inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 18 de juliol de 2012

Pintxo de rap arrebossat amb salsa de mel i mostassa i batata confitada


Ja hi tornem a ser.
Un altre pintxo que combina dolç i salat, però avui fet amb peix, concretament rap.
Veureu que l'he decorat amb unes tires de "batata" confitada. Veure el consell "On comprar fruita confitada".
Facilet facilet, eh?...i extraordinari de gust.
Proveu-lo i en parlem.
S'ha de servir calentó.

INGREDIENTS
4 tallets de cua de rap
oli d'oliva
pa ratllat
1 ou
sal
batata confitada
julivert picat

Per la salsa
1 cullerada de mostassa alemana (amb llavors de mostassa, la casa Maille en té)
1 cullerada de mostassa normal
2 cullerades de mel

ELABORACIÓ
Utilitzaré uns tallets de rap que facin, aproximadament, la mida d'una llesca de pa.
Començarem per arrebossar el peix...salant-lo, passant-lo per ou....
...desprès pel pa ratllat...
...que quedin així...
...i els fregirem en oli ben calent...
...tal qual, com si fosin croquetes, vaja...
Mentretant, prepararem la salsa de mel i mostassa...amb unes dues cullerades grans de mel...
..una cullerada de mostassa normal...de la més habitual a casa nostra, vaja...
...i desprès mireu d'incorporar una mostassa més autèntica...com aquesta alemana que té llavors de mostassa i tot...és més intensa i més saborosa...
...un parell de cullerades també...i ho remenem bé....
Anirem reservant el rap sobre un paper absorbent.
I ara la batata. Jo la compro en una botiga on-line, que ja us he parlat. No té un sabor massa definit però si té una textura i una dolçor molt interesants però si la combineu amb d'altres ingredients el resultat és sorprenent.
Tallarem unes tires fines.
Muntem el plat de pintxos...amb un tall de rap...
Ara anirem sumergint cada tallet de rap dins la salsa....i el deixarem escòrrer una mica.
Veieu quin coloret més maco?...doncs de sabor és collonut !
Finalment, incorporem la batata confitada i un polsim de julivert picat.
I aquí teniu un pintxo força més digne que molts que presenten en algunes tavernes basques d'aquí Catalunya....i potser de fora i tot. Notareu un contrast de textures cruixent i tova....i de sabors, dolç i salat.
Un plaer nanos.
Bon Profit !!!

2 comentaris :

Gràcies pels teus comentaris !