREDIENTS
4 truites de riu sense espina
3 alls
julivert
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ
Clar, començarem per anar al riu a pescar-les (je,je).
Haurem de localitzar un bon riu...d'aigua fresca i clara.
Necesitarem un "cap de turc"...que li direm "cuc". Al cap i la fi...jo penso que és el que pitjor ho passa, pobre animal. Això si, també he de dir que molts d'aquests cucs semblen tenir més vida que algunes persones que conec,juas,juas !!!
Una canya, que estigui bé, serà imprescindible.
...i una mica de sort...clar...
...la mateixa que va tenir el Ferran...encara que en aquesta foto no mostri massa entusiasme..jeje...
Però de cop i volta...apareix un convidat sorpresa amb el que no comptàvem..un visó americà.
Compte per què són uns descarats !!!
Els visons americans aprofiten qualsevol oportunitat per emportar-se les truites ja pescades !!!
Aquest animal (introduït per accident per les granjes peleteres) és tota una plaga actualment (declarat espècie non-grata per la fauna espanyola) que està fent estralls degut a la seva agresivitat amb la fauna autòctona, i estàn desapareixen espècies com el cranc de riu, les truites i els propis visons europeus.

Tot i ser una "mala bèstia", que dirien alguns, no ens vam poder estar de donar-li unes "tripes" de truita.

Ja veieu que tenen total confiança amb els humans.
Si voleu més informació al respecte, us aconsello la lectura d'aquest article.
Tornem a casa amb les quatre truites capturades avui.
 Primer de tot tallarem els cap...
...i treurem els budells.
 A continuació treurem els filets de la truita....
 ...procurant extreure'n totes les espines, que emprenyen molt al menjar.
 Ja tenim els filets nets d'espina. Els rentem....i els salem un mica.
 Mentre escalfem una planxa...farem una picadeta d'all i julivert.
  I fem les truites a la planxa...ben calenta.
 Per una banda....
 ...i per l'altre, fins que tingui un color dauradet....i ja les tenim.
Gràcies per aquesta recepta Ferran. 
Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. Moltíssimes felicitats pel bloc, Albert! Tant de bo el meu pugui ser un bloc tant gran algun dia! una abraçada!!

    ResponElimina
  2. La visita sorpresa deuria ser el millor de tot el dia, veritat?
    Les darreres truites de riu, cerdanes, les vam fer escabetxades. Amb all i julivert han de ser ben bones , també!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !